KRAKOMOBILA написа:Аз имам въпрос - каква е разликата във височината между входа на Зли дол страна Карлово и линията над него ? Тоест - колко е разстоянието от входа до линията над него и вижда ли се тя от входа на тунела ?
bdz43r написа:Всъщност наклона е 13‰ само извън тунела. Вътре в него е доста по-малък - не повече от 5-6 ‰. Съдя по това, че извън тунела влаковете "побягват", а вътре дори понякога скоростта намалява.
Така разликата във височините ще е по-малка от 47 м.
bdz43r написа:Всъщност наклона е 13‰ в цялото междугарие, освен в този тунел. Вътре в него е доста по-малък - не повече от 5-6 ‰. Съдя по това, че извън тунела влаковете "побягват", а вътре дори понякога скоростта намалява. Следващия път специално ще загледам, но мисля, че съм виждал и наклоноуказатели за 5 ‰.
Така разликата във височините ще е по-малка.
07 написа:Р.S. А закръстосания сигнал на горната снимка какъв е бил?
KRAKOMOBILA написа:Аз имам въпрос - каква е разликата във височината между входа на Зли дол страна Карлово и линията над него ? Тоест - колко е разстоянието от входа до линията над него и вижда ли се тя от входа на тунела ?
zifata написа:42 072.9 написа:В тунелите има съпротивление и от разликата в наляганията, затова в метрополитена изкуствено се създава атмосфера, за да могат мотрисите да работят нормално и да не влизат в преразход.
Обясни как се създава тази атмосфер в метрото.Аз не знам да има такава система.
Назад към Общи теми / Other railway topics
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта