Нов подвижен състав за БДЖ ПП

Пътувания по жп мрежата и впечатленията от тях; следене на влакове и локомотиви (trainspotting); текуща информация за състоянието на подвижния състав (повреди, пребазирания и т.н.); текущи ремонти и аварии по инфраструктурата; нарушения в графика поради ремонти, инциденти, природни бедствия; сигнали за нередности (неотоплени вагони и т.н.) и за големи закъснения на влакове.

Нов подвижен състав за БДЖ ПП

Мнениеот Димитър Деянов » Нед Окт 14, 2018 6:34 pm

Знае ли някой защо е спрян временно търгът за новите влакове на БДЖ ?
Аватар
Димитър Деянов
 
Мнения: 630
Регистриран на: Съб Авг 10, 2013 3:50 pm

Re: Нов подвижен състав за БДЖ ПП

Мнениеот Saruman » Нед Окт 14, 2018 9:54 pm

Аватар
Saruman
 
Мнения: 625
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 3:53 pm
Местоположение: Габрово

Re: Нов подвижен състав за БДЖ ПП

Мнениеот Димитър Деянов » Пон Окт 15, 2018 8:35 pm

Saruman написа:http://p.bdz.bg/i/n/info-pri-proiz-po-objalvane-03-10-200-121018-10808.pdf

Това са саботажни действия, целящи забавяне на доставката на новите мотрисни влакове за БДЖ ПП. Нали имаше съкратена процедура за отхвърляне на такива очевидно недобронамерени жалби ?
Аватар
Димитър Деянов
 
Мнения: 630
Регистриран на: Съб Авг 10, 2013 3:50 pm

Re: Нов подвижен състав за БДЖ ПП

Мнениеот semafor » Вто Окт 16, 2018 9:23 am

Това се очакваше. Самият търг и процедурата бяха така направени, че да бъде обжалвана обществената поръчка и да бъде спряна. Фишеците за доставка на мотриси са само прах в очите. Пари за такива мотриси НЯМА! Парите милион пъти беше повторено, че трябва да дойдат от концесията на летище София, която в момента не се знае докъде стигна. Отделно Тиквунядзе каза, че отпускат 100 млн.лева за нови мотриси, но те можело да се ползват от 2020 г. което е някакъв пълен абсурд. И понеже трябва да има прах в очите на народа, за да се посвали малко и без това голямото напрежение над ГРОБ по всички фронтове, беше пусната тая новина, че видиш ли ще се купуват нови влакове и тн., но в крайна сметка заданието беше направено така, че да бъде обжалвано и търга да бъде провален. След това пак да се пуска нова поръчка, да се губи още време и така докато не дойдат парите от летището. Един вид хем вълка сит, хем агнето цяло - хората са чули за нови влакове, чакат ги, пари "има" ама видиш ли лошите фирми обжалвали и спирали работата. Е те това е цялата истина. Те нека да закърпят сегашния ТПС като хората, че иде зима и не ми се мисли пък нови влакове скоро няма да видим :cry: Апропо след встъпването му в длъжност колко пъти чухте нещо за или от новия транспортен министър? Аз даже вече не помня как изглеждаше и се казваше този. Имаше едно изказване, че щял да прави железницата гръбнака на родната икономика и толкова. Изчезна, потъна вдън земя тоз чиляк ама със сигурност си взима заплатката. Та така с новите мотриси и процедурата :|
semafor
 
Мнения: 218
Регистриран на: Вто Сеп 17, 2013 10:43 am

Re: Нов подвижен състав за БДЖ ПП

Мнениеот vlado » Сря Мар 20, 2019 5:02 pm

БДЖ започва консултации за закупуване на нови влакове

Предвидени са 100 млн. лв. за нов подвижен състав, като първите компоненти от него ще дойдат през 2021 г.

От Вероника Тонева

Мениджърският екип на БДЖ организира обществена консултация по проекта за закупуване на нови влакове. Процедурата бе прекратена официално в средата на януари, като тогава ръководството обяви, че ще фокусира усилията си върху ремонта на наличния подвижен състав и може да се стигне дори до наемане на такъв.

А преди да беше обявено спирането, срещу процедурата се обявиха повечето от участниците, както и Комисията за защита на конкуренция (КЗК). Дори министър Желязков заяви, че поръчката е тотално сбъркана от предишното ръководство – изпълнителният директор Владимир Владимиров, председателят на Борда Велик Занчев, който все още е зам.-министър и Филип Алексиев.

Сега мениджърският екип отправя покана към всички ангажирани лица да споделят своята визия във връзка с рестартирането на проект „Закупуване на нов подвижен състав за нуждите на БДЖ”.

Основните приоритени на дружеството са в най-кратки срокове да бъдат проучени и анализирани всички възможности за подобряване на железопътната услуга за превоз на пътници, която към момента не отговаря на желаните изисквания, се казва в съобщението на железниците.

По време на днешното заседание на Транспортната комисия в парламента изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ обяви, че до края на годината ще бъде обявена процедурата за закупуване на нов подвижен състав на стойност 100 млн. лв. Той ще се използва по линиите София-Варна и София-Бургас. Средствата ще дойдат от капиталовия трансфер от бюджета, а първите компоненти на новия подвижен състав ще пристигнат до 2021 г.

Предишното ръководство имаше намерение да купи 42 нови мотрисни влака, за което беше готово да плати 675 млн. лв. без ДДС.

Източник: Economic.bg
vlado
 
Мнения: 745
Регистриран на: Вто Юли 23, 2013 9:15 am


Назад към Актуална информация

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта