Страница 1 от 1

Въпроси за карта КЛАСИК и абонаментните карти

МнениеПубликувано на: Вто Дек 17, 2013 6:49 pm
от Chilo
Здравейте,

Бих искал да се уверя, че съм разбрал правилно. Аз не съм студент или младеж, но искам да си закупя карта за намаление

КЛАСИК" - картата се издава на постоянните клиенти на БДЖ ЕАД срещу лична карта. Дава право на закупуване на билети с 50% намаление за 2-ра класа на бързите и пътнически влакове и абонаментни карти с 25% намаление. Цената на картата е 50 лв. и е с валидностен срок една година от датата на издаване.

Не можах обаче да разбера второто изречение за намалението 25% за абонаментни карти. Какво точно означава това? Не можах да намеря цени на абонаментите карти. С БДЖ ли трябва да се свържа или може да се намери и онлайн информация?

Абонаментни карти
Условия за ползване - Неограничен брой пътувания с бързите и пътнически влакове в рамките на валидностния им срок. Картите са безименни и се издават за вътрешноградска зона; участък от железопътна линия или за цялата железопътна мрежа по редовни и намалени цени. При издаването им не се изискват лични данни (ЕГН).
Абонаментни карти за пътуване по редовни цени
Валидностен срок петдневен; един или три месеца.
Абонаментната карта за период от 5 дни се издава за избран маршрут до 100 км;


Възможно ли е като притежател на карта КЛАСИК, да закупя абонаментна карта за 1 или 3 месеца с 25% намаление, и да пътувам по неограничен брой линии в България безплатно (разбира се след като съм купил абонаментната карта)?

Предварително благодаря,

Re: Въпроси за карта КЛАСИК и абонаментните карти

МнениеПубликувано на: Вто Дек 17, 2013 7:37 pm
от Saruman
Съществува абонаментна карта за цялата страна, но тя е много скъпа. Купувате си напримерно карта по маршрус София - Мездра и може да пътувате само по тази линия с картата неограничен брой пъти в периода на валидността и. Може да се пътува и между гари и спирки в рамките на маршрута на картата. Например: София - Своге, Лакатник - Бов и т.н.