BDZ 07 написа:Дунав мост-2 беше построен там с една цел: (уж) да живне западналият район около Видин и Кула. Румънците се дърпаха години наред, защото за тях той е без особена стойност. Но от Европа им наредиха и мостът беше построен.
Добрутро! Аз тези констатации съм ги правил многократно и то още преди да почнат да строят моста. Но тогава много хора се убиха да правят снимки на новостроящата се гара във Видин, на пероните, на подстъпите към моста, то не бяха хвалби, то не беше грандомания, то не бяха вещаяния за розово бъдеще и т .н. Аз предупреждавах, че това е безсмислено, че ще се хвърлят едни пари на вятъра, сега какво стана- дойде момент, в който Бойко и сие най-сетне осъзнаха това, но с огромно закъснение. Това с Дунав мост 2 при Видин е същото като с модата на моловете, които почнаха да никнат по нашите обезлюдяващи се градове и голяма част от които вече фалираха и са закрити. И в Русе има такъв мол- дали той не е по-голям паметник на глупостта, отколкото КТМ край Радомир например? Май ще се окаже, че не само по време на комунизма, но и сега, се правят много асбурди, а уж ни уверяваха, че това няма как да се случи в условията на пазарна икономика...Нека не забравяме и за цяла една верига хипермаркети - Пени маркет, която се изнесе от България и това е единствената страна, която напуснаха. В Румъния, Чехия и др. си стоят. Може би там има добри анализатори и прогностици, за които не е никак трудно да предвидят, че в България няма бъдеще за почти нищо

И на този фон да строиш мост в нищото, да хвърляш едни пари в бездната, при положение, че нито здравеопазването, нито доходите на населението ти са оправени...