Гари Стара Загора и Нова Загора

Тук може да публикувате материали от медииите и вашите мнения по тях свързани с реализирането на настоящи и бъдещи проекти от българските железници по Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013, програма ИСПА, проекти по Connecting Europe Facility (Механизъм за свързана Европа), програма "Марко Поло" на ЕС, TEN-T проекти и др. без софийския метрополитен

Гари Стара Загора и Нова Загора

Мнениеот Administrator » Пон Яну 09, 2017 11:20 pm

Прекратиха търга за проектиране на жп гарите Стара и Нова Загора

от 05.01.2017, Автор: Милена Василева

Обжалване прекрати търга за проучване, изготвяне на идейни проекти и технически спецификации за възлагане на инженеринг на два обекта - реконструкция на гаров комплекс Стара Загора и реконструкция на гаров комплекс Нова Загора.
Поръчката е в две обособени позиции – за гара Стара Загора и за гара Нова Загора. Общата стойност на проектирането е Всяка от гарите е обособена в отделна позиция, като общата стойност на проектирането е 206 800 лв.

Сред дейностите, включени в позиция 1, са:
-Aрхитектурно и конструктивно заснемане на приемно здание Стара Загора, пост 1, пост 2, пешеходен подлез и перонни покрития на 2-ри и 3-ти перон.
-Пълно техническо обследване на приемно здание Стара Загора, пост 1, пост 2, първи перон, пешеходния подлез, перонните покрития на 2-ри и 3-ти перон и външните комуникации по всички проектни части.
-Конструктивна експертиза на носимоспособността на носещата конструкция на приемно здание гара Стара Загора, пешеходния подлез и перонните покрития на 2-ри и 3-ти перон. - -Изготвяне на технически паспорти.
-Разработване на идеен проект и технически спецификации за изпълнение на инженеринг на гаровия комплекс Стара Загора и други.
Стойността на позиция 1 е 156 500 лв.

Дейностите, които попадат в позиция 2, са архитектурно и конструктивно заснемане на приемно здание Нова Загора, на пост 1 и пост 2, пълното им техническо обследване, както и на първи перон и външните комуникации по всички проектни части, конструктивна експертиза на носимоспособността на носещите конструкции на приемното здание и двата поста, изготвяне на технически паспорти и други.
Стойността на позиция 2 е 50 300 лв.
Финансирането на двата проекта е от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура"2014-2020 г.

Източник: Строителство Градът
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Назад към Европейски програми и проекти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron