София - Елин Пелин

Тук може да публикувате материали от медииите и вашите мнения по тях свързани с реализирането на настоящи и бъдещи проекти от българските железници по Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013, програма ИСПА, проекти по Connecting Europe Facility (Механизъм за свързана Европа), програма "Марко Поло" на ЕС, TEN-T проекти и др. без софийския метрополитен

София - Елин Пелин

Мнениеот Administrator » Вто Юни 30, 2015 2:53 pm

До края на лятото тръгва търгът за модернизация на жп линията София-Елин Пелин

30.06.2015 12:23

До края на лятото ще стартира обществената поръчка за избор на изпълнител за модернизацията на жп отсечката София – Елин Пелин, която вчера беше одобрена за финансиране със средства от Механизма за свързване на Европа, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за Investor.bg.

Вчера Европейската комисия отпусна над 140 млн. евро за три транспортни проекта по линия на специалния инвестиционен инструмент. Вторият проект е модернизацията на жп линията София – Волуяк, а третият – проектът за подобряване на корабоплаването по Дунав, който изпълняваме съвместно с още няколко държави.

Участъкът София – Елин Пелин е част от проекта за модернизация на железопътната линия София – Пловдив, която е разделена на две части - до Елин Пелин и Елин Пелин – Септември. И за двата подучастъка има подготвени идейни проекти.

При изграждането на отсечката София – Елин Пелин е предвидена модернизация на съществуващите системи на железния път, на системите за сигнализация и телекомуникации, системите на контактната мрежа, както и изграждане на нови пресичания на пътната мрежа на две нива с надлези при Верила и Казичене.

Общата стойност на проекта е малко под 68 млн. евро, като от Механизма за свързване на Европа ще получим 57,7 млн. евро, или 85% от сумата. Бенефициент е Националната компания „Железопътна инфраструктура“.

По статията работиха: автор Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Източник: Investor.bg
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2419
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Назад към Европейски програми и проекти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron