Нов сайт на БДЖ

Пътувания по жп мрежата и впечатленията от тях; следене на влакове и локомотиви (trainspotting); текуща информация за състоянието на подвижния състав (повреди, пребазирания и т.н.); текущи ремонти и аварии по инфраструктурата; нарушения в графика поради ремонти, инциденти, природни бедствия; сигнали за нередности (неотоплени вагони и т.н.) и за големи закъснения на влакове.

Re: Нов сайт на БДЖ

Мнениеот Otskov » Пон Май 02, 2016 1:39 pm

bdz46203 написа:За всичко е виновен Vancho 46 нещо си зад клавиатурата е много силиен, а иначе в хралупата.

Само дето него го познавам на живо, а тебе не :mrgreen:
Аватар
Otskov

Мнениеот bdz46203 » Пон Май 02, 2016 6:11 pm

Otskov написа:
bdz46203 написа:За всичко е виновен Vancho 46 нещо си зад клавиатурата е много силиен, а иначе в хралупата.

Само дето него го познавам на живо, а тебе не :mrgreen:

Добре, заемай си неговата страна, като толкова ти е ясен.
bdz46203

Мнениеот bdz_55-089 » Вто Май 03, 2016 9:03 pm

bdz46203 написа:
diesel07 написа:Засрамете се какво публикувате във форума.Ако не сте обърнали внимание инжинер Димитър Деянов не е посещавал форума от Пон Мар 07, 2016 4:36 pm.Явно и на него му е омръзнало от безмислен диалог.

За всичко е виновен Vancho 46 нещо си. Той бърка работата във форума. Избива комплекси, Мисли се за голям мАж , зад клавиатурата е много силиен, а иначе в хралупата.

A ти случайно нямаш ли вина? Погледни си изказа, погледни си липсата на елементарни обноски, нескончаемото сипене на псувни, обиди, непредизвикани лични нападки към всичко и всеки. Но най-страшното е липсата ти на обосновка и аргументи, което издава безсилието ти и в комбинация с лабилна нервна система и натрупани вътрешни комплекси, води до изблик на негативизъм и омраза към околните.
bdz_55-089

Мнениеот Vancho_4647 » Сря Май 04, 2016 8:49 am

bdz46203 написа:
diesel07 написа:Засрамете се какво публикувате във форума.Ако не сте обърнали внимание инжинер Димитър Деянов не е посещавал форума от Пон Мар 07, 2016 4:36 pm.Явно и на него му е омръзнало от безмислен диалог.

За всичко е виновен Vancho 46 нещо си. Той бърка работата във форума. Избива комплекси, Мисли се за голям мАж , зад клавиатурата е много силиен, а иначе в хралупата.

Та ти се държиш по подобен начин на мен като бях тийн и целия форум не можеше да ми търпи мрънкането. В момента ти си порасналото мрънкало на форума (сам о дето аз никога не съм използвал твоя вулгарен изказ). Не си първия отегчен железничар, който всъщност прави точно това, в което ме обвиняваш да избива комплекси. Понеже търсиш внимание и всячески се опитваш да ме накараш да ти отговарям на провокациите и глупостите, аз отново се подведох, но всъщност какъв е смисъла на този форум вече се питам. Толкова много хора напуснаха. А всеки опит тук да се наложи някаква нормална дискусия и модериране се посреща на нож от ей такива индивиди като теб дето вечно някой им е виновен и сипят обвинения без доказателства (но разбира се ако стане дума, че има нередност в това, с което те се занимават скачат като ужилени). Държавна хранилка какво да се прави :mrgreen:
Vancho_4647

Мнениеот bdz46203 » Сря Май 04, 2016 10:22 am

Vancho_4647 написа: Държавна хранилка какво да се прави :mrgreen:

Поредното доказателство, че не са ти ясни нещата. Отказваш да приемеш, че много хора си вършат съвестно работата. И не се усещаш как обижадш мен и другите работещи.
bdz46203

Мнениеот bdz46203 » Сря Май 04, 2016 10:22 am

bdz_55-089 написа:A ти случайно нямаш ли вина? Погледни си изказа, погледни си липсата на елементарни обноски, нескончаемото сипене на псувни, обиди, непредизвикани лични нападки към всичко и всеки. Но най-страшното е липсата ти на обосновка и аргументи, което издава безсилието ти и в комбинация с лабилна нервна система и натрупани вътрешни комплекси, води до изблик на негативизъм и омраза към околните.

Нямам нужда от психоанализи от човек, който има проблеми с мисленето.
bdz46203

Мнениеот bdz_55-089 » Сря Май 04, 2016 10:37 pm

Не знам дали имам проблеми с мисленето или по-скоро с незнанието на специфични железничарски неща, но пък поне нямам проблем с изказа.
bdz_55-089

Мнениеот 07 » Чет Май 05, 2016 3:51 pm

bdz_55-089 написа:Не знам дали имам проблеми с мисленето или по-скоро с незнанието на специфични железничарски неща, но пък поне нямам проблем с изказа.

Това че нямаш проблеми с изказа - не значи че не говориш глупости
07

Мнениеот ivajlo_nikolov » Чет Май 05, 2016 8:42 pm

След още едно мнение в стил последните осем, не по темата, всичко след Съб Апр 30 пак ще бъде изтрито. Да няма недоволни :!:
Аватар
ivajlo_nikolov
Глобален модератор

Мнениеот bdz46203 » Чет Май 05, 2016 11:21 pm

ivajlo_nikolov написа:След още едно мнение в стил последните осем, не по темата, всичко след Съб Апр 30 пак ще бъде изтрито. Да няма недоволни :!:

Господин Николов, бъдете така добър и създайте секция премахнати теми и мнения, както е във всички форуми. Мнения, който не могат да се местят в никоя една от темите, да се местят там. Така е нормално и честно. Благодаря.
bdz46203

Мнениеот plastikat » Пет Май 06, 2016 8:07 am

Предлагам темата да се казва "Резил" :)
Аватар
plastikat

Мнениеот 07 » Съб Май 07, 2016 7:57 pm

plastikat написа:Предлагам темата да се казва "Резил" :)

Той целия форум стана "Резил"
07

Мнениеот bdz_55-089 » Пон Май 09, 2016 11:16 pm

То жп транспорта в България стана "Резил" и познайте защо- заради всички тези десни партии като ГЕРБ, НДСВ и СДС, които малко, но сигурно, го подкопаваха, низвергваха и съсипваха. Вторият мандат на Московски е истински РЕЗИЛ!Затова ОСТАВКА!
bdz_55-089

Мнениеот Варужан Апелян » Вто Май 10, 2016 10:31 am

Десните ДСБ вече поискаха оставката на Московски.
Варужан Апелян

Мнениеот bdz_55-089 » Вто Май 10, 2016 10:21 pm

ДСБ, общо взето, винаги са били истински българи. И при други поводи съм изтъквал достойнствата на политици като Костов. Вярно е, че в миналото тъкмо тяхната политика или по-скоро тази на предшествениците им от СДС зададе гибелта на железниците, но пък е вярно и това, че успяха да осъзнаят грешките си. Същото не може да се каже за Московски. Този човек не успя да си вземе поука от първия си мандат, когато беше сред най-лошите министри на ГЕРБ. Сега допуска същите грешки и това е толкова очевидно. Авторитетът на ГЕРБ пред избирателите и на други партии се градеше бавно и трудно, но те получиха някакво признание. Сега, заради няколко провалени министри като Московски и Москов, с един замах може да се разруши този авторитет.
И понеже сме в темата за сайта на БДЖ. И той е един пълен провал, особено в мобилната си версия. В случаите, когато все пак работи и не е досадно бавен, подава информация с много пропуски и странности. Ако нямате кирилица на gsm и напишете начална и крайна гара на латиница, изписва ви "профилактика" или просто не отваря нищо. Така например, при подадено "Ruse-Gorna Oriahovitsa" не отваря разписание.
bdz_55-089

Мнениеот ivajlo_nikolov » Вто Май 10, 2016 10:40 pm

Ако нямаш кирилица, можеш да си избереш гара, спирка и през къде от падащите менюта в нормалната версия на пътеводителя, която я има на български и английски - http://razpisanie.bdz.bg , в която можеш и да пишеш на латиница. А мобилната версия на смартфони с ОС Windows Mobile въобще не зарежда.
Аватар
ivajlo_nikolov
Глобален модератор

Мнениеот bdz_55-089 » Вто Май 10, 2016 11:13 pm

Моят е точно с такава операционна система и зарежда мобилната версия. Само че нямам кирилица на gsm. Но съм забелязал, че ми отваря по-прости думи, а по-дълги с повече символи- не. Така например Pleven- Ruse ми го отваря, a Pleven - Gorna Oriahovitsa не. Друго, което забелязах е, че когато задавам маршрут с написване и гара "през....", ми подава по-точна и по-пълна информация, а ако напиша само начална и крайна гара/спирка, някои от връзките не ми ги показва. Не винаги подава и връзките между МБВ и ПВ/КПВ, а такива има и то доста удобни, стига да се спазва разписанието на МБВ, което е рядкост. Друг проблем е, че на справка за гари-табла, не показва веднага всички влакове, а само актуалните и се налага да натискаш допълнително, а отварянето става бавно. Точно на такова ел. табло гледах, за да видя има ли закъснение и един час преди потегляне на съответния влак, не ми беше показало закъснение, а като отидох на гарата, на таблото там, беше изписано закъснение от 90 мин за върпосния влак. Разбира се, аз звънях и на телефони, за да проверя за по-сигурно, но никой не отговаряше на тях. Малки, но многоборйни, спънчици тук-там и това оставя едно цялостно негативно впечатление.
bdz_55-089

Мнениеот Варужан Апелян » Сря Май 11, 2016 12:55 am

Сега като пуснат резервационната система всичко ще си дойде на мястото.
Варужан Апелян

Мнениеот BDZ 07 » Сря Май 11, 2016 8:19 am

Варужан Апелян написа:Сега като пуснат резервационната система всичко ще си дойде на мястото.

А колко време ще й трябва, за да се “напасне“? Минимум година, че да не и повече. Ще има като цитираните технически проблеми, а не изключвам и дублиране на места.
Аватар
BDZ 07

Мнениеот bdz_55-089 » Сря Май 11, 2016 10:28 am

В тази насока, нека попитам, нормално и логично ли е при подредбата на вагоните в съставите на РБВ, напр. "Дунав", те да следват разбъркана номерация или номерация отзад-напред, т.е. вагон номер 3 е по-назад в състава от вагон номер 4 и т.н. Това затруднява и обърква много пътниците по гарите. Също така, абсолютно недопустимо е за влак със статут на експрес и по-високи тарифи като "Дунав", да няма нито един ден, в който той да се е движил по разписание. Системни закъснения от по 30-60 минути на Русе, идвайки от Горна Оряховица, поради изчакване на "Хебър"-а. За този случай и за системните закъснения на "Румънец"-а откъм Букурещ, би трябвало да се сезира Европейската комисия и органите по жп транспорта в ЕС и да се наложат тежки санкции, както на България, така и на Румъния!
bdz_55-089

ПредишнаСледваща

Назад към Актуална информация