I линия-Димитровград-Свиленград-Турска/Гръцка граница

Скорости, поставени и премахнати намаления, ремонтни и строителни работи по железния път.

Re: I линия-Димитровград-Свиленград-Турска/Гръцка граница

Мнениеот bdz46203 » Чет Окт 06, 2016 7:14 pm

Ааа много си черноглед. Тук няма да стават катастрофи.
Въпреки всичко сме много по-интелигентни от западняците, които въпреки всичките им системи за сигурност, АЛС-и и не знам си още какво, се спукват от катастрофи.
Прекаленото доверяване на техниката е по-лошо от най-лошата човешка грешка. :!: :!:
bdz46203

Мнениеот bdz43r » Чет Окт 06, 2016 7:25 pm

Пишеш неземни глупости...
Къде се спукват от катастрофи?! Ти знаеш ли колко влакове се движат там и колко тук?

С тяхното движение, при нас няма да остане неблъснал се влак.

Ние имаме 600 влака на ден, а в Швейцария на същата обща дължина на линиите имат 12 000 влака.
Само през централната гара в Цюрих за един ден минават 3200 влака - по 3-4 влака всяка минута през деня и по един влак на 5 минути нощем. Имат голяма катастрофа на всеки 2-3 години. Ние имаме на всеки 5-6 години, ама имаме и 20 пъти по-слабо движение.

В Германия пък има 57 000 влака на денонощие и катастрофите са още по-редки.

В проста Румъния дори движението е в пъти по-натоварено от нашето и да си чул за голяма катастрофа? Ама там имат АЛС и по най-селската линия и най-важното - работата му се записва на лентата.

Катастрофи при нас са ставали и ще стават. Аз ти го гарантирам.
bdz43r

Мнениеот railjet » Чет Окт 06, 2016 7:36 pm

bdz43r написа:Пишеш неземни глупости...
Къде се спукват от катастрофи?! Ти знаеш ли колко влакове се движат там и колко тук?.

Тъкмо щях да реагирам на рядко тлъстия му кифтак.
На моменти, като пльосне нещо, направо удря в земята русенския чукан, че даже и "братчето" Трифонов от Фейса :mrgreen:
Последна промяна railjet на Чет Окт 06, 2016 7:42 pm, променена общо 1 път
railjet

Мнениеот bdz46203 » Чет Окт 06, 2016 7:41 pm

Виж сега, евромашинисте. Ти си този който пише неземните глупости и ще ти кажа защо.
Изобщо какви са тези сравнения, които правиш при коренно различна жп мрежа. Голяма работа, че в Швейцария имало 12 000 влака. Тука ако има толкова, просто ще се задръсти движението, а не, че ще се увеличат катастрофите.
Правиш много голяма фундаментална грешка.
Всяка жп мрежа си има определан пропускателна способност. При много влакове, просто ще блокира движението. Да сравнявняваш тези развити жп мрежи с 5 пътя в междугарие и 500 стрелки в гърловина на гара, с нашата жп мрежа е прсото нелепо.
В България, няма да стават жп катасторфи докато работят професионалисти като мен. Ти ако гарантираш катастрофи, търси грешката в теб и твоя телевизор.
П.П. Много ме издразни с последният ти коментар, но ще си замълча и ще запазя добрия тон. Надявам се е било временно умопомрачение и ще се осъзнаеш.
bdz46203

Мнениеот bdz46203 » Чет Окт 06, 2016 7:42 pm

railjet написа:
bdz43r написа:Пишеш неземни глупости...
Къде се спукват от катастрофи?! Ти знаеш ли колко влакове се движат там и колко тук?.

Тъкмо щях да реагирам на рядко тлъстия му кифтак.
На моменти, като пльосне нещо, направо удря в земята русенския чукан, че даже "братчето" Трифонов от Фейса :mrgreen:

Коментари от някой с основно образование, който не разбира от железница, не искам. Ако обичаш се разкарай.
bdz46203

Мнениеот bdz46203 » Чет Окт 06, 2016 7:45 pm

bdz43r написа:
В проста Румъния дори движението е в пъти по-натоварено от нашето и да си чул за голяма катастрофа? Ама там имат АЛС и по най-селската линия и най-важното - работата му се записва на лентата.

Ами точно това доказва думите ми, че катастрофите не зависят от натовареността на движението. :D
Малко си противоречиш. ;)
Иначе за АЛС в Румъния съм съгласен. Ако тук имаше такъв, колкото и прост да е, щях да работя с удоволствие с него, защото няма такива грешки като нашият.
bdz46203

Мнениеот bdz43r » Чет Окт 06, 2016 7:48 pm

bdz46203 написа: Надявам се е било временно умопомрачение и ще се осъзнаеш.

Не се надявай...
bdz46203 написа:В България, няма да стават жп катасторфи докато работят професионалисти като мен.
Преди години един вдига контейнер за строителни отпадъци на улицата под прозореца ми. Казах му да внимава с оградата, той гордо отговори "Спокойно, аз съм професионалист!" Оградата и до днес е крива...

С това изказване напълно загуби остатъците от уважението ми.
Последна промяна bdz43r на Чет Окт 06, 2016 7:52 pm, променена общо 1 път
bdz43r

Мнениеот bdz46203 » Чет Окт 06, 2016 7:52 pm

bdz43r написа:Не се надявай...
bdz46203 написа:В България, няма да стават жп катасторфи докато работят професионалисти като мен.
Преди години един вдига контейнер за строителни отпадъци на улицата под прозореца ми. Казах му да внимава с оградата, той гордо отговори "Спокойно, аз съм професионалист!" Оградата и до днес е крива...

С това изказване напълно загуби остатъците от уважението ми.

Аха. Сравняваш ме с боклукчията така ли? Съмняваш се в професионализма ми? Браво. И това ми бил колега. Само да ти кажа, че не съм някой курсаджия на два петъка служба.
Кой трябва да загуби уважение сага, А?
bdz46203

Мнениеот bdz43r » Чет Окт 06, 2016 7:57 pm

Абсолютно правилно си разбрал.
Ако ми следиш мисълта, трябва да си разбрал, че имам много ниско мнение за средностатистическите железничари в България, нищо че вече 11-та година уж се водя такъв. Не те знам нито на колко петъка си, нито какви са ти качествата, но само това, че се имаш за безгрешен и по-важното - че имаш и колегите си за такива е достатъчно основание да се съмнявам в адекватния ти поглед върху нещата.

Мисля, че е време някой да разчисти темата, че отиде в реката.
bdz43r

Мнениеот bdz46203 » Чет Окт 06, 2016 8:07 pm

Погледа ми върху нещата е напълно адекватен. Ти малко си заслепен и има неща, които те рзсейват, да оцениш някои неща.
Като имаш ниско мнение за другите, много ми е интересно какво е мнението ти за теб самият, като железничар?
И още нещо, ще ти кажа. Аз за разлика от теб оценявам хора, които познавам, неазависимо дали с добри или лоши оценки.
Това да даваш оценки на хора, които не познаваш, е меко казано несериозно.
bdz46203

Мнениеот дзвера44 » Пет Окт 07, 2016 3:57 pm

Интересно в Швейцария като има 12 000 влака и всеки е изпълнил условията за безопасност кои влакове се удрят.Аз ще ти кажа че ако швеицарците работиха тук,при тези условия и техника катастрофите щяха да са поне двойно.АЛС-а им кара влака и като стане нещо с него и Майстора блокира.Лично качих машинист от Дойче бан при мен,който на равното между Калитиново и Конйово поддържаше толеранс +-20% на скороста.Колкото и да не е запознат с профила,това си е доста недопустим процент!
дзвера44

Мнениеот railjet » Пет Окт 07, 2016 4:21 pm

Майните познават добре профила, пък това не им пречи да поддържат толеранс -20% под скоростта по книжка.
railjet

Мнениеот BDZ 07 » Пет Окт 07, 2016 6:06 pm

Или от ЕС ще ги натиснат с някакви членове и разпоредби.
Аватар
BDZ 07

Мнениеот 07 » Пет Окт 07, 2016 8:00 pm

дзвера44 написа:Интересно в Швейцария като има 12 000 влака и всеки е изпълнил условията за безопасност кои влакове се удрят.Аз ще ти кажа че ако швеицарците работиха тук,при тези условия и техника катастрофите щяха да са поне двойно.АЛС-а им кара влака и като стане нещо с него и Майстора блокира.Лично качих машинист от Дойче бан при мен,който на равното между Калитиново и Конйово поддържаше толеранс +-20% на скороста.Колкото и да не е запознат с профила,това си е доста недопустим процент!

Швейцарците и немците са работили с техника като нашата но преди 50 и повече години. Все едно шофьор на ГАЗ-53А да даде на Себастион Льоб едно кръгче и да каже "тоя не е шофьор"
07

Мнениеот bdz46203 » Пет Окт 07, 2016 9:03 pm

Едва ли са работили с техника като нашата когато и да било. Те никога са няма ли Пилзенки. Но така или иначе това няма никакво значение.
Не се припокриват точно длъжностите. Там човекът си кара влак и това, ние тук още хиляда неща трябва да вършим.
bdz46203

Мнениеот ivajlo_nikolov » Пет Окт 07, 2016 9:25 pm

В Швейцария и в момента има поне 600 редовни влака /колкото са всичките у нас/+ атракционните, които се изпълняват с ПС на годините на нашия, че даже и по-стар. Но 2 от катастрофите последните години станаха със съвременен ПС, оборудван със съответните системи за сигурност. И в двата случая - поради потегляне на затворен изход, АЛС спира влака, но той вече е закрил габарита на насрещния или попътния влак.
Аватар
ivajlo_nikolov
Глобален модератор

Мнениеот plastikat » Нед Ное 27, 2016 9:12 pm

Вече летят електровози през Харманли. Нищо не казвате пак......
Аватар
plastikat

Мнениеот bdz43r » Пон Ное 28, 2016 8:45 am

От вчера участъка Димитровград - Свиленград - Турска граница е редовно електрифициран и може да се ползва електрическа тяга.
Всички гари са с редовна ОТ и се преминават с редовни скорости.

Влак 493/492 ще се обслужва с локомотив 46 219 в първите няколко дни, защото с него ще се правят проби на GSM-R радио покритието, след това с ел. локомотиви на общо основание.
bdz43r

Мнениеот railjet » Пон Ное 28, 2016 11:32 am

През СИМ по книжка-разписание???
railjet

Мнениеот railjet » Пон Ное 28, 2016 1:20 pm

Завчера контейнерите на Каргото са минали с електровоз и скорост по книжка-разписание през гара Харманли-град. Защо не през шунта, ако същият е готов откъм напрежение и ОИ? Не е възможно ОИ на СИМ да е готова толкова бързо.
railjet

ПредишнаСледваща

Назад към Параметри и ремонти на железния път / Railroad Parameters and Maintenance