Ескалатори и асансьори в подлеза на гарата в Пловдив

В този раздел се публикуват и коментират всички материали от официалните медии за българските железници като целта е всички жп любители и професионалисти да са в течение на информацията, която циркулира в медийното пространство за сектора. В този раздел може да публикувате и коментирате всякакви материали от официалните български медии за българските железници. Разделът няма за цел да популяризира определени медийни публикации, а да ги потвърди, отрече, коментира и пр. от гл.т. на професионалната фактология и обективност. При по-задълбочени дискусии, които се отклоняват от конкретните коментари по даден медиен материал, модераторския екип си запазва правото да премества дискусиите в съответните специализирани категории и раздели на форума.

Ескалатори и асансьори в подлеза на гарата в Пловдив

Мнениеот Administrator » Пет Юли 10, 2015 9:23 am

Ескалатори и асансьори в подлеза на гарата в Пловдив

Валя ЙЕРЕМИЕВА

Два ескалатора и три асансьора ще бъдат монтирани скоро в пешеходния подлез под жп линията на Централна гара. Поръчката вече е направена и чакаме да се изпълни, каза вчера Стоян Димитров, представител на фирмата концесионер „Железопътна гара - Пловдив" ЕООД.
Ескалаторите и асансьорите ще качват и ще свалят пътниците към пероните, вместо да мъкнат багажа по стръмните стълбища. Работниците вече правят два изкопа. Проектът за реконструкцията на гарата е одобрен и е издадено строително разрешение. Ремонтът започна и до три месеца в подлеза ще бъдат направени магазини, обясни Димитров. От източната страна, където в голяма ниша също имаше магазини, ще се се изгради още един изход. Той ще свързва подлеза с търговския център, който ще се строи отгоре на мястото на съборените постройки.
Търговците в подлеза бяха махнати преди една година под претекст да започне ремонт. Едва сега обаче бяха свалени старите окачени тавани и разчистена дограмата.

Източник: Вестник "Марица" - стр. 2
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Ескалатори и асансьори в подлеза на гарата в Пловдив

Мнениеот Варужан Апелян » Пет Юли 10, 2015 2:04 pm

Доживяхме...
Варужан Апелян
 
Мнения: 1405
Регистриран на: Пет Дек 20, 2013 12:16 pm


Назад към Българските железници през погледа на медиите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта