Какво не ми харесва в медийния раздел на форума

Тук могат да се обсъждат всякакви организационни въпроси по отношение на форума като например броят и видовете раздели, свързване или разделяне на мнения, поведението (само, ако е крайно наложително) на потребители, съвети и препоръки за оптимизация и други организационни въпроси.

Re: ЖП произшествия

Мнениеот MouveMeNT » Чет Авг 28, 2014 11:18 pm

жпр написа:Крайно разочарован съм от нападките тук, крайно разочарован съм от „анонимния администратор П.Д.“, който се подиграва с нас, поднасяйки ни тези гнусни ежедневни простотии... Ако искам да ги чета - имам се интернет и мога за секунди да ги открия. В сайта на МТИТС такива неща публикуват ли се!?
Това не е вид форум, в който искам да взема участие! Лично аз се чувствам обиден!

Ти да видиш, администратора на форума как се е погрижил тази статия (линкована към форума), да бъде разпространена във всевъзможни групи у Фейсбук! :o :shock:
MouveMeNT
 
Мнения: 385
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 3:50 pm

Re: ЖП произшествия

Мнениеот жпр » Чет Авг 28, 2014 11:32 pm

На теб това, на какво ти прилича?
Това и всичко подобно тук, има ли място във форум за (с любов към) железницата!?
Това може ли да бъде обект на интерес (и сериозност) от страна на железничари и запознати с материята любители?
Това не е ли уронване на престиж и създаване на вражда м/у движение и превоз?
Това не е ли простотия, обиждаща нас и удобна манипулация на обикновените хора с коз да ни плюят повече?
Какво би си помислил обикновен човек четящ форум за железница с професионалисти в него, откривайки тук подобни статии - ами, че е истина, и че навсякъде е така.
Не му чета фейс простотиите, въобще не влизам там. Тия тук ми стигаха до днес!
жпр
 
Мнения: 413
Регистриран на: Чет Окт 10, 2013 10:34 pm

Re: ЖП произшествия

Мнениеот 07 » Чет Авг 28, 2014 11:45 pm

А не смятате ли че подобни глупости трябва да бъдат опровергавани? Че вие като професионалисти можете да го направите най-добре?
07
 
Мнения: 3118
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 8:45 pm

Какво не ми харесва в медийния раздел на форума

Мнениеот Otskov » Чет Авг 28, 2014 11:49 pm

Напълно съм съгласен и подкрепям последното мнение на жпр :!:
Подобни неграмотни статии нямат място в сериозен форум ;) Единствения начин за опровергаване не е ли като им пратим тукашните разсъждения в/у глупостите им, при което едва ли ще ни се обърне голямо внимание т.е. трябва масовия читател да разбере някак, че това са спекулации, опетняващи железопътния транспорт. Иначе ще продължат да си бълват глупостите.
пс: нищо лично към никого :)
Аватар
Otskov
 
Мнения: 1989
Регистриран на: Вто Юли 23, 2013 12:00 am
Местоположение: Горна Оряховица

Re: ЖП произшествия

Мнениеот railjet » Пет Авг 29, 2014 12:09 am

Петър Делчев се старае да измъкне някакви дивиденди- в качеството си на будната гражданска съвест защищаваща каузата на железницата. Само в този контекст мога да си обясня това френетично и безмислено преписване на абсурдни кифтаци.
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: ЖП произшествия

Мнениеот Administrator » Пет Авг 29, 2014 8:21 am

Пак повтарям. След проведено, мащабно и подробно проучване се оказва, че много малко хора имат времето (а и желанието) да претърсват всички новости от деня от медиите за железопътния транспорт, които се случват и желаят да имат възможност първо да ги прочетат и второ да ги коментират, опровергаят и т.н. Това, че някоя медия е написала глупост и я е разпространила в средствата са масово осведомяване (което всъщност е самата медия) е проблем. Това, че някой жп любител е решил да я сподели с други жп потребители Е ПОХВАЛНО, тъй като жп любителите желаят да се информират какво пишат медиите за сектора и жп любителите/професионалистите знаят най-добре истината и не биха се повлияли от разни негативни коментари. Нещо не разбирам какъв е отрицателния ефект, ако се пусне лъжлива и неспокосана статия от медиите в жп средите - някой машинист ще се откаже от професията си или Сашо ще се откаже да снима влакове ? Я, стига. Нелепо е да се твърди, че аз разпространявам лошите медийни статии - те се разпространяват от медиите (не и от ЕПБЖ!!!!!!), а пък аз просто ги правя достояние на скромната и ограничена жп аудитория, която се интересува какво говорят медиите за нас на цялото ни общество и какви настроения създават. Или някой твърди, че виртуалното жп общество не трябва да знае какво бълват медиите за железницата за останалите хора и да живеем с мисълта, че всекидневно медиите хвалят системата ? Я, стига. Много често се оказва, че ако някоя медия пусне глупост и тя стане достояние до жп обществото (до другото, със сигурност е станала - все пак е медия) - в доста случаи се стига до някакъв вид опровержение, така, че "заравянето на главата в пясъка" не решава проблема за глупостите в медиите. Именно железничарите са тези, които могат да различат истината от лъжата и те трябват да бъдат в час с тези материали, тъй като обикн. човек няма как да различи кое е подвеждаща информация и кое не.

Стига вече оплаквания. Ако някой наистина не желая да се информира какво пишат медиите за железниците - има си начини да не го прави. Мнозинството хора не са негово мнение (гарантирано, проучено !).
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: ЖП произшествия

Мнениеот 46-211 Dzver » Пет Авг 29, 2014 9:03 am

Аз също мисля да се изпарявам от тук. Благодаря на всички за АНТИ отношението към почти всички работещи в системата. Най-вече към админа за налепите статии, към г-н Апелян за арогантните си коментари и на г-н рейлджет за обидите и квалификациите към всички тук!
Аватар
46-211 Dzver
 
Мнения: 391
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 4:22 pm

Re: ЖП произшествия

Мнениеот stankos » Пет Авг 29, 2014 9:27 am

Раздела се казва " Българските железници в медиите " и дали ви харесва или не то това пускат медиите ! Вие професионалистите защо не пишете в останалите раздели на форума ,където все пак се очаква информацията да е поднесена професионално и коментирана от хора знаещи ? Там не пишете , а тук след всеки медиен кифтак по няколко страници с коментари как не било вярно ! Нещо се държите като ощипана мома .
Аватар
stankos
 
Мнения: 464
Регистриран на: Вто Юли 23, 2013 10:21 am

Re: ЖП произшествия

Мнениеот Administrator » Пет Авг 29, 2014 10:04 am

46-211 Dzver написа:Аз също мисля да се изпарявам от тук. Благодаря на всички за АНТИ отношението към почти всички работещи в системата. Най-вече към админа за налепите статии, към г-н Апелян за арогантните си коментари и на г-н рейлджет за обидите и квалификациите към всички тук!


В крайна сметка изпаряването - няма да спре медиите да публикуват глупости. Напротив - ще го засили, защото ако няма гласност и отпор, че се публикуват явни глупости - те ще засилят това. Така, че - според мен - изпаряването - не решава проблема, а го задълбочава. Естествено - личен избор.

Аз мога да направя раздела в медиите с наименование: "Българските железници през погледа на медиите - да не четат професионалисти и хора със слаби сърца", професионалистите - в останалите раздели, ама какво от това ...
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: ЖП произшествия

Мнениеот bdz43r » Пет Авг 29, 2014 4:16 pm

Мисля, че съм го споменавал и преди, но единствената причина в този умиращ форум все още да има 15-20 заблудени активни потребители е липсата на друго място, където да се коментират по същество нещата в железницата, а не какво го**о си е съчинила агенция "Блиц".
Бавно, но сигурно и тези последни инати ще се откажем и администратора ще си остане само с информационните агенции и никой няма да го пита той какво мисли, че е похвално или какво си мисли, че искат лобителите.
Ако сега тук пишем 15 човека (дали има и толкова), десет пъти по толкова се махнаха или изгубиха интерес заради всякакви странични неща, от които почти никой не се вълнува или заради съвсем безотговорното отношение към форума изобщо... днес го има, утре го няма, днес е тук, утре там.
Администратора май не му е ясно, че действа естествения подбор.
Малко ми остава и на мен да ми писне и да зарежа положението.

Жалко е, защото този форум се явява наследник на първия такъв за железници от преди 11 години.
bdz43r
 
Мнения: 3170
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 7:51 pm

Re: Какво не ми харесва в медийния раздел на форума

Мнениеот Administrator » Пет Авг 29, 2014 4:25 pm

Мога да спра да поддържам медийния раздел, след като има ЕП "Български железници" - за мен не е проблем. Но мисля, че недоволните ще са повече от доволните. А и самият факт, че медийният раздел е най-четения и използван раздел - не виждам защо да спирам да го поддържам. Поставете се на моето положение. Как да угодя на всички ... Един искал Луиш - друг не го искал. Един искал да чете какво пишат медиите - друг искал само каквото пише от НКЖИ, МТИТС. Да, ама в ЕП БЖ като пускам неща само от МТИТС, НКЖИ, БДЖ и някоя друга официална новина - станал съм бил говорител на властта. Еййй, няма угодия !
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Какво не ми харесва в медийния раздел на форума

Мнениеот Administrator » Пет Авг 29, 2014 4:43 pm

Ето, разделът е най-отдолу във форума. Сега недоволни ?
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Какво не ми харесва в медийния раздел на форума

Мнениеот diesel07 » Пет Авг 29, 2014 4:45 pm

Според мен единствените качествени коментари във форума са на инж. Димитър Деянов които следя с най голям интерес.
diesel07
 
Мнения: 385
Регистриран на: Сря Фев 12, 2014 5:22 am

Re: Какво не ми харесва в медийния раздел на форума

Мнениеот bdz43r » Пет Авг 29, 2014 5:10 pm

Administrator написа:А и самият факт, че медийният раздел е най-четения и използван раздел - не виждам защо да спирам да го поддържам.
Най-използван е, защото вече 36 страници обсъждаме катастрофата в Калояновец, което трябваше да стане в съответен друг раздел, както и всичко останало извън конкретната публикация в началото на темата. И ако това стане, разделът от най-използван ще стане най-пуст.
bdz43r
 
Мнения: 3170
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 7:51 pm

Re: Какво не ми харесва в медийния раздел на форума

Мнениеот Petko Ivanov » Съб Авг 30, 2014 8:57 pm

На мен пък ми харесва, че Админа ни уведомява какво пише в медиите. Така на едно място може да видим концентрирана информация, а не да се ровим из десетки сайтове. Разбира се, че се пишат много неверни или неточни неща, но това е за всяка тема в обществото. Ако на някой не му харесва, да не ги чете. И на щрауса не му харесва действителността и си заравя главата в пясъка, но това го прави само по-лесна плячка за хищниците.
По моите наблюдения този форум е най-посещаван и с най-много дискутирани теми в сравнение с другите подобни. Като цяло качеството на дискусиите също е добро. Не съм от най-активните участници, но искрено казвам, че с удоволствие чета написаното тук и приветствам всяко различно или нестандартно мнение.
Призовавам Админа да върне раздела на старото му място на началната страница.
Petko Ivanov
 
Мнения: 328
Регистриран на: Нед Юли 28, 2013 12:44 pm

Re: Какво не ми харесва в медийния раздел на форума

Мнениеот plastikat » Съб Авг 30, 2014 9:17 pm

Мен лично ме дразни "Железниците днес" . За мен няма място в този форум . Там се налага да четем едни хвалебствия и кифтаци ,които и във вестник "Железничар" не съм ги чел ! Нищо лично ,но ............ слабо ме вълнува какви електрички са си купили в Монголия и как Кръстев се тупа в гърдите ,че е извадил ревизирани вагони ,които са били изпратени на ревизия ,още при "калпавия" Московски !Слабо ме вълнува и кой е ходил по "отделите" и на кой са викали "УУУ браво" и на кой са му дали пари за балони да украси кьоравата електричка .............
Аватар
plastikat
 
Мнения: 1328
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 5:44 pm
Местоположение: Бургас

Re: Какво не ми харесва в медийния раздел на форума

Мнениеот Petko Ivanov » Съб Авг 30, 2014 9:35 pm

plastikat написа:Мен лично ме дразни "Железниците днес" . За мен няма място в този форум . Там се налага да четем едни хвалебствия и кифтаци ,които и във вестник "Железничар" не съм ги чел ! Нищо лично ,но ............ слабо ме вълнува какви електрички са си купили в Монголия и как Кръстев се тупа в гърдите ,че е извадил ревизирани вагони ,които са били изпратени на ревизия ,още при "калпавия" Московски !Слабо ме вълнува и кой е ходил по "отделите" и на кой са викали "УУУ браво" и на кой са му дали пари за балони да украси кьоравата електричка .............

Аз изобщо не го чета този вестник. Но заради това не бива да се закрива целия раздел или да се напуска форума. Важно е да филтрираме информацията и да четем само това, което ни е интересно. Затова аз по през ден използвам бутона "маркирай форума като прочетен"............
Petko Ivanov
 
Мнения: 328
Регистриран на: Нед Юли 28, 2013 12:44 pm

Re: Какво не ми харесва в медийния раздел на форума

Мнениеот mental » Съб Авг 30, 2014 9:51 pm

plastikat написа:Мен лично ме дразни "Железниците днес" . За мен няма място в този форум . Там се налага да четем едни хвалебствия и кифтаци ,които и във вестник "Железничар" не съм ги чел ! Нищо лично, но ... слабо ме вълнува какви електрички са си купили в Монголия и как Кръстев се тупа в гърдите ,че е извадил ревизирани вагони ,които са били изпратени на ревизия ,още при "калпавия" Московски! Слабо ме вълнува и кой е ходил по "отделите" и на кой са викали "УУУ браво" и на кой са му дали пари за балони да украси кьоравата електричка ......


Като те дразни, просто не влизай в съответната тема! Какво сложно има!? И аз съм със сходно мнение за въпросната медия, но не ми е проблем, защото не се натрапва във всяка тема, както изблиците на Луиш например, които за жалост се и толерират...

Цялата тази дискусия за медийният раздел ми се струва нелепа и безпредметна, както и нападките към админа. Това е медиен раздел, там се поства информация от медиите, не оперативна, не разписания, а само и единствено медийни кифтаци. И това се прави с чисто информативна функция! Никой не толерира глупостите на медии, сайтове, вестници и прочее... Поства се, за да се знае че има такава публикация, не защото се подкрепят простотиите на журналята или хвалбите на министъра... Някой сайт написал поредната глупост, админа я постнал и хайде веднага той виновен. Що за логика...

Основният проблем го спомена bdz43r - дълги дискусии, просто подхванати от медийни публикации не отиват в оперативната информация (или друг някъв раздел, където трябва), а стоят при медиите, където определено не им е мястото.
Аватар
mental
 
Мнения: 231
Регистриран на: Нед Сеп 15, 2013 5:46 pm

Re: Какво не ми харесва в медийния раздел на форума

Мнениеот Administrator » Пон Сеп 01, 2014 10:10 am

Тъй като виждам, че все пак има и подкрепа за медийния раздел - май ще преразгледам отношението си към него и ще го кача пак по-нагоре. А иначе - да, правилно е, че трябва да се вадят дискусиите от там в един момент и да се разпределят по останалите раздели. Но на мен лично ми е трудно физически да го правя всеки път и затова има и модератори. Ще сложа още, ако трябва, но наистина може да се вадят в един момент дискусиите, когато надхвърлят просто коментирането на статия като при изваждането се поставя един линк към продължението на дискусията, да речем. Мисля, че това е приемлив вариант.
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Какво не ми харесва в медийния раздел на форума

Мнениеот 1435 » Пон Сеп 01, 2014 11:32 am

Най добре спри като цяло коментарите в медийния раздел който иска да коментира да пише в съответните теми.
1435
 
Мнения: 706
Регистриран на: Сря Юли 24, 2013 2:34 pm

Следваща

Назад към Организационни въпроси по форума / Forum Administration

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron