Страница 1 от 2

ЗА или ПРОТИВ изгонването от форума на "lui6_figo_cfr"

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 9:57 pm
от rexkos1991
Във връзка с постъпилите оплаквания от поведението на потребителя Луиш Фиго ЧФР, създавам тази тема, където всеки да изкаже мнението дали подкрепя или е против изгонването на Луиш Фиго ЧФР от форума. По възможност администраторът сложи една анкета към темата, за да бъде възможно гласуването.

Моето мнение е ясно. Твърдо ЗА изгонване!

ЗА или ПРОТИВ бан на Луиш /анкета/

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 10:13 pm
от Vancho_4647
Тъй като гледам, че няколкото по потребители поискаха подобна анкета пускам тук нека всеки, който прецени, че въпроса го засяга даде своя глас :arrow:

Re: ЗА или ПРОТИВ изгонването от форума на "lui6_figo_cfr"

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 10:18 pm
от NikolaiRG
Против.

Всички, аз най-вече, обвиняват младежа, че поддържа деспотична организация от близкото минало, дошла на власт след преврат, унищожила политическата опозиция и която налагаше цензура 45 години. По какво се различават искащите изгонване от комунистите преди 70 години? Покажете малко уважение и зрелост.

Е, малко дразни в стремежа си да е на всяка манджа мерудия и да бъде все последна инстанция, но не може всички да са еднакви и веднага да се скача срещу него.

Освен това, в кръга на шегата, няма да има с кого да се драка човек, ако го изгоните.

Re: ЗА или ПРОТИВ бан на Луиш /анкета/

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 10:24 pm
от ПЖИ43в
Предлагам да добавиш възможност наред с "да", или "не" да се показва и името на потребителя дал своя глас за това!!

Re: ЗА или ПРОТИВ бан на Луиш /анкета/

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 10:26 pm
от NikolaiRG
.

Re: ЗА или ПРОТИВ бан на Луиш /анкета/

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 10:27 pm
от Vancho_4647
Не е възможно (или поне аз нямам права) да слагам подобна опция за видимост от останалите на потребителя, който гласува.

Re: ЗА или ПРОТИВ бан на Луиш /анкета/

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 10:35 pm
от ПЖИ43в
Егати важния вот,та ще да е таен!???!....Ами направо го гонете и не си играйте на демократичност!!!

Re: ЗА или ПРОТИВ бан на Луиш /анкета/

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 10:54 pm
от Vancho_4647
Самата платформа на форума е такава ... Не е моя или вина на администратора.

Re: ЗА или ПРОТИВ изгонването от форума на "lui6_figo_cfr"

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 10:57 pm
от 07
Не го махайте, само ще го изкарате жертва...

Re: ЗА или ПРОТИВ изгонването от форума на "lui6_figo_cfr"

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 11:49 pm
от abkantchev
Категорично за изгонването. Не заради политическата му принадлежност (тук има привърженици на всички партии/идеи), а заради определени мнения на този потребител, които съдържат директни заплахи за саморазправа (или разправа от политическите сили на които симпатизира - когато дойдат на власт) към други потребители. Свободата на словото не означава толериране на словесния тероризъм.

Re: ЗА или ПРОТИВ изгонването от форума на "lui6_figo_cfr"

МнениеПубликувано на: Сря Май 28, 2014 8:58 am
от stankos
Аз гласувах ЗА изгонването му ! Посещавам този форум , защото се интересувам от железници , а благодарение на този потребител 3/4 от всяка тема е спам !

Re: ЗА или ПРОТИВ бан на Луиш /анкета/

МнениеПубликувано на: Сря Май 28, 2014 9:14 am
от vlado
Аз пък ще кажа, че тази и другата тема за Луиш са пълна щуротия. Откъде-накъде ние ще казваме дали да бъде изгонен един потребител. Тази работа е вменена на модераторите/администраторите на разделите и те, и само те могат да решават, и то при определени провинения. Ние нещо другарски съд ли го даваме? Какво ли? Аз лично имам доста критики към въпросния потребител, които и изказах писмено преди време, но категорично се противопоставям на такива средства за справяне с него. Анкети, теми... дрън-дрън... Админите да решат и толкоз!

Re: ЗА или ПРОТИВ изгонването от форума на "lui6_figo_cfr"

МнениеПубликувано на: Сря Май 28, 2014 9:40 am
от SaiLeR
Изображение

Re: ЗА или ПРОТИВ изгонването от форума на "lui6_figo_cfr"

МнениеПубликувано на: Сря Май 28, 2014 10:23 am
от Administrator
Само да кажа, че тема за Луиш имаше. Имаше и анкета. Резултата е БАН. Нищо не се е променило. По технически причини, анкетата и темата днес ги няма, както и БАН-а на Луиш. Така, че въпросът дали трябва или не трябва да има БАН от страна на потребителите на форума е решен. Трябва да има. Но тъй като отдавна не управлявам еднолично форума - оставям на модераторското ръководство да преценят как да действат с Луиш. Това може да стане в модераторския раздел или в този - както решат отново. Аз бих ги подкрепил при всяко едно решение. Но ако има дълбоки разногласия ще се намеся.

Но нова тема, анкета и спор "За или против Луиш" няма да има, тъй като темата отдавна е приключена. Въпрос на решение на модераторите е какво ще се прави.

Също така, ако модераторите решат, че този въпрос ще се реши "на закрити врата" в модераторския раздел - тази тема се заключва.

Но форума няма да бъде занимавам отново с анкети и теми за Луиш. Това не е форумът на Луиш, за да бъде постоянно на фокус. Имаше си тема и анкета и то почти 2 години. Стига му толкова.

Re: ЗА или ПРОТИВ изгонването от форума на "lui6_figo_cfr"

МнениеПубликувано на: Сря Май 28, 2014 11:38 am
от Vancho_4647
Аз лично смятам, че когато Луиш е във форума има много повече дискусии и форумът е далеч по-оживен. Нормално е при всяка дискусия и сблъскване на различни гледни точки да се казват някои по-остри неща.

Re: ЗА или ПРОТИВ изгонването от форума на "lui6_figo_cfr"

МнениеПубликувано на: Сря Май 28, 2014 12:43 pm
от assen5
А за отричане и изказване на задоволство от наличието на трудови лагери в които са загинали стотици хиляди българи, само и само защото са били уж врагове на "народа"- учители , свещеници, писатели, студенти и т.н. до безкрай. Прабаба ми и пра дядо ми са били учители в село Торос, само защото са били такива са влачени по районни и пребивани почти до смърт. След тези побой се е налагало да ги увиват с кожа от току що заклана овца, тъй като за враговете няма доктор. Баба ми и сестра й не са допуснати до университет като деца на "врагове". Дядо ми син и внук на свещенци, изключен от университета, а е прието по право като ветеран от войната "срещу фашизма", едвам се отървава от лагер като се хваща да работи като стр. работник. Това е по майчина ми линия.
Дядо ми и прадядо ми по бащина линия са били също по лагерите. Дядо ми заради това, че е участвал в сражения редом с червената армия в Унгария, и после пише разкази за тези сражение, само е сгрешил, че е разказал каквото наистина е станало, а не хиперболизирано както иска партията. След лагера почивка малко с привиквания в управленията и лежане без причина по 2-3 месеца. После виц бил разказал, купил телефонен апарат за предприятието в което работел по-евтино, от колкото си е измислила партията, давай 3 г затвора в Ст. Загора.
Пра дядо ми е имал магазин, затова директно в Белене. Буржоа има магазин.
Да не говоря за разбитото семейство на баща ми.
Моя пример е от по-леките все пак всички са останали живи, но въпреки това отврат. А другите хора и семейства?????
За да не съм досаден като него, спирам.

Това не е ли достатъчно условие да не желая да имам какъвто и да е контакт с човека имащ такива разбирания?????

А за личните обиди към другите от форума? А заплахи за саморазправа като спечелели изборите?(това е ясно, че са фантасмагории, но въпреки това е начин, а мислене)

Re: ЗА или ПРОТИВ изгонването от форума на "lui6_figo_cfr"

МнениеПубликувано на: Сря Май 28, 2014 12:46 pm
от assen5
Стига ни е губил времето. Махайте го и да се мирнем.

БАН!!!

МнениеПубликувано на: Сря Май 28, 2014 1:43 pm
от mental
Vancho_4647 написа:Аз лично смятам, че когато Луиш е във форума има много повече дискусии и форумът е далеч по-оживен. Нормално е при всяка дискусия и сблъскване на различни гледни точки да се казват някои по-остри неща.


Количеството или качеството гледаш? Каква файда от "дискусии" за МБВ Букурещ-Елена и призиви за дееликтрификация на жп мрежата, или пък вечният спам за "онова време"!?

До един момент търпях лудите изблици на Галфона и постоянните корекции/изтривания на мнения, само защото липсват две запетйки и от сорта... Но това с Луиш (не самите му мнения, а толерирането им) вече минава граници. Аз не се дразня от него, ясно ми е че кратуняци като него има бол и просто му подминавам мненията, но когато всяко 3-то мнение е негово, а от другите две поне едно е отговор на някоя негова глупост, идва в повече. Не пиша повече от месец, а по-лошото е че и много други свестни хора не го правят също!

Посочи ми 5 /ПЕТ/ смислени дискусии от началото на годината във форума (не просто хейтване на всичко и всекиго)! Ако има такива изобщо...

Станахме по-зле и от онази група във Фейсбук с многото железничари "В защита на...", които през 5 минути се оплакват колко са им ниски заплатите и колко са неоправдани, а упорито отказват да предприемат действия за промяна. Те са направо комични, Варужан с право ги иронизира, но те милите дори не се усещат, толкова силно са загубили връзка с реалността.

Re: ЗА или ПРОТИВ изгонването от форума на "lui6_figo_cfr"

МнениеПубликувано на: Сря Май 28, 2014 2:19 pm
от Vancho_4647
Според мен той се съсредоточи главно в темата за политика и вече не спами във всеки раздел както преди. Някои от дискусиите са по новосъздадени теми в раздел общи нямащи нищо общо с железниците. И какво лошо има в това ? Нали затова им и нежелезничарски раздел. Мисля, че немалко от лаишките му мнения на железопътна тематика също не са лишени от смисъл и заслужава да се отсеят част от нещата, които пише. Аз имам становище относно други потребители, чиито мнения никога не са по същество и са вечно заяждане или претенции колко сме забавни, но никой не претендира срещу тях по една или друга причина. Да, на Луиш мненията в повечето случаи са дълги и трудни за четене, но нима не знаете за опцията ''врагове'', чрез която можете да скривате мненията на неприятни за вас потребители ?

Re: ЗА или ПРОТИВ изгонването от форума на "lui6_figo_cfr"

МнениеПубликувано на: Сря Май 28, 2014 9:28 pm
от plastikat
Махайте го ,че ми втръсна ................