Редовни товарни превози започват от пристанище Солун

В този раздел се публикуват и коментират всички материали от официалните медии за българските железници като целта е всички жп любители и професионалисти да са в течение на информацията, която циркулира в медийното пространство за сектора. В този раздел може да публикувате и коментирате всякакви материали от официалните български медии за българските железници. Разделът няма за цел да популяризира определени медийни публикации, а да ги потвърди, отрече, коментира и пр. от гл.т. на професионалната фактология и обективност. При по-задълбочени дискусии, които се отклоняват от конкретните коментари по даден медиен материал, модераторския екип си запазва правото да премества дискусиите в съответните специализирани категории и раздели на форума.

Редовни товарни превози започват от пристанище Солун

Мнениеот Administrator » Сря Дек 04, 2013 4:29 pm

Редовни товарни превози започват от гръцкото пристанище Солун към София и Скопие

03.12.2013

Редовни товарни превози започват от гръцкото пристанище Солун към София и Скопие. Гърците обещават добра цена на услугите, за да привличат световни търговски фирми. Подробностите от кореспондента ни Катя Пеева.
Репортер: Ръководството на пристанище Солун подписа договор с гръцката железопътна компания Трансосе за редовни товарни превози към София и Скопие. Намаляват се разходите за доставка на стоки от и към двете дестинации, което облекчава също натоварването на пътната мрежа. Още през януари следващата година ще се обяви разписанието на железопътните трансфери от пристанище Солун към София, както и цените на услугите. Гръцката компания Трансосе предлага на бизнеса и парк със собствени вагони. В началото на март ще потеглят първите товарни композиции към българската столица. Гърците обещават надеждност и добра цена с очакване пристанище Солун да се използва все по-често от световни търговски фирми с клиенти на Балканите. Гръцкият парламент гласува и договора за участието на Атина в Трансадриатическия газопровод за пренос на газ от Каспийско море към Западна Европа. Инвестицията е в размер на почти два милиарда евро и превръща Гърция във важна енергийна дестинация, заяви премиерът Андонис Самарас.

Източник: БНР, Новини в 12.00 часа
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Назад към Българските железници през погледа на медиите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта