vlado написа:Все пак ми се струва, че ливреята в зелено щеше да е по-удачна от чисто патриотични подбуди. Защото от тук насетне този локомотив ще се свързва не с българската тракция, а с немската (като произведен там и с тяхна ливрея), което поне за мен не е гот. Е, вярно, правим душевен м***т на чуждия, предимно немски, турист, но това ли ни е целта...
vlado написа: Е, вярно, правим душевен м***т на чуждия, предимно немски, турист, но това ли ни е целта...
mitko08888 написа:А този герб стоял ли е на тази машина?
Димитър Деянов написа: Дано не се изтълкува като "слагане" пред чуждите любители на атракционните пътувания (например германци).
mitko08888 написа:Г-н Деянов, някаква идея защо на табелката локомотивът е означен с 18 т., а не 17?
07 написа:Цената на боята едва ли надвишава и 1/10 от това което плащат чужденците за пътуването си, така че дори и това трябва да предлагаме като опция - искате влака (машина, вагони) да имитира даден ПС от еди си кое време - струва толкова, при толкова дни предварително. Машината си е наша, но не пречи и да вземем някой лев отгоре като достави допълнителен кеф на чужденците. Сигурно като я наемат за някой исторически филм - няма пак да бъде боядисана в чужда разцветка.
Otskov написа:Прави впечатление, че на локомотива пише "Горна Ореховица", а не "Горна Орѣховица", както е на 03.12 и това, казано честно, въобще не ми харесва (но кой ме пита). Предвид че са доставени 52-ра година, когато родните филологически титани са премахнали вече буквата "ѣ" от азбуката ни, е донякъде обосновано изписването по този начин, но някак не ми е на място така, губи ми се духът на парната епоха... Ако не искат да е "Горна Орѣховица", да го бяха написали с "я", а не с "е"; или пък тогава името на града се е пишело с "е"
?
Назад към Исторически тягов подвижен състав и вагони
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта