plastikat написа:А пък аз ей тъй за съпоставка се качих на най-долната и смотана автобусна компания - Ивкони и останах очарован ,въпреки всички нападки ,които бях чул по неин адрес . Беше чисто , имаше климатик ,имаше интернет,тръгнахме в посоченото време ,пристигнахме в посоченото време .Цената на автобуса ,спрямо тази на БВЗР беше с 1 лев по-евтина ,но това не го смятам за приоритет . Приоритетът беше - по-кратко времепътуване , чистота ,по-добри условия и комфорт ,както и липса на мангали и пияни ганьовци , както и не на последно място - безплатен билет и безплатно запазено място за детето . И това го предлага най-долната компания ,не смея да си помисля какво е в Биомет или Карат и тн ..........
Недев написа:plastikat написа:А пък аз ей тъй за съпоставка се качих на най-долната и смотана автобусна компания - Ивкони и останах очарован ,въпреки всички нападки ,които бях чул по неин адрес . Беше чисто , имаше климатик ,имаше интернет,тръгнахме в посоченото време ,пристигнахме в посоченото време .Цената на автобуса ,спрямо тази на БВЗР беше с 1 лев по-евтина ,но това не го смятам за приоритет . Приоритетът беше - по-кратко времепътуване , чистота ,по-добри условия и комфорт ,както и липса на мангали и пияни ганьовци , както и не на последно място - безплатен билет и безплатно запазено място за детето . И това го предлага най-долната компания ,не смея да си помисля какво е в Биомет или Карат и тн ..........
Не бих искал да го приемаш като заяждане, но Ивкони са една от най-големите /да не кажа най-голямата/ и използвани фирми за превоз на пътници в България. Някак си не е логично да са такава компания, ако предлагат много по-лоша услуга от конкурентите си.
P.S. Интересно ми е в кое направление автобуса е по евтин от влака?
plastikat написа:Ивкони: Пловдив - Бургас 18 лева. Времепътуване 4 часа ! https://online.union-ivkoni.com/bg/razp ... p#2;13;0;0
БДЖ : Пловдив-Бургас 14.60 +50 стотинки за запазено място . Първа класа 18.30+50 стотинки за запазено място. Времепътуване 5 часа ! Като дори и първата класа не може да се мери по комфорт с автобуса(няма климатик ,интернет и тн) . http://razpisanie.bdz.bg/SearchServlet? ... =3&cardId=
Недев написа:plastikat написа:Ивкони: Пловдив - Бургас 18 лева. Времепътуване 4 часа ! https://online.union-ivkoni.com/bg/razp ... p#2;13;0;0
БДЖ : Пловдив-Бургас 14.60 +50 стотинки за запазено място . Първа класа 18.30+50 стотинки за запазено място. Времепътуване 5 часа ! Като дори и първата класа не може да се мери по комфорт с автобуса(няма климатик ,интернет и тн) . http://razpisanie.bdz.bg/SearchServlet? ... =3&cardId=
Когато се правят сравнения е коректно да се сравняват минималните цени за даден транспорт с минималните цени на друг вид транспорт или пък максималните такива. Времепътуването е друг въпрос,за който въобще не може да има спор.
plastikat написа:Давам базови цени . Без намаления за ученици ,пенсионери и тн ........... Аз пътувам като редовен пътник и ме интересуват тези цени , а ако ще си говорим за най-ниски цени - има групи за споделени пътувания - там са най-ниските цени ,ама кой и как и с какво ще те вози ...............
diesel07 написа:Краденето от БДЖ и ДП НКЖИ продължава и в момента на пълни обороти.
niroulf написа:Ще налея вода в мелницата на джета, но не мога да не посоча причината за всички истини, които пишете по-горе (чистота, комфорт, бързина, спокойствие): малко над 100 и няколко милиарда долара платихме в последната година на комунизма и първите 7-8 посткомунистически, но все таки владени от номенклатурчици, години. С тези пари купихме рейсовете, с тези пари създадохме организацията, предпоставките и условията, за да се множат част от тези откраднати пари в България. Друтите са в чужбина. Междувременно, БДЖ (плюс инфрата впоследствие), бе оставено на пъъъълен самотек, та досега. Нещо повече - забиха компанията хептен с 50-те пластмасови прескъпи влакчета.
Ако хората и парите им, които седят в основата на ивкони мивкони барат карат и прочее бяха ангажирани в БДЖ, сега щяхме да летиме с ICE-та до Бургас и Варна за 4 и 5 часа съответно. Но избрахме послушно да проспим голямото гепене, сега избираме послушно да проспим голямото лъгане. Е как бусчетата няма да са по-добри?
Saruman написа:От извесно време си мисля да предложа на господа админи и модове да направят една анкета. Интересно ми е да видя всички участници подкрепящи "автотранспорта" и тези "подкрепящи" жп транспотра колко често се качват на влак... Въпроса може да е "Колко често пътувате с влак?". Отговори: 1 път месечно, 5 пъти месечно, повече от 5 пъти месечно и луд лу си влак не ползвам. Благодаря!
Назад към Организационни въпроси по форума / Forum Administration
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта