Страница 1 от 1

Цинхай-Тибетска железница

МнениеПубликувано на: Чет Окт 23, 2014 7:24 pm
от инфо
какво мислите за туй чудо :!: то е самолет на релси
Вагоните на влака са с изкуствено налягане и с кислородни запаси.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0% ... 1%86%D0%B0

Re: Цинхай-Тибетска железница

МнениеПубликувано на: Чет Окт 23, 2014 8:24 pm
от CH_M
Гледах филм за строежа по някое от Дискавъритата, вагоните са почти херметични, има и система за подаване на кислород заради височината и разредения въздух.С отходните води от тоалетни и използваната в кухнята на вагон ресторанта, самите вагони са снабдени с резервоари за мръсна вода, нещо за около 500 литра ми се върти по спомен, Като пристигне в крайна гара и една кохорта от ла***рки поема влака и изпомпва всичко.
При строежа на самата линия са имали големи проблеми с работниците заради разредения въздух и бързата им умора.Но и този проблем са преодолели с помощта на някакъв китайски професор ..... вече не помня но май правят медицински център в близък град до строежа оборудван с някакви барокамери за адаптация или нещо от сорта.Доста интересен филм.Бих го гледал отново .....

Re: Цинхай-Тибетска железница

МнениеПубликувано на: Чет Окт 23, 2014 9:24 pm
от railjet
При строежа на тази линия са имали проблеми най-вече със стабилизиране на трасето преминаващо през сковани от лед терени, менящи формите си във времето от температурните вариации. Намерили са уникално решение, нещо което май само в Китай може да се случи.

Re: Цинхай-Тибетска железница

МнениеПубликувано на: Чет Окт 23, 2014 10:16 pm
от CH_M