Политика

Тук може да пишете за всичко, което ви вълнува и което не е пряко свързано с железниците.

Re: Политика

Мнениеот bdz_55-089 » Нед Дек 20, 2015 9:54 pm

Когато фактите говорят, и боговете мълчат! Регионалната и местната политика е нещо по-различно от националната, както се вижда за пореден път.
bdz_55-089
 
Мнения: 869
Регистриран на: Пон Мар 30, 2015 10:03 pm

Re: Политика

Мнениеот plastikat » Нед Дек 20, 2015 9:58 pm

Аз като хвалех бургаския кмет - ти беше готов да ме вкарваш в Белене ..........
Аватар
plastikat
 
Мнения: 1328
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 5:44 pm
Местоположение: Бургас

Re: Политика

Мнениеот bdz_55-089 » Нед Дек 20, 2015 10:22 pm

Не помня кога е било това и дали точно по този повод съм го казвал. Освен това, самият аз също похвалих бургаския кмет след изборите. Все пак аз нямам пряк поглед върху случващото се в Бургас и затова не мога да коментирам подробно.
bdz_55-089
 
Мнения: 869
Регистриран на: Пон Мар 30, 2015 10:03 pm

Re: Политика

Мнениеот bdz_55-089 » Съб Юни 25, 2016 11:15 am

Честито напускане на ЕС от Великобритания! Сега да се готвят и другите...Само ние, понеже сме най-големите тъпаци в Европа и света и сме на дъното и дълбаем упорито, докато ЕС се срине отгоре ни и ни затрупа завинаги. А предполагам, че всички се сещате кои са дъно- и ГРОБокопачите на България...Ако в някоя държава като Великобритания или Франция се случеше политик на чело като Плевнелиев да произнесе подобна реч като тази от вчерашния ден, той щеше да получи един куршум право в челото!
Оказва се, че все повече от думите, анализите и прогнозите на Волен Сидеров се сбъдват малко по малко. Интересно ми е да видя къде са сега онези, които го низвергнаха и заклеймиха.
bdz_55-089
 
Мнения: 869
Регистриран на: Пон Мар 30, 2015 10:03 pm

Re: Политика

Мнениеот Driver » Съб Юни 25, 2016 6:55 pm

британците вече се готвят за нов референдум за оставане в ЕС май изтрезняха.
Driver
 
Мнения: 475
Регистриран на: Вто Юли 23, 2013 3:22 pm

Re: Политика

Мнениеот railjet » Съб Юни 25, 2016 7:53 pm

Тепърва ще има да изтрезняват. Това лято ще им спадне пиячката на Слънчев бряг. :mrgreen:

Гледам,че Чуканчо веднага е замечтал за Bulgxit. А сеща ли се що боб и леб се изяде покрай лошите еврогейски фондове и програми?
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: Политика

Мнениеот NikolaiRG » Съб Юни 25, 2016 8:56 pm

Чудя се на такива индивиди. Защо, аджеба, след като не им харесва живота тук, не подадат молба за политическо убежище в своята втора (а може би първа) родина, при своя любим президент Путин. В молбата ще пишат, че са репресирани, защото в България всички са от еврогей нагоре. Тяхната истинска родина ще използва тези молби за политически цели и ще могат да хвърлят кал по нас колкото си искат. Само че в тяхната любима страна няма да минат само с лозунги против еврогейовете. Там ще искат и да се работи. А ако се излъжат и отидат в родния град на своя президент - Санкт Петербург - може и да се върнат посрани. И представа си нямат какви хора живеят там и каква е обстановката. Я да чуем руските патриоти - с по колко подпомогнахте своята родина? Ако отговорът е нула, какви руски патриоти сте?
Аватар
NikolaiRG
 
Мнения: 513
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 4:39 pm
Местоположение: Русе

Re: Политика

Мнениеот bdz_55-089 » Съб Юни 25, 2016 11:10 pm

Някой упорито е гледал "Бандитският Петербург" по Алфа тв, ама не си признава :lol: Не само Англия се кани да напуска ЕС, преди нея Гърция за малко не го стори, а на ход са поне още 2-3 страни със сигурност и поне още 2-3 с известно колебание...А за руснаците и Путин няма какво да мислим. Те отдавна са се оправили, вкл. и финансово. Жалко, че за пореден път се посрамиха във футбола, обаче го компенсират в много други сфери, а нас ни няма, както на футбол, така и в други сфери- и точно това е и благодарение на членството ни в ЕС, което напълно ни обезличи, подчини и погази. Безумията на ЕС и нормативната му уредба нямаха край през всички тези години. Много по-сполучливи наши закони и актове бяха отменени или напълно прекроени в полза на бюрократични неясни безсмислици, водещи към никъде. И това е само един от аспектите- юридическия, а какво се случва с битовия, с това, че продължаваме да сме на последно място по доходи и че социалното разслоение бележи истински апогей, с тоталната подмяна на ценности, с краха в образованието, особено висшето, с вечните бъркотии в здравеопазването и къде ли не. И на целия този фон някакъв си насран палячно, избран с измама за президент, да ми рони сълзи за еврогейовете и евробюрократите- е , няма такава жалка страна и тъкмо затова все повече млади българи я напускат, а не защото на запад всичко е розово! И като сме седнали да говорим за запада и за избора на Великобритания, нека бъдем обективни докрай, а не да даваме гласност само на привържениците на ЕС, защото другите са с над 1 млн. повече, а никъде не пише, че трябва гласът на младите или лондончаните да тежи повече от този на останалите!
bdz_55-089
 
Мнения: 869
Регистриран на: Пон Мар 30, 2015 10:03 pm

Re: Политика

Мнениеот NikolaiRG » Съб Юни 25, 2016 11:22 pm

Никакви бандити нямам предвид. Телевизия не гледам. В Санкт Петербург обстановката е като в Западна Европа. Хората са такива, сякаш се намираш няколко десетки градуса по на запад, само дето говорят на твоя роден език. Затова, ако смяташ да посещаваш родния град на своя президент, няма да минеш с лафовете за еврогейове. Там не вървят.

С колко подпомогна икономиката на своята втора / първа родина?
Аватар
NikolaiRG
 
Мнения: 513
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 4:39 pm
Местоположение: Русе

Re: Политика

Мнениеот Driver » Нед Юни 26, 2016 8:45 am

55-089 относно социалното разслоение нормално е да има такова неможе всички да са еднакви някаде имаше написано в ръководните книги на твоята партия всекимо според възможностите всекимо според потребностите.Та на такива като теб потребностите са повече от възможностите .Едно време ви донаждаха възможности за да може всички да са еднакви .Сега по време на демокрацията и членството в ЕС налага се да работите за да може малко от малко да задоволите потребностите си иначе ГЛАД. Затова такива като теб реват еврогейове и незнам каквоси по време на братското равенство да не би да ги нямаше .Имаше ги и повечето бяха от елита на твоята пария .Деца и внуци на твоите лидери които по този начин подръжаваха на западния европейски свят.Затова те учиха в училища за деца и внуци на висшите партини лидери.
Driver
 
Мнения: 475
Регистриран на: Вто Юли 23, 2013 3:22 pm

Re: Политика

Мнениеот bdz_55-089 » Нед Юни 26, 2016 1:14 pm

А сред "не- партийците" ги е нямало гейовете, тъй ли? Те са света вода ненапита, манна небесна, горките "дисиденти", пък имаше някои дотам се бяха вживели в измислената си роля на новоизлюпени демократи, че дори гладуваха зверски, напр. Фори Светулката и Едвин Сугарев. С какво един Бойко Борисов и тези около него са по-различни от тези "първоначални демократи" (бих казал - псевдодесни сурогати). С това, че ония май наистина не са били никога членове на БКП и притежават някакъв интелект, а Бойко и сие са били обслужващ персонал на номенклатурчиците и са тъпи. О такива хора ще чакаме да вкарат България в правия път ли?
Социално разслоение да, ама не и в такива размери като у нас, ние нямаме изградена средна класа, нямаме нормален жизнен стандарт и грубо се погазват редица правила и принципи, вкл. заложените в поевропейчените ни закони. С нищо животът в България не се е подобрил след 2007, когато официално станахме членове на ЕС. Това да сме извън ЕС също не е непременна предпоставка за настъпването на лоши дни. Вещаенето на мрачни прокоби какво щяло да ни сполети, ако не дай си боже, излезем от ЕС, плашенето на опростачения български народ- това ли са сносните аргументи в полза на ЕС. Демокрация и добър живот може да има , както вътре в ЕС, така и извън него и обратно- мизерия и глад може да има, както извън ЕС, така и вътре в него. Откакто съществува ЕС, не само социалните диспропорции, но и териториалните такива се задълбочиха, Има много изостанали райони в Португалия, Испания, Италия, Гърция, България и др. например. Великобритания е права за себе си- не са длъжни да дават за всички тези други страни, че и за някакви си бежанци- пришълци, а да нямат средства за собствените си бедни, възрастни, безработни и т. н. А ние, понеже сме "цъфнали и вързали" отвсякъде, та дай да приютим бежанците, дай да им намерим и работа, че и помощи...Това се случва, заради такива долни мерзавци като Плевнелиев и Сталинка Георгиева. Първият що не се сети баща му, че е бил местен комунистически деятел в Гоцеделчевско, поне да уважава паметта му, а втората да се засрами, че е кръстена на Сталин, който макар и диктатор и спорна личност, е изиграл важна роля в изграждането на силна руска държава. Силните лидери правят силните държави, а насраните раболепни мижитурки като Плевньо закопават народ и нация и заслужават само един куршум!
bdz_55-089
 
Мнения: 869
Регистриран на: Пон Мар 30, 2015 10:03 pm

Re: Политика

Мнениеот Driver » Нед Юни 26, 2016 2:15 pm

Средната класа се изгражда от народ който работи .А не от линтяи които по цял ден киснат по кафенетата плачат че няма работа а като ги извикат в бюрото по туда и им предложат работа казват ама то тябва да се работи ли? и отказват.Или бедните цигани които 90% СА инвалиди . Трябва всеки да се научи да работи за себеси .Бедния е беден защото така е пожелал а работещия не е длъжен да издържа бедния .Срамна работа няма винаги се започва от най ниското ниво от метлата и нагоре докъдето ти позволява сивото вещество.Така че стига този социализъм стига .
Driver
 
Мнения: 475
Регистриран на: Вто Юли 23, 2013 3:22 pm

Re: Политика

Мнениеот bdz_55-089 » Нед Юни 26, 2016 11:05 pm

Казаното от теб е вярно без последното изречение. Социализъм не значи, че се дава път на хора без сиво вещество, както и капитализъм не значи, че успяват само умните и кадърните! Това е опростачване на нещата, а в действителност те са доста по-сложни и многолики. И да- работещият не е длъжен да издържа бедния (макар че у нас има понятие "работещи бедни" и това не е случайно), както и Великобритания не е длъжна да издържа нас и още куп бедни държави, че и една тумба пришълци!
bdz_55-089
 
Мнения: 869
Регистриран на: Пон Мар 30, 2015 10:03 pm

Re: Политика

Мнениеот BDZ 07 » Пон Юни 27, 2016 10:18 am

Великобритания не е длъжна да издържа нас и още куп бедни държави, че и една тумба пришълци!


Само че ако не са хората от посочената категория, във Великобритания няма да работи нищо и това ще си е една империя от османски тип.

За пришълците съм съгласен. Не само те - никоя страна не е длъжна да ги издържа!
Аватар
BDZ 07
 
Мнения: 1078
Регистриран на: Пон Фев 09, 2015 5:32 pm
Местоположение: Пловдив

Re: Политика

Мнениеот bdz_55-089 » Пон Юни 27, 2016 10:57 pm

След Великобритания и други страни се канят да провеждат референдум за/против членството в ЕС (Австрия), а някои са духом с единия крак навън отдавна. Във Франция над 68% от населението е против ЕС. Оланд се оказа сравнително слаб лидер, изцяло под чехъла на фрау Меркел, която буквално загроби Европа и я продаде без бой на мюсюлманите. Някога османските турци са се били пред портите на Виена и са били отблъснати категорично, а днес Меркел ги покани радушно в сърцето на Европа. Въпрос на време е Мари Льо Пен да поеме властта във Франция и когато това се случи, тежко им горко на всичките тези чернилки в отбора на Франция. Ама, моля ви се, нормално ли е само 4 бели да има в националния отбор на петлите?! В Испания има парламентарни избори и се очаква победа на левица + крайна левица (Подемос), а специално втората не е особен привърженик на ЕС. Гърция - за нея всички знаем, тя може да напусне по всяко време и без да пита. Норвегия като не е член на ЕС да не би да е зле? Колко наши цигани отидоха там да трупат пачки, а? Ами Швейцария- и тя не е член на ЕС и какво от това? Колкото по-бързо напуснем и ние, толкова по-добре за нас. Само жалко за милионите, изсипани в разни ненужни ведомства, комисии и синхронизации на нашето с европейското законодателство. Много държавни служители се облагодетелстваха, а редовият българин не спечели нищо.
bdz_55-089
 
Мнения: 869
Регистриран на: Пон Мар 30, 2015 10:03 pm

Re: Политика

Мнениеот Otskov » Пон Юни 27, 2016 11:04 pm

bdz_55-089 написа: И да- работещият не е длъжен да издържа бедния

Така е, но не вярвах че ще доживея деня, в който ще го чуя от теб :)

BDZ 07 написа:За пришълците съм съгласен. Не само те - никоя страна не е длъжна да ги издържа!

Проблемът е в това, че те си мислят, че някой им е длъжен...
Последна промяна Otskov на Пон Юни 27, 2016 11:06 pm, променена общо 1 път
Аватар
Otskov
 
Мнения: 1986
Регистриран на: Вто Юли 23, 2013 12:00 am
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Политика

Мнениеот bdz46203 » Пон Юни 27, 2016 11:06 pm

Otskov написа:
bdz_55-089 написа: И да- работещият не е длъжен да издържа бедния

Така е, но не вярвах че ще доживея деня, в който ще го чуя от теб :)

:lol:
bdz46203
 

Re: Политика

Мнениеот railjet » Пон Юни 27, 2016 11:11 pm

Глад и мизерия в една от най-богатите на петрол страни. Като по-случайност социалистическа :mrgreen:

http://dnes.dir.bg/news/venetzuela-glad ... e-22963352
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: Политика

Мнениеот 07 » Пон Юни 27, 2016 11:42 pm

railjet написа:Глад и мизерия в една от най-богатите на петрол страни. Като по-случайност социалистическа :mrgreen:

http://dnes.dir.bg/news/venetzuela-glad ... e-22963352

СоциализЪма бори неравномерното разпределение на благата с равномерно разпределяне на мизерията
07
 
Мнения: 3118
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 8:45 pm

Re: Политика

Мнениеот bdz_55-089 » Вто Юни 28, 2016 12:01 pm

...И затова в цяла Латинска Америка управляват леви партии, така ли? Не мисля, че животът в нито една от тези държави е по-лош от този у нас. Венецуела далеч не е единствената държава там с ляво управление. По-добре да си мислим за Европата, че е на сигурен път към разпад, гарниран с остра финансова и демографска криза и засилен емигрантски натиск. В същото време, МЕРКОСУР се развива повече от отлично.
bdz_55-089
 
Мнения: 869
Регистриран на: Пон Мар 30, 2015 10:03 pm

ПредишнаСледваща

Назад към Други теми / Miscellaneous

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта