Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

В този раздел се публикуват и коментират всички материали от официалните медии за българските железници като целта е всички жп любители и професионалисти да са в течение на информацията, която циркулира в медийното пространство за сектора. В този раздел може да публикувате и коментирате всякакви материали от официалните български медии за българските железници. Разделът няма за цел да популяризира определени медийни публикации, а да ги потвърди, отрече, коментира и пр. от гл.т. на професионалната фактология и обективност. При по-задълбочени дискусии, които се отклоняват от конкретните коментари по даден медиен материал, модераторския екип си запазва правото да премества дискусиите в съответните специализирани категории и раздели на форума.

Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот Administrator » Пет Май 15, 2015 11:24 pm

Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Всички пътници, станали свидетели на грозната сцена, са потресени от случилото се

15 май, 21:51

Истинска драма се е разиграла на жп гарата в Мездра. Кондуктори свалили от влака много възрастен и трудно подвижен свещенослужител, разказаха втрещени от случката пътници.Грозната сцена е станала в сряда към 18,30 часа, съобщава tribali.info. 94-годишният поп пътувал заедно с жена си от София за Лопушанския манастир. Двамата носели малко агънце в кашон, което през цялото време спяло и не издавало никакъв шум.

На гарата в Мездра кондукторите във влака се сменили. Когато новата смяна дошла на проверка в купето на възрастния свещеник те видели спящото агънце. Кондукторката заявила, че не може да се превозва животно и наредила на старата двойка да слязат незабавно от влака.

Всички пътници във вагона скочили срещу служителката и й казали, че животното по никакъв начин не ги притеснява. В съседното купе имало куче, което лаело непрестанно и пречело много повече на пътуващите във влака. Тя обаче била непреклонна. Дошъл и началник-влакът, който заявил на разбунтувалата се тълпа, че няма да тръгнат от гарата, докато попът и жена му не слязат.

Възрастният човек, който бил много трудно подвижен, се примолил на служителите на БДЖ да го оставят поне до Враца, след което да може да си хване автобус до Бойчиновци. Те обаче категорично и безцеремонно му отказали, като го оставили на произвола на съдбата на гарата в Мездра, заедно с жена си и животинчето. Възрастният поп се разплакал и слязъл от влака.

Всички пътници, станали свидетели на грозната сцена, са потресени от случилото се. Никой не очаквал подобна реакция от служителите на БДЖ, особено към възрастен божи човек, който нищо лошо не бил направил и никого не притеснявал. Пътниците коментираха, че такова отношение е недопустимо и щом се случва към свещеник, то какво да очакват към някой изпаднал в беда обикновен човек.

Източник: БЛИЦ
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот Vancho_4647 » Пет Май 15, 2015 11:40 pm

Пф, няма ли транспортна полиция ?
Vancho_4647
 
Мнения: 1510
Регистриран на: Вто Юли 23, 2013 5:32 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот plam71en » Пет Май 15, 2015 11:56 pm

Нали искате като DB,там агнета возят ли?Или се търси новина?Реакцията е абсолютно адекватна.
plam71en
 
Мнения: 235
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 4:55 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот 07 » Пет Май 15, 2015 11:59 pm

plam71en написа:Нали искате като DB,там агнета возят ли?Или се търси новина?Реакцията е абсолютно адекватна.

Возят всичко, особено ако си снабден със съответния документ и стоката е с подходяща опаковка (кафез)
07
 
Мнения: 3118
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 8:45 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот railjet » Съб Май 16, 2015 12:00 am

М******* ви д****, гнусна пансионска пасмина :twisted: :twisted:
Попчето е пътник към по-добър свят, ама вие- към кашона до контейнера, с протегната просеща ръчица :twisted:

Каква "адекватност" може да се очаква от човек на 94 години, свещеник при това :twisted:
Последна промяна VESO на Нед Май 17, 2015 10:35 am, променена общо 1 път
Причина: VESO: Употреба на крайно нецензурни думи!
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот plam71en » Съб Май 16, 2015 12:05 am

Без псувни,да не почвам и аз!Както 07 казва,има си регламент.
plam71en
 
Мнения: 235
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 4:55 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот railjet » Съб Май 16, 2015 12:08 am

plam71en написа:Без псувни,да не почвам и аз!Както 07 казва,има си регламент.


Наричаш "адекватна реакция" на акт на жестокост към някаква безобидна душица на път да сдаде багажа????? И ме караш да не псувам :evil:
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот Варужан Апелян » Съб Май 16, 2015 12:14 am

"ГЛЕДАМЕ РАБОТАТА СИ ПРЕЗ ОЧИТЕ НА КЛИЕНТИТЕ НИ"

Дори да накажат кондуктрите, което е малко вероятно поради липса на доказателства (дано пътникът поне да е записал телефони за връзка със свитетели на случката и е направил снимка на агънцето в купето), кондукторите ще обжалват съдебно и е много вероятно да спечелят делото, защото няма никакво свидетелство за теглото на агънцето (което не е зайче, котенце или кученце).

bdz.bg
Като ръчен багаж могат да се превозват до 3 броя зайчета, едно малко котенце или кученце, поставени в непромокаеми съдове, държани на скут или поставени на пода, само във второкласните вагони и при условие, че със своята миризма или шум не пречат на останалите пътници и никой от тях не се противопоставя.

При условие, че останалите пътници не са съгласни в купето да се превозват живи животни, собствениците им, заедно с животните пътуват на платформата на вагона.

Големите домашни, ловджийски и служебни кучета се превозват само на платформата на последния вагон. Кучетата трябва да са с поставен намордник и да имат ветеринарно свидетелство. За превоза им се заплаща ½ билет, втора класа за съответната категория влак.


Заемане на местата при пътуване. Внасяне на ръчен багаж и животни
Чл. 25. В гари, от които заминават или пристигат повече влакове, се поставят надписи, указващи направлението на всеки влак. По радиоуредбата се съобщава за пристигането, престоя и заминаването на всеки влак, по-големите гари, където влакът спира, и връзките във възелните гари.
Чл. 26. От двете страни на външните стени на вагона се поставят маршрутни табели с обозначение на началната и крайната гара на движението, а при нужда и някои междинни гари и номерата на вагоните, включени в съставите на бързите и експресните влакове.
Чл. 27. Превозвачите осигуряват ресторант-вагоните да са отворени от часа на тръгване на влака до часа на пристигането му в крайната гара.

Чл. 28. Всеки пътник има право да превозва безплатно при себе си лесно преносими вещи и предмети като ръчен багаж съгласно условията на тарифата. За превоза на ръчен багаж пътникът разполага само с пространството, разположено над или под мястото, което заема.
Чл. 29. (1) Не се допуска внасяне в пътническите вагони на:
1. вещества и предмети, забранени за превоз по силата на нормативен акт;
2. стоки за търговски цели;
3. предмети, чието естество може да създаде неудобство за останалите пътници или да причини вреди;
4. обемисти и крайно тежки предмети;
5. опасни вещества и предмети като заредено оръжие, избухливи, запалителни и поддържащи горенето вещества, отровни, радиоактивни или корозионни вещества, зловонни и инфекциозни вещества;
6. живи животни и птици освен по реда, предвиден в тарифните условия на превозвача за превоз на пътници.
(2) Превозвачите определят в тарифните си условия кои стоки и при какви конкретни условия се превозват, както и изискванията им към опаковката и маркировката на багажите, вкл. и изискванията по отношение превоза на животните.
Чл. 30. За международните превози се издава разписка при регистрирането на багажите от пътниците. Разписката съдържа отправната и получаващата гара, маршрута, деня и часа на приемане, броя на багажите, броя и масата на колетите, превозната цена и др.

Чл. 31. (1) Пътникът отговаря за своя багаж и за животните, които взема със себе си.
(2) До доказване на противното пътникът отговаря и за всяка повреда, причинена от предметите или животните, които носи със себе си, на другите пътници, на багажите им или на вагоните, установена с констативен протокол по образец, утвърден от превозвача.
(3) Превозвачът има право при сериозно основание за нарушение на изискванията на чл. 29 да извърши проверка в присъствието на пътника на естеството на вещите, внесени в пътническите вагони. При невъзможност да бъде идентифициран пътникът - притежател на багажа, проверката се извършва в присъствие на двама свидетели, които не работят при превозвача.
Варужан Апелян
 
Мнения: 1405
Регистриран на: Пет Дек 20, 2013 12:16 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот plam71en » Съб Май 16, 2015 12:26 am

railjet написа:
plam71en написа:Без псувни,да не почвам и аз!Както 07 казва,има си регламент.


Наричаш "адекватна реакция" на акт на жестокост към някаква безобидна душица на път да сдаде багажа????? И ме караш да не псувам :evil:

Почваме да правим драма. Не съм бил свидетел,но си има регламенти.
П.С. Опитвам се да бъда обективен!
Последна промяна plam71en на Съб Май 16, 2015 12:28 am, променена общо 1 път
plam71en
 
Мнения: 235
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 4:55 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот railjet » Съб Май 16, 2015 12:27 am

Защо се правиш на по-откачен от колкото си?!? За да ме дразниш?!? Човешкият живот регламент във всяка секунда ли е??? Че ако трябваше на всяка крачка в регламентите да се вторачваме 3/4 от тези няколко хиляди тъпунгера досега от глад да се умрели!!
Над всички регламенти стои елементът на Човечност, който в дадени ситуации трябва да надделее. И ако при някои не надделява, то значи са боклуци.
Постъпката е от грозна по-грозна, и авторите й са боклуци! Точка!!
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот Варужан Апелян » Съб Май 16, 2015 12:30 am

С такива се действа шоково, както обича да казва Рейлджет, ако бях там, с удоволствие бих заплатил превоза на агънцето по табл. 4, другото е въпрос на технология.
Варужан Апелян
 
Мнения: 1405
Регистриран на: Пет Дек 20, 2013 12:16 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот plam71en » Съб Май 16, 2015 12:35 am

Аз съм откачен,но ако аз бях ,щях да си рискувам хляба!А ти откачен ли си?
А пък може и "умният" Владимиров да ви хареса
plam71en
 
Мнения: 235
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 4:55 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот railjet » Съб Май 16, 2015 12:40 am

Ако казваш истината, значи си мъжко момче. Дано така да е.
За Влатко ще бъде съвсем ясен: умен финансист, хитър бизнесмен, но директор-тъпунгер. Обективен съм, нали.
Последна промяна railjet на Съб Май 16, 2015 12:41 am, променена общо 1 път
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот Варужан Апелян » Съб Май 16, 2015 12:41 am

Номер влак/дата, имена на тези съвестни служители?
Варужан Апелян
 
Мнения: 1405
Регистриран на: Пет Дек 20, 2013 12:16 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот plam71en » Съб Май 16, 2015 1:00 am

railjet написа:За Влатко ще бъде съвсем ясен: умен финансист, хитър бизнесмен, но директор-тъпунгер. Обективен съм, нали.

Абсолютно вярно.Споменавал съм впечатления от срещата ми с него.За него всичко е скраб...
А относно съвестните служители-да споделя честно,все още има тук там останали,но опитат ли публично да го покажат,стават безработни.Системата не търпи кадърни, мислещи и честни служители.За съжаление това действителността,колкото и да си чешем езиците.Некадърността и парашутизма властват с пълна сила!
plam71en
 
Мнения: 235
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 4:55 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот railjet » Съб Май 16, 2015 1:09 am

Георгиев, знам че си интелигентен мъж. Разбирам деликатната ти позиция. Разбирам, че си наясно какво сито разделно трябва да се удари между свестното и боклука..
Един ръководител на предприятие, който не умее да го развива, а само да го натиска надолу, е олигофрен. Може да е много хрисим човечец в семейно-приятелските си кръгове, но за обществото е олигофрен. А ако го прави нарочно, то тогава си е чиста гад.
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот Варужан Апелян » Съб Май 16, 2015 3:37 am

Вл.7624/13.05.2015

Благодаря!
Варужан Апелян
 
Мнения: 1405
Регистриран на: Пет Дек 20, 2013 12:16 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот Варужан Апелян » Съб Май 16, 2015 4:02 am

Двамата носели малко агънце в кашон, което през цялото време спяло и не издавало никакъв шум.
На гарата в Мездра кондукторите във влака се сменили. Когато новата смяна дошла на проверка в купето на възрастния свещеник те видели спящото агънце. Кондукторката заявила, че не може да се превозва животно и наредила на старата двойка да слязат незабавно от влака.
Всички пътници във вагона скочили срещу служителката и й казали, че животното по никакъв начин не ги притеснява.
Варужан Апелян
 
Мнения: 1405
Регистриран на: Пет Дек 20, 2013 12:16 pm

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот bdz46203 » Съб Май 16, 2015 8:21 am

Нали искате служителите да си изпълняват задълженията. Ето изпълняват ги, вие пак ревете. Агънце в кашонче в купето на влака не може. Точка. И к**чо, продавач на т. хартия, ако още един път ме наречеш тъпунгер, ще видиш какво ще ти се случи. Не спря да ни обиждаш, но всичко това ще ти се стовари на главата ти.
bdz46203
 

Re: Драма на гарата в Мездра! Кондуктори разплакаха свещеник

Мнениеот railjet » Съб Май 16, 2015 8:35 am

Ще се случи това, че ще ти изсипя всичката си стока от камиона върху главата.
Аз съм ЗА спазване на всички правила на играта, но не и когато това се превръща в безмилостно отношение към някакъв 94-годишен абсолютно неадекватен старец. Тука вече сме извън обсега на задълженията!!! И който не може да схване този елементарен нюанс, наистина е тъпунгер :!:
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Следваща

Назад към Българските железници през погледа на медиите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron