Petko Ivanov написа:Има ли някой информация защо след 03.12 беше поставен електровоз? Това загрози цялата картина на юбилейния влак. Ако влака е бил над теглителните възможности на 03.12 (в което аз се съмнявам), трябвало е да се обслужи от две парни машини, а не от парен локомотив и електровоз, което тотално уби всичко "юбилейно" и "атракционно"
И двамата споделиха, че предизвикателствата са огромни, и че се усвояват безпрецедентни по размери пакети за железницата.
bdz46203 написа:Petko Ivanov написа:Има ли някой информация защо след 03.12 беше поставен електровоз? Това загрози цялата картина на юбилейния влак. Ако влака е бил над теглителните възможности на 03.12 (в което аз се съмнявам), трябвало е да се обслужи от две парни машини, а не от парен локомотив и електровоз, което тотално уби всичко "юбилейно" и "атракционно"
Еее Петко, с цялото ми уважение, сигурно сте възрастен човек. Няма начин без електровоз. Иначе всичко ще се провали. Първо: нито горивото ще стигне на 03-12, а още по-малко водата. Няма къде да се зарежда по трасето. И второ,електровозът подава напрежение 1500v, за отопление на вагоните и абсолютно необходимо за вагоните "бистро". Освен това беше 44-202, един от най-добрите.
Хайде да спрем да плюем и да се радваме на хубавите неща.
Димитър Деянов написа: Тези малки на пръв поглед обстоятелства и тихи (мълчаливи) жестове ни показват, голямото пренебрежително отношение на държавата към развитието на железниците в България. Това пренебрежително отношение продължава вече много години и ако нещата не се променят, ще се достигне до катастрофални последствия за цялата транспортна система на страната.
2005
Отчитайки текущото тежко икономическо състояние на превозвача, запазването на това положение и в бъдеще ще доведе до:
• Нежелание на частни оператори да навлязат в този пазарен сегмент, което ще означава и липса на конкуренция
• Драстично намаление на пътническите превози и съответно неадекватен достъп на населението като цяло и на някои конкретни социални групи до транспортно обслужване.
Назад към Общи теми / Other railway topics
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта