Образование

Тук може да пишете за всичко, което ви вълнува и което не е пряко свързано с железниците.

Образование

Мнениеот Варужан Апелян » Пон Яну 20, 2014 1:23 am

Още за домашното образование: Георги кандидатства в Оксфорд, защото в Търново не може

"Особено английските университети от край време са автономни университети и сами решават кого да приемат и как, така че само ми трябва да попълня езиковия тест. За България аз мислех в Търново, защото тати е учил там, но към момента не мога да вляза в български университет. Така излиза – в Търново и Шумен не може, а в Оксфорд може, колкото и да е смешно", казва младежът.

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/01/16/2221162_oshte_za_domashnoto_obrazovanie_georgi_kandidatstva_v/?ref=topicoftheday
Варужан Апелян

Re: Образование

Мнениеот Vancho_4647 » Сря Апр 16, 2014 9:44 am

А в демократичните, либерални и добре устроени скандинавски държави е забранено със закон домашното образование :) И който го прилага му отнемат детето и го вкарват в социален дом, където му разказват играта по всякакъв начин ... каквито извращения се сетите. Случаят Брайвик помните ли го ? Е, той е израснал в подобен дом ...

п.с. ООН са занижили рейтинга на Швеция по отношение правата на човека до нивата в Таджикистан, а според Индекса за човешко развитие до 2030-та година Швеция ще е страна от Третия Свят, дори по-ниско от България :mrgreen: Всичко, което се прокара там моментално се копира от Запада и ЕС. Не искам да обеснявам колко е розово в Русия, защото това не е така и не ме разбирайте погрешно, но Европа е тръгнала по един много лош път на деградация нравствена морална, а и демографска.
Vancho_4647

Мнениеот 07 » Сря Апр 16, 2014 11:17 am

Vancho_4647 написа: Не искам да обеснявам колко е розово в Русия, защото това не е така и не ме разбирайте погрешно, но Европа е тръгнала по един много лош път на деградация нравствена морална, а и демографска.

Това за Европа го говорят от 1565 година... А колкото домашното образУвание - има си ред причини да не се признава... Имам наблюдение над 2 деца - едното замина на ясла още на година и 8месеца, преди това още на 3мес. като беше го водеха по гостувания на други хора, въртяха го при баби и лели, другото - 5 години в саксиийка - само в къщи, с мама. Първото - изключително дружелюбно дете, лесно се сприятелява, никога не е ревало, нито се е тръшкало по магазини "искааам, искаааам" и тем подобни. Второто е истинско "фашистче" - не споделя играчки, не говори с никого, няма приятелчета, пълнеше гащите до 3 годишна възраст, ако не получи каквото иска на момента - рев и тръшкане - все едно го колят, ако не изяде шамарите - не може да го накараш и да си легне вечер (то как да заспи като не се е изморило през деня - не излиза да си играе с другите деца)... Деца които израстват затворени в къщи (в дом за настаняване е почти същото) - почти на 100% имат проблеми с общуването. Училището не е само място за образоване, ами и място където се научаваш да общуваш и да се съобразяваш с другите като теб. Ако не можеш да правиш последното - ставаш като Брайвик, или други психари.
07

Мнениеот Vancho_4647 » Сря Апр 16, 2014 12:36 pm

Добави и имигрантите най-вече от мюсюлманските страни оформи пейзажа с пропагандата как всички трябва да станат с нестандартна сексуална ориентация, бумът на изнасилвания и пейзажът е готов. Не е трудно човек да намери една камара материали (немалко от тях руска пропаганда) на хора живеещи в скандинавските страни описващи бизнеса с деца извършван от т.нар. ''детска полиция'', който е държавен ангажимент. Може материално да са на много високо ниво, но с високи темпове унищожават де що са останали традиционни ценности. Да не говорим за дела на самотните родители
Vancho_4647

Мнениеот railjet » Сря Апр 16, 2014 1:20 pm

Има и отпор на тези негативни тенденции, не си мисли, че блеят безучастно. На повечето европейци им е ясно, че са се напълнили с външен и вътрешен боклук. Затова имат силни десно-национални движения. Истински десни партии, не говняри.
Но това, което го няма в упадналата Западна Европа е мутро-милиционеро-мафиотщината и хипер-корупцията на всяка крачка в обществото. Глъма също е натиснат да си стои в долните етажи и никой не му дава да просперира в административно-държавния апарат. Икономиката и бизнеса също са му строго забранени зони.

Капиш Ванчо разликата между упадък, Упадък и оТпадък?
railjet

Мнениеот 07 » Сря Апр 16, 2014 1:42 pm

railjet написа:
Капиш Ванчо разликата между упадък, Упадък и оТпадък?

Животът в Швеция и Дания (в първата един приятел прекара 18 месеца, във втората аз близо година) през транспортна "призма" - там живота е като пътуване с ICE, но от време на време - някой се изпърдява в салона. В България - пътуване с кьоравата електричка - и с отворени прозорци няма спасение от миризмата!
07

Мнениеот Vancho_4647 » Сря Апр 16, 2014 3:22 pm

http://www.whyileftsweden.com/?p=433

Четейки този сайт оставам с впечатление, че отпор няма по простата причина, че за такъв шанс не се дава = директно си заклеймен като мразещ определена група или луд и влизаш в затвора или психиятрията. Съгласен съм, че всяка държава си има проблемите, но това което се случва обществата в Швеция и се копира от всички останали е много далеч от демократично. Да, не съм живял там, но някак не ми се вярва всички материали в мрежата да са далеч от истината ...

п.с. ООН също ли грешно отразява тенденциите в обществото :?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... _High_HDIs
Vancho_4647

Мнениеот 07 » Сря Апр 16, 2014 4:35 pm

Vancho_4647 написа:http://www.whyileftsweden.com/?p=433

Четейки този сайт оставам с впечатление, че отпор няма по простата причина, че за такъв шанс не се дава = директно си заклеймен като мразещ определена група или луд и влизаш в затвора или психиятрията. Съгласен съм, че всяка държава си има проблемите, но това което се случва обществата в Швеция и се копира от всички останали е много далеч от демократично. Да, не съм живял там, но някак не ми се вярва всички материали в мрежата да са далеч от истината ...

п.с. ООН също ли грешно отразява тенденциите в обществото :?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... _High_HDIs

Ванка, преди 3 години като се видяхме наживо ми направи впечатление на интелигентно момче - направи си едно пътуване до някоя страна, сега поне имаш тази възможност, преди да я хвалиш или опалкваш... остави ги тея форуми и сурат тефтера - те са мечтата на Гьобелс.
07

Мнениеот railjet » Сря Апр 16, 2014 4:59 pm

Ванчо, във всички западни държави вече се говори открито, че циганите СА проблем. Най вече румънските,българските и югославските цигани. Никой не ги ще и най-редовно ги гонят от териториите, върху които се самонастаняват.
railjet

Мнениеот Vancho_4647 » Сря Апр 16, 2014 5:06 pm

Не съм твърдял обратното ! Нали виждаш в статията какво пише ? Че заради ''обида'' на циганите дори нещо което по закон не се квалифицира като обида и няма доказателства за такава го изкарват психично болен, тъй като не прави подобна карикатура за пътви път. Колкото до пътуването - то за пътуване не е толкова зле, ама да живееш там и всеки ден да срещаш по улиците ревящи за все повече права фанатици и болни мозъци считащи, че след като са по-различни от останалите трябва да притискат цялото общество използвайки ''толерантност'' превръщайки я в толерастия. И колкото и да са проблем циганите едва ли са толкова голям колкото фанатичните мюслими ! Но понеже срещу тях винаги е расизъм и започват да се оправдават само с нас. Това им лицемерие ме изкарва на моменти извън релси. Същото е и със ситуацията в Украйна - ЕС и САЩ предизвикаха хаоса и сега пищят като ощипани моми ! Лицемерието и двойните стандарти са осовна част от т.нар. ''демокрация'' на Запад

п.с. Скандинавските страни и особено Швеция продължава да държи най-голямата квота за имигранти. Всяка година нови над 50 хиляди имигранти от Африка и Близкия Изток наводняват страната. От 2004 досега населението им е нараснало с 500 000 души - точно толкова са и новите имигранти от тези страни. През 2013 ръста на изнасилванията е 17 % спрямо 2012 г. И тази държава ни се прокарваше като модел :roll:
Vancho_4647

Мнениеот railjet » Вто Мар 31, 2015 10:27 pm

plam71en написа:
plastikat написа:Литературен форум ли сме ?

Нужно е от време на време.

В Българския език грешките между О и У са много чести. Самата фонетика ни предразполага към такива. Колко думи се произнасят ясно с О, когато се пишат с О, и ясно с У когато правилният им е правопис е с У ?

Същото и за Ш vs Ж, С vs 3, Г vs К, Д vs T. На море сте, в ресторанта си поръчвате ОКТОПОД, а после се хвалите,че сте яли УХТОПОТ.
railjet

Назад към Други теми / Miscellaneous