Имате ли доверие в националния железопътен регулатор ИАЖА ?

Обсъждане на по-общи теми, които не попадат в обхвата на горните форуми (например обсъждане на ръководните структури на БДЖ и НКЖИ). Макар и "общи", темите трябва да са свързани с железниците или поне с някакъв друг вид транспорт или транспортна инфраструктура. Координация на срещи за наблюдение на влакове, обиколка на линии, обмяна на идеи и т.н.

Имате ли доверие в националният железопътен регулатор ИАЖА ?

ДА
3
8%
НЕ
36
92%

Общо гласове : 39

Имате ли доверие в националния железопътен регулатор ИАЖА ?

Мнениеот Administrator » Чет Яну 15, 2015 4:22 pm

Имате ли доверие в националния железопътен регулатор Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" (вкл.Националният орган по безопасността в ЖПТ и Националният орган за контрол по прилагането на Регламент 1371/2007 за правата и задълженията на пътниците в ЖПТ) ?

ДА

НЕ
Administrator
Администратор

Re: Имате ли доверие в националния железопътен регулатор ИАЖ

Мнениеот stankos » Чет Яну 15, 2015 4:39 pm

Отговора ми е НЕ тъй като те не смятат и не се чувстват длъжни да спазват каквито и да е правила и регламенти !
stankos

Мнениеот ivajlo_nikolov » Чет Яну 15, 2015 8:40 pm

Чак пък както ГВА. Те като ДАИ да работеха от депата на БДЖ щяха да излизат локомотиви и вагони за няколко влака дневно + половината дезира :mrgreen:
Аватар
ivajlo_nikolov
Глобален модератор

Мнениеот plastikat » Чет Яну 15, 2015 10:07 pm

И какво да ги правим тия боболебовци ?
Аватар
plastikat

Мнениеот bdz46203 » Пет Яну 16, 2015 7:21 am

Аз им имам доверие, защото съм запознат с дейността им. Повече от ясно е, че тези които са казали "не", са на принципа чул недочул. Най-лесно е да плюеш просто така, без да разбираш нищо.
bdz46203

Мнениеот Saruman » Пет Яну 16, 2015 8:43 am

За мен разследващите комисии работят добре, чел съм им рапортите, но работата на ИАЖА е малко съмнителна.
Аватар
Saruman

Мнениеот 07 » Нед Яну 18, 2015 1:31 am

plastikat написа:И какво да ги правим тия боболебовци ?

Космонавти!!!! За полет до Юпитер или по далеч! Само така няма да тежат на земята...
07

Мнениеот Варужан Апелян » Нед Яну 18, 2015 7:42 pm

Това е личното ми мнение на база наблюдения от позицията на бивш координатор в АПЖТ, която асоциация без никакъв ресурс, през годините свърши много повече работа за пътническият интерес в сравнение с националния орган за правата на пътниците. Очевадно е също, че ИА ЖА и като регулатор и като национален орган на безопасност се обезличи напълно, като на практика се превърна в дирекция към министерството с неясни функции и не желаеща да поеме грам повече отговорностти в защота на общественият интерес от колкото са на хартия. Разследванията вече са в миналото, агенцията не проверява системи за безопасност и подвижен състав, няма публична информация за установени нарушения, превенции, издадени административни актове и санкции. Всичко е една скъпо платена и безмълвна тишина...
Варужан Апелян

Мнениеот bdz_55-089 » Съб Яну 30, 2016 7:15 pm

Категорично гласувах НЕ! Според мен тази структура е напълно безсмислена и безполезна и трябваше отдавна да бъде напълно ликвидирана, защото само тежи на бюджета със заплатите на клатещите краката си. Дано поне има чуваемост нашия вот и да се предприемат сериозни реформи в тази насока. Разбира се, аз продължавам да съм твърдо за обединяване на НКЖИ и БДЖ, за драстично свиване на административно-управленския апарат и за даване на големи правомощия и повишаване възнагражденията на машинистите и другия оперативен персонал. С изненада установявам, че някои от съфорумците, които упорито заклеймяват НКЖИ например и изкаваха много недоволства срещу положението в сектора, сега защитават ИАЖА, обвинявайки останалите, че са"недочули и неразбрали". Няма как НКЖИ да е черната овца, а ИАЖА да е белият кон- невъзможно. Всъщност, такава липса на принципност и последователност не се среща за пръв път в този форум. Това показва колко е вярна максимата "Битието определя съзнанието".
bdz_55-089

Мнениеот Димитър Деянов » Съб Яну 30, 2016 9:20 pm

Категорично НЕ !
Аватар
Димитър Деянов

Мнениеот BDZ 07 » Съб Яну 30, 2016 9:28 pm

НЕ!
Аватар
BDZ 07

Мнениеот 07 » Съб Яну 30, 2016 9:49 pm

Нямам голямо доверие на нито един държавен регулатор в България. Като се замисля май на ИАЖА нямам никакво!
07

Мнениеот bdz46203 » Нед Яну 31, 2016 1:19 pm

АЗ съм убеден, че повечето писали не , изобщо си нямат представа, какво представлява ИАЖА и с какво се занимава, особено русенският чукан, който дори я свърза с НКЖИ?!
bdz46203

Мнениеот bdz_55-089 » Нед Яну 31, 2016 2:09 pm

А за останалите 90 %,които казват същото, какво смяташ? И те ли са "чукани"?! А това, че споменавам НКЖИ не значи, че нямам представа какво върши едната структура и какво- другата, но няма как едната е да много добре, а другата да е много зле. Предполагам, че дори ти не го вярваш докрай.
bdz_55-089

Назад към Общи теми / Other railway topics