Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

В този раздел се публикуват и коментират всички материали от официалните медии за българските железници като целта е всички жп любители и професионалисти да са в течение на информацията, която циркулира в медийното пространство за сектора. В този раздел може да публикувате и коментирате всякакви материали от официалните български медии за българските железници. Разделът няма за цел да популяризира определени медийни публикации, а да ги потвърди, отрече, коментира и пр. от гл.т. на професионалната фактология и обективност. При по-задълбочени дискусии, които се отклоняват от конкретните коментари по даден медиен материал, модераторския екип си запазва правото да премества дискусиите в съответните специализирани категории и раздели на форума.

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

Мнениеот semafor » Пон Сеп 10, 2018 9:34 am

railjet ще е много доволен :D :D Аз пък снощи в една от многото жп.групи във Фейсбук срещнах доста противоречива информация, че горялата 42 081 била купена от... Ковачки :shock: Дали има нещо вярно или е някаква спекулация? Ако наистина я е купил поне има шанс тая машина да тръгне, че иначе... :?
semafor
 
Мнения: 222
Регистриран на: Вто Сеп 17, 2013 10:43 am

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

Мнениеот Administrator » Пон Сеп 10, 2018 2:04 pm

Александър Манолев - от с. Кулата през 'Булгартабак' до министър на транспорта

10 септември 2018

Кой е Александър Манолев, когото премиерът предложи днес за министър на транспорта?

Манолев е роден през 1976 г. в село Кулата, Петричко, където завършва Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ с профил „Счетоводство и Контрол“. Баща му Димитър Манолев е митничар и дългогодишен кмет на селото. Неговата майка е учителка по история.

През 90-те години Александър Манолев заминава да следва в Англия и завършва икономика в University College London. Специализирал е още "Управление на структурни проекти на ЕС”, "Бизнес Комуникации и Връзки с медиите” и „Инвестиции в развиващи се пазари" в Унгария, Чехия и Англия.

Манолев започва професионалната си кариера в Националното сдружение на общините, където отговаря за подготовката на проекти за европейско финансиране. През 2002 г. става директор по търговските въпроси в "Транскарт" АД. От май 2004 г. до май 2005 г. е директор "Интеграция и развитие" в ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" АД.

От 2009 г. до 2011 г. Александър Манолев е в борда на директорите на "Булгартабак холдинг" АД. Той работи и като ръководител дирекция "Мобилтел" ЕАД.

През 2015 г. е назначен за зам.-министър на туризма, а година по-късно оглавява Агенцията за метеорологичен контрол и технически надзор.

Той председателства агенцията до 2017 г., когато е избран за народен представител от гражданската квота в листата на ГЕРБ от Сандански с огромен брой преференции.

Източник: Offnews
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2419
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

Мнениеот Nikss » Пон Сеп 10, 2018 2:49 pm

Тоз чиляк си няма и понятие за какво иде реч в транспортния бранш. Ама на, тия дето си ги избраа да им едът л*****а.

semafor написа:railjet ще е много доволен :D :D Аз пък снощи в една от многото жп.групи във Фейсбук срещнах доста противоречива информация, че горялата 42 081 била купена от... Ковачки :shock: Дали има нещо вярно или е някаква спекулация? Ако наистина я е купил поне има шанс тая машина да тръгне, че иначе... :?

Ше му дадем бонус 44 074 :lol:
Nikss
 
Мнения: 592
Регистриран на: Вто Юли 23, 2013 11:35 am
Местоположение: Сф

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

Мнениеот semafor » Вто Сеп 11, 2018 8:57 am

Назначението му не е случайно. На автомафията и на Алфалт паша в това министерство им трябва именно послушко дето ще действа без да задава въпроси. Този бил зам.министър на туризма, шеф в Мтел, в Булгартабак, на Агенцията чието изписване журналята са объркали и накрая хоп - министър на транспорта. Това като с онази на външните работи дето беше шеф, министър и зам.министър на половината институции в тая държава и явно е някакъв универсален вундеркинд разбиращ от абсолютно всичко във вселената. Сега е ясно - тотално засиране на жп-то, теманета пред рейсаджии и тираджии щото тол системата трябва да се окаже ефективна, харизване на Летище София на който трябва и така нататък и така нататък :evil:
semafor
 
Мнения: 222
Регистриран на: Вто Сеп 17, 2013 10:43 am

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

Мнениеот ilia_bdz » Чет Сеп 13, 2018 4:10 pm

Манолев няма да е министър на транспорта, плаши със съд заради публикации
Мъжки разговор:
"Имах открит, мъжки разговор с премиера (Бойко Борисов - б.р.) и с ресорния вицепремиер Валери Симеонов, получих над 6700 преференции и подобни твърдения в кавички никога не са били тема. Явно точно сега е моментът да се атукава, разбирам каква щета се цели да се постигне и не мога да го допусна. Смятам, че в годините, в които съм трупал опит в частния сектор, ще съм полезен и в публичния", каза Манолев на специално насрочената пресконференция в Министерски съвет, на която не отговори на въпроси след краткото си изявление.
Като прагматичен човек реших, че това е най-правилната стъпка в тоя момент, предстои да се срещна с адвокати, за да обсъдим следващите си стъпки, заяви настоящият заместник-министър на икономиката.
По отношение на настоящия си зам.-министерски пост чака решението на Бойко Борисов.
"За себе си не искам да вземам решения под емоция, а и в крайна сметка това е решение на премиера", лаконично каза Манолев.Sponsored Links -Блиц
ilia_bdz
 
Мнения: 110
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 9:47 pm

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

Мнениеот Administrator » Пон Сеп 17, 2018 12:53 pm

Росен Желязков е новата номинация за министър на транспорта

Росен Желязков е настоящ шеф на Комисията за регулиране на съобщенията и бивш главен секретар на Министерски съвет

Росен Желязков е новата номинация за министър на транспорта. Това стана ясно след заседание на Коалиционния съвет. Желязков е настоящ шеф на Комисията за регулиране на съобщенията и бивш главен секретар на Министерски съвет.

Коалиционният съвет предлага спешна среща с президента Румен Радев заради подписването указа за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР. Според коалиционните партньори забавянето може да е умишлено.

„Надявам се тази седмица да бъдат гласувани новите министри и да не се допуска криза, защото няма нужда от скандали. Президентът може да си има негово мнение, но в крайна сметка – не е той човекът, който ще определя кой влиза в изпълнителната власт и кой не. Надявам се, че той ще направи своя правилен избор и ще даде възможност на Младен Маринов да бъде кандидат за министър”, коментираха след заседанието.

Първата кандидатура за министерското кресло в транспортното ведомство беше на Александър Манолев, но той отказа да заеме длъжността.

Източник: БТВ
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2419
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

Мнениеот semafor » Вто Окт 02, 2018 5:06 pm

Из интернет пространството се носят някакви слухове за електрификация на 83 линия :o Има ли нещо вярно или е поредната журналистическа измислица за печелене на кликвания?
semafor
 
Мнения: 222
Регистриран на: Вто Сеп 17, 2013 10:43 am

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

Мнениеот vlado » Пон Ное 05, 2018 6:10 pm

Развитието на железопътната връзка "Солун – Кавала - Александруполис – Бургас – Варна - Русе"
от 02.11.2018, Автор: Инфраструктура.бг

Министър-председателят Бойко Борисов и гръцкият премиер Алексис Ципрас подписаха в "Евксиноград" съвместна декларация за развитието на железопътната връзка "Солун – Кавала - Александруполис – Бургас – Варна - Русе". Документът предвижда създаването на съвместна проектна компания, която да работи по реализация на следващата фаза на проекта. До средата на декември месец ще бъде подготвено и Междуправителствено рамково споразумение за развитието на железопътната връзка.
Началото на проекта беше поставено с Меморандум за разбирателство, който беше подписан от министрите на транспорта на България и Гърция в гр. Кавала през септември 2017 г., по време на официално посещение на правителствена делегация от България, ръководена от премиера Борисов. Проектът е от голямо стратегическо и икономическо значение. Цели развиването на устойчива двойна железопътна ос, електрифициран железопътен коридор с модерна ERTMS система за управление на железопътния трафик, свързващ българските и гръцките пристанища. Изграждането на железопътната линия е част от по-големия проект за мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско и Черно море "Sea2Sea".
В съвместната декларация, подписана днес, се предвижда също така възможността да бъде разгледано разширяването на обхвата на Меморандума за разбирателство чрез увеличаване на интермодалността на проекта, включително по-нататъшното развитие на шосейната връзка от Александруполис до Бургас.

Източник: Строителство Градът
vlado
 
Мнения: 751
Регистриран на: Вто Юли 23, 2013 9:15 am

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

Мнениеот stankos » Вто Ное 06, 2018 12:01 am

Свиленград - Гърция има ли въобще някакво движение ?
Аватар
stankos
 
Мнения: 449
Регистриран на: Вто Юли 23, 2013 10:21 am

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

Мнениеот vlado » Сря Ное 07, 2018 6:07 pm

Зададох наскоро някъде същия въпрос - "не" беше отговорът.
Последна промяна vlado на Чет Ное 08, 2018 10:07 am, променена общо 1 път
vlado
 
Мнения: 751
Регистриран на: Вто Юли 23, 2013 9:15 am

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

Мнениеот didoman » Чет Ное 08, 2018 8:40 am

На гара Гълъбово има струпани много стълбове за електрификация. Но не се знае
didoman
 
Мнения: 2
Регистриран на: Пон Юли 29, 2013 9:27 pm

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

Мнениеот ilia_bdz » Чет Ное 08, 2018 4:58 pm

btvnovinite.bgПубликувано в 12:07 ч. 08.11.2018 г. - Обновено в 12:36 ч. 08.11.2018 г.
Цялото ръководство на БДЖ е подало оставка
Ден по-рано транспортният министър разпореди пълен одит на холдинга заради тежкото му финансово състояние
btvnovinite.bgПубликувано в 12:07 ч. 08.11.2018 г. - Обновено в 12:36 ч. 08.11.2018 г.
Цялото ръководство на БДЖ е подало оставка късно снощи. Това съобщиха за bTV източници от железниците.

До момента пред наш репортер за остаlката си потвърди Велик Занчев, който е председател на съвета на директорите.

Според информацията ни по настояване на министъра на транспорта Росен Желязков молби за освобождаване са подали още изпълнителният директор Владимир Владимиров и финансовият директор Филип Алексиев.
ilia_bdz
 
Мнения: 110
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 9:47 pm

Re: Третото правителство на Б. Борисов и жп транспорта

Мнениеот Nobody » Чет Ное 08, 2018 6:56 pm

ВлаТко сега няма с кого да играе футбол? Няма да е капитан на отбор жеУезничари?
У Бистрица има отбор, ама нема влак и нема да го вземат и топките да им гони..
Nobody
 
Мнения: 4
Регистриран на: Съб Юли 08, 2017 6:05 pm

Предишна

Назад към Българските железници през погледа на медиите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron