СПУР

Тук може да публикувате материали от медииите и вашите мнения по тях свързани с реализирането на настоящи и бъдещи проекти от българските железници по Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013, програма ИСПА, проекти по Connecting Europe Facility (Механизъм за свързана Европа), програма "Марко Поло" на ЕС, TEN-T проекти и др. без софийския метрополитен

СПУР

Мнениеот Administrator » Сря Юли 17, 2013 2:46 pm

.
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: СПУР

Мнениеот Administrator » Пет Мар 21, 2014 4:23 pm

В ДП НКЖИ беше подписан договор за проектиране и внедряване на СПУР

Mar 20, 2014

Изображение
Снимка: НКЖИ

Снимка 2

Днес, 20.03.2014 г., в сградата на НКЖИ беше подписан договорът с избрания Изпълнител на проект „Проектиране и внедряване на система за планиране и управление на ресурсите (СПУР) в Държавно предприятие „Национална компания "Железопътна инфраструктура”.

Изпълнител на проекта е Обединение „АДНЕС”, а стойността на договора е 8 638 808,00 лева, без ДДС.

Проектирането и внедряването на система за планиране и управление на ресурсите (СПУР) в Държавно предприятие „Национална компания „Железопътна инфраструктура” се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.

Реализирането на проекта ще повиши ефективността на работа на структурите на Компанията чрез внедряване на функционални области за:
• финансово планиране и бюджетен контрол;
• управление на проекти и договори;
• вътрешен контрол;
• управление на финансово-счетоводно обслужване;
• управленско счетоводство;
• управление на дълготрайни активи, снабдяване и наличности;
• управление на аварийна и планова поддръжка;
• управление на човешки ресурси;
• управление на документи;

Предметът на договора включва следните основни дейности: изготвяне на детайлна Концепция за внедряване (BLUEPRINT или еквивалент) на Системата за планиране и управление на ресурсите; доставка и изграждане на хардуерна и софтуерна инфраструктура; изграждане, инсталиране, конфигуриране и интегриране на цялата система; тестове за приемане на системата в реална експлоатация, както и обучение на персонала.

Източник: ДП НКЖИ
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: СПУР

Мнениеот Administrator » Сря Май 21, 2014 1:15 pm

инж. Ерол Мустафов: На този етап не се предвиждат съкращения в НКЖИ заради проекта за система за планиране и управление на ресурсите

21 Май 2014 | 11:16

инж. Ерол Мустафов: На този етап не се предвиждат съкращения в НКЖИ заради проекта за система за планиране и управление на ресурситеСнимка: НКЖИ
София. На този етап не се предвижда съкращение на персонала в НКЖИ заради предстоящия проект „Проектиране и внедряване на система за планиране и управление на ресурсите”.Това каза пред журналисти инж. Ерол Мустафов, ръководител звено „Географски Информационни Системи” (ГИС) на Държавно предприятие Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ), предаде репортер на Агенция „Фокус”. „След като заработи системата и видим, какъв ще бъде ефектът, ръководството на НКЖИ ще прецени. В зависимост от нуждите на системата и работата на компанията, това ще бъде един много сложен и дълъг процес, с много включени вътре бизнес процеси, които изпълнява компанията. Така че в резултат на това е възможно да се случат някакви оптимизации на процесите, респективно може би на персонала. Не можем да кажем отсега”, допълни той.
„Проектът ще се реализира в рамките на 17 месеца, от които вече два са минали и като очакван ефект се предполага да приключи след 20 август 2015 г. След този период вече трябва да имаме работеща система, която да обединява всички системи, които до момента се използват в НКЖИ, които не кореспондират една с друга, които имат различни бази данни. Една от важните цели на този проект е всички тези данни от различните системи да бъдат събрани в една обща база данни. Оттам нататък с различните модули на системата, която ни предоставя този продукт, самите потребители ще могат да използват много по-бързо и много по-лесно информацията, която те ще изпопълват еднократно, а не същата информация, съдържана на 10 места в 20 различни човека”, каза още инж. Ерол Мустафов.

Ива САПУНДЖИЕВА

Източник: Фокус
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: СПУР

Мнениеот Administrator » Сря Май 21, 2014 1:16 pm

Николета Стоянова: През септември 2015 г. НКЖИ ще започне работа с нова информационна система

21 Май 2014 | 10:41

Изображение

София. През септември 2015 година служителите на НКЖИ ще започнат работа по нов проект за внедряване на системата за планиране и управление на ресурсите. Това каза на пресконференция директорът на дирекция „Стратегическо развитие и инвестиционни проекти” в ДП НК „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) Николета Стоянова, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „НКЖИ е инфраструктурен мениджър, управлява, експлоатира, развива железопътната инфраструктура на Република България. Това предполага наличието на огромен обем активи. Компанията има структури на територията в цялата страна – жп секции. На територията на страната има различни бази данни , които служат за управленски решения”, каза Стоянова. По думите й, идеята на проекта е да се оптимизират всички тези процеси, да не се работи в Excel-ски допълнителни таблици, с информация на хартия, а всичко да е базирано в една обща база данни, видима за всички. Този продукт ще помогне на всички служители, независимо къде са, да имат едни и същи данни. Крайният срок на изпълнени е 20 август 2015 г.,а през септември месец 2015 г. ще работят обучените служители, обясни тя.
Проект „Планиране и внедряване на система за планиране и управление на ресурсите (СПУР) в Държавно предприятие „ Национална компания „ Железопътна инфраструктура” се осъществява по приоритетна ос 5 – „Техническа помощ” на Оперативна програма „Транспорт” 2007 г. – 2013 г. Договорът за проектиране и внедряване на системата се изпълнява от Обединение „ АДНЕС” и е на стойност 8 638 808, 00 лв. без ДДС.

Ива САПУНДЖИЕВА

Източник: Фокус
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: СПУР

Мнениеот Administrator » Сря Авг 19, 2015 2:29 pm

НКЖИ приключи първия си проект за внедряване на високотехнологична система за планиране и управление на ресурсите

Публикувано : ср, авг 19th, 2015

Днес, 19.08.2015 г, с официална церемония бе открит проект „Проектиране и внедряване на система за планиране и управление на ресурсите (СПУР) в Държавно предприятие „Национална компания Железопътна инфраструктура”.

В качеството си на домакин на събитието, директорът на Дирекция „Стратегическо развитие и инвестиционни проекти“ в ДП НКЖИ госпожа Мария Чакърова даде началото на пресконференцията за представяне на проектa. „Въвеждането на новата системата ще ни позволи да подобрим управлението на активите и бизнес процесите ни. Имаме възможност да оптимизираме процесите за работа, като черпим опит от най-добрите световни практики. Спокойно можем да кажем, че днес, НКЖИ е една модерна и високотехнологична компания, която управлява железопътната инфраструктура на България на международно ниво. Системата ще осигури на мениджмънта винаги актуална и точна „снимка“ на това, което се случва в структурата“, добави още Мария Чакърова. Договорът за проектиране и внедряване на системата се изпълнява от Обединение „АДНЕС” и е на стойност 8 638 808,00 лева без ДДС.

Основна цел при реализирането на проекта е повишаване ефективността на работа на структурите на компанията чрез внедряване на функционални области за:
• Финансово планиране и бюджетен контрол
• Управление на проекти и договори
• Вътрешен контрол
• Управление на финансово-счетоводно обслужване
• Управленско счетоводство
• Управление на дълготрайни активи, снабдяване и наличности
• Управление на аварийна и планова поддръжка
• Управление на човешки ресурси
• Управление на документи

Проектът се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.

Източник: ЕПБЖ
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am


Назад към Европейски програми и проекти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта