Страница 1 от 1

Въстановяване на теснолинейна дизелова мотриса 82-01

МнениеПубликувано на: Вто Апр 09, 2019 4:50 pm
от vlado
Днес във Фейсбук срещнах тази новина, че са раздвижили мотрисата в гара Банско и загатване, че ще я възстановяват. Някой да знае нещо повече по въпроса?

Re: Въстановяване на теснолинейна дизелова мотриса 82-01

МнениеПубликувано на: Нед Мар 08, 2020 9:28 pm
от cronos
Може и да стане.

Re: Въстановяване на теснолинейна дизелова мотриса 82-01

МнениеПубликувано на: Пон Мар 09, 2020 12:02 pm
от Otskov
Мина почти година, има ли развитие ?

Re: Въстановяване на теснолинейна дизелова мотриса 82-01

МнениеПубликувано на: Сря Мар 11, 2020 5:39 pm
от Димитър Деянов
Има инициатори за възстановяването на мотрисата. През миналата (2019-та) година, направихме среща по тяхна инициатива, на която обсъдихме състоянието на мотрисата, след много години престой на открито и им предадох чертеж на машинната част, от форкардана през 5-степенната скоростна кутия, изходящия вал на вградения ходообръщател, напред и назад посредством карданната линия, до разпределителните и колоосните редуктори на талигите.
Обсъдихме, че трябва да се търси нов дизелов двигател, че за да стане възстановяването качествено, рамата и коша на мотрисата трябва да се дадат за основен ремонт във вагонна работилница (ев.завод 99 - Сп), а машинната част, комплект с талигите, да се ревизират и възстановят, както и новата система за управление на мотрисата, в депо Септември. Трябваше да се огледат останалите мотрисни вагони-ремаркета в депо Червен бряг, за да се избере един от тях и се възстанови, за да се комплектува с мотрисата като мотрисен влак.
От тогава не съм се срещал с инициаторите. По-късно разбрах, че е трябвало да направят план-сметка за възстановителните работи, но дали са представили такава не зная. Очаквах, че ако някой от инициаторите е участник в този форум, ще напише до къде достигна възстановяването на мотрисата 82-01.

Re: Въстановяване на теснолинейна дизелова мотриса 82-01

МнениеПубликувано на: Сря Мар 11, 2020 8:18 pm
от ПЖИ43в
Докъдето и опит от инциатори да се възстанови и един локомотив 04!!... С една дума ДО НИКЪДЕ!!