Страница 1 от 3

Re: Нередности и произшествия в ЖП транспорта през 2017 год.

МнениеПубликувано на: Нед Апр 16, 2017 6:19 pm
от plam71en

Re: Нередности и произшествия в ЖП транспорта през 2017 год.

МнениеПубликувано на: Пон Апр 17, 2017 8:36 pm
от bdz_55-089
Корупцията в компанията на Милчо, защото едва ли някой се заблуждава, че той е едноличен дерибей там, не е от вчера, а от десетилетия насам. До края на живота си този човек и неговата ГЕРБ (ГРОБ)-аджийска кохорта трябва да не напускат зандана. Те ликвидираха железните пътища у нас! Те погребаха жп транспорта и затова грбят като за последно- понеже наистина е последно! И сега отново спрягат Московски за министър на транспорта, а някакви си жалки псевдопатриоти ще гласуват за него и за доразграбването на железниците. Но Московски ще стане министър напук, за да може Цецка да стане отново депутатка, влизайки на негово място в парламента.

Re: Нередности и произшествия в ЖП транспорта през 2017 год.

МнениеПубликувано на: Вто Апр 18, 2017 4:48 pm
от Димитър Деянов
Появи се слух, че Цецка се спряга за министър на правосъдието и да няма нужда да става депутат, като заеме мястото на Московски. При това положение, ако са умни, няма да направят Московски министър на транспорта, защото той не беше успешен министър. По-скоро, следва да оставят за министър Христо Алексиев, но напук няма да го направят, защото тяхната цел е много далече от въвеждане на ред в това министерство и общоевропейския курс към развитието с предимство на железопътния транспорт.

Re: Нередности и произшествия в ЖП транспорта през 2017 год.

МнениеПубликувано на: Съб Апр 22, 2017 8:51 pm
от bdz_55-089
Димитър Деянов написа: При това положение, ако са умни, няма да направят Московски министър на транспорта, защото той не беше успешен министър.

А те не са..., което е страшно, а също може да бъде и животозастрашаващо (справка урановата вода...)!
Димитър Деянов написа: По-скоро, следва да оставят за министър Христо Алексиев, но напук няма да го направят, защото тяхната цел е много далече от въвеждане на ред в това министерство и общоевропейския курс към развитието с предимство на железопътния транспорт.

Какъв общоевропейски път? Той път, но не е общ, защото едни вървят към Европа с намерението за лично облалгодетелстване (справка Волен Сидеров), а други тънат в мизерия с унизително заплащане- най-ниското в ЕС и не само. Освен БЪлгария, Италия и Турция няма други такива държави по света с електорат от шизофреници и идиоти, смятащи се за "умни и красиви". Къде са сега ония, които дрънкаха тенджерите по времето на Жан Виденов и на Орешарски? Защо няма нито един протест, като изключим някакви си рибари...Лошото е, че всички ние сме рибите, а рибарите са едни други и ни ловят мнгоо успешно на въдиците си- поне някои от нас.

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Сря Май 03, 2017 2:35 pm
от vlado
Хайде, честит ви нов стар министър!

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Сря Май 03, 2017 4:51 pm
от ivajlo_nikolov
Само едно не мога да разбера - тия прости ли са, нагли ли са, или и двете. :evil:

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Сря Май 03, 2017 4:59 pm
от Svetlin
Ужас! Пак тоя дето не е виждал в живота си влак :evil:

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Сря Май 03, 2017 7:17 pm
от bdz_55-089
Oбърнал се Илия- пак тия! Тежко и горко на майка България, че отново ще я управляват, разграбват и унищожават мутроидиотите на ГРОБ-ГЕРБ, този път в коалиция с псевдо-патриотите, на които са дадени два вицепремиерски поста. Какво разбира от отбрана тлъстият нагаждач Каракачанов? А какво ли пък разбира от околна среда ултра десния Нено Димов от Института за дясна политика, предложен изненадващо от патриотарите. Много лошо попадение за вицепремиер е и Далавери Симеонов от Бургас- лидер на НФСБ, познат повече като Винкела. Лиляна Павлова- провалена и за съд, отново ще бъде министър. Но назначаването на абсолютния некадърник и доказано провален Московски за министър на транспорта си е истинска гавра с всички, работещи в транспортния сектор, но най-вече с железничарите. И ако сега наистина имаше "умни и красиви" българи, би трябвало да излязат на масови протести и да не допуснат мутрата и любимият му Московски да вземат отново властта. Искрено се надявам, че някои върли гербаджии четат какво мислим за тях и искам да разберат, че рано или късно и техният час ще дойде и тогава тежко им и горко. Няма да бъдат оставени така нещата! Един ден ще се търси сметка със задна дата за всяко левче, отишло в гербаджийските бездънни джобове и каци.

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Сря Май 03, 2017 8:47 pm
от railjet
Тук върли гербаджии няма. Има антикомунисти. Комунистите доказа по целия свят, че след управлението им настъпва потоп. За огромно съжаление дясното пространство в Бг не става за нищо. В това число и тъпоъгълната герберащина.

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Сря Май 03, 2017 9:39 pm
от bdz_55-089
Няма как да има върли гербаджии, които заедно с това да милеят за жп транспорта- двете неща са несъвместими. За съжаление, на последните избори у нас, за пореден Н-ти път след 1989 г., нещата бяха поставени на свръх елементарната плоскост комунизъм-антикомунизъм, при което ГЕРБ беше припозната като изразител на антикомунизма, колкото и абсурдно да изглежда- у нас всичко е абсурдно и извратено, дори трактовките на комунизма и капитализма. Естествено, малко или много, всичко това слага своя траен негативен отпечтък и върху жп сектора.
Все пак ще напомня, че един човек като Меланшон във Франция, постигна забележителен резултат. А помним и аналогичните успехи на Сириза, Подемос и др.- дали са точно комунисти или нещо по-различно, така или иначе и това е част от съвременна Европа и е една идея по-добро от уродливия ксенофобски войнстващ национализъм, който у нас е създаден, както и всичко останало, само с цел лично облагодетелстване на определени хора.

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Чет Май 04, 2017 4:08 pm
от railjet
Я да видим кво има тук:
https://m.facebook.com/bivolnews/photos ... 8&__tn__=R


Луиш?

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Чет Май 04, 2017 8:51 pm
от bdz_55-089
Само не мога да проумея защо човек с откровено антикомунистически възгледи, прибягва до типчино комунистически средства за следене и сплашване на неудобните. Нека си припомним, че с подобни противозаконни средства си служеше и престъпникът Цветанов, който отново взема депутатска заплата, а мястото му е в затвора. С подобни нечестни средства ГЕРБ си послужиха по време на Костинбродската афера и фалшифизираха изборните резултати. Днес, за пореден път, подменяйки вота на българския народ, те пак се докопаха до властта. Чудя се, не го ли е срам Бойко Борисов, не му ли писна на този човек да краде и да се натиска във властта на всяка цена и в съюз с всеки. За патриотарите няма какво повече да се каже- скок-подскок и загърбване на всичко, в което са се клели до оня ден. За такива политически проститутки и куршумът е малко. Нищо добро не чака ни България, ни жп сектора.

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Чет Май 04, 2017 11:03 pm
от 07
Както се вика - за трети път се спъваме в една и съща тиква....

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Съб Май 06, 2017 2:36 pm
от bdz_55-089
Само на българи и италианци може да им се случи такъв малшанс в живота. Каръци отвсякъде! Само че италианците, макар и да допускат по някоя и друга катастрофа, имат доста бързи влакове и нивото на жп сектора е къде къде по-високо от нашето, да не говорим за жизнен стандарт и т. н., така че те все пак могат да си позволят експерименти, докто при нас това може да бъде фатално- още повече, че този път мутренската тиква е с "патриотична" овълчена некадърна плънка.

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Вто Май 09, 2017 4:49 pm
от vlado
Правителството подновява концесията за Летище София

Приходът от авансовото плащане на концесионната такса ще се насочи към БДЖ

07.05.2017

Тръжната процедура за концесията на летище София ще бъде подновена, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски пред телевизия „Европа”. Процедурата бе спряна от служебния кабинет в началото на месец април, но Московски е категоричен, че аеропортът трябва да се управлява от професионален оператор.

"Там трябваше да бъдат постигнати две основни цели. Летището да бъде управлявано от професионален оператор и на второ място приходът от авансовото плащане за тази концесия да бъде използван за решаването на проблемите на дълговете в Железницата”, каза още той

По думите му нищо от това не е постигнато, което означава, че няма алтернатива на концесията. Московски допълни, че по закона за концесиите собствеността на летището остава публично-държавна и не е предвидено да се променя. „Единствено управлението на тази инфраструктура се предоставя на професионални оператори”, уточни той, като допълни, че тезата, че то се подарява, е била манипулирана.

Сменя се и ръководството на аеропорта, като на директорския пост застава Владимир Рапонджиев - бивш началник по сигурността. Мотивът за рокадата Московски обясни с пробива в сигурността на летището. В началото на месеца стартира разследване за достъп до цялата информационна система на аеропорта, предоставен неправомерно на частна фирма. В тази система според запознати се съдържа пълна информация за пътниците, минали през летището в последните 10 години.

По отношение на лансираната неотдавна новина, че китайски инвеститори проявяват интерес към БДЖ, Московски заяви, че е скептичен. "Не съм видял нито един документ черно на бяло. Това, което се анонсира в публичното пространство, не ми изглежда сериозно”, поясни той.

В началото на новата седмица ще са ясни заместник-министрите на транспорта.

Източник: Икономик

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Съб Май 13, 2017 11:36 am
от Димитър Деянов
Правителството на ОПГ (Обединени патриоти + ГЕРБ) избухна за един ден с няколко умопомрачителни назначения в областта на транспорта. Начело на БДЖ се завръща за трети пореден път Владимир Владимиров, който стана печално известен с назначаването на футболен отбор в закъсалото държавно дружество. И двата досегашни мандата на Владимиров ще се запомнят преди всичко с рязкото влошаване на качеството на услугите на БДЖ, редовните закъснения на влаковете и потресаващите финансови резултати.

Освен Владимиров като директор на БДЖ – Товарни превози се завръща Любомир Иванов.

С още по-големи заслуги е досегашният шеф на борда на държавното дружество Велик Занчев, който в досегашните мандати дублираше Владимиров като изпълнителен директор на компанията и също е с огромен „принос“ за плачевното състояние на компанията. Със заповед на премиера Бойко Борисов Занчев е назначен за заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. С това се поправя историческата несправедливост от експертизата на Занчев да се ползват само от националния жп превозвач, като сега слънцето ще огрее и останалите сектори от българския транспорт.
(Седмичен бюлетин "Транспорт" - брой 181)

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Съб Май 13, 2017 4:07 pm
от Nikss
Това правителство ще довърши България (и буквално, и преносно)... :evil:
Тия изроди трябва да бъдат изгорени живи в доменни пещи :twisted:

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Съб Май 13, 2017 5:40 pm
от mitko08888
Трябва трябва ...

Защото е приготвил милиард и половина за Елин Пелин - Септември,
още над 600 милиона за нещо към Бургас
почти милиард за някакви парчето около и в София
почти милиард за към Видин
И още много други пари за инфраструктура.

Я да е някой друг на мястото на Боко, и една стотинка няма да ви даде. Колкото си изкарате - толкова.

Да не говорим за превозвачите - много е лесно да се изсипват наготово стотици милиони всяка година. Наистина ББ е виновен и за това! Я да ви остави да си ги изкарате сами. И аз не искам да се разсипват толкова пари в тези бг железници, ама не става...

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Съб Май 13, 2017 6:07 pm
от bdz43r
Приготвил?! Ще го изкараш още малко, че от джоба си ги вади парите за нашето благо....
След 2 години европарите приключват. Каквото било - било. Боко ще си бие камшика и тъпия народ ще реве по него и големите му "постижения" с пари, паднали от небето, от които половината са изчезнали.

Тогава наистина ще стане...
mitko08888 написа:Колкото си изкарате - толкова.
ама с изкараното ще трябва и да връщаме 24-те милиарда заеми на Боко.

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

МнениеПубликувано на: Съб Май 13, 2017 8:27 pm
от mitko08888
Прав си - съвсем скоро и тези пари няма да ги има - и тогава - стискай здраво палците. А от сумите, които написах, няма и 20% от бюджета.
Забравих - връщане се прави, когато някой изкарва повече, отколкото харчи, и от това което е изкарал, една част връща. Като изкарваш по-малко отколкото харчиш - какво да връщане е това.