ГДВ и подвижен състав през празниците

Информация и обсъждане на текущия график за движение на всички категории товарни и пътнически влакове; предложения и обсъждане на промени в графика, нови влакови маршрути и т.н.; информация и справки за стари разписания

Модератори: bdz, VESO, Vancho_4647, rexkos1991, railjet

ГДВ и подвижен състав през празниците

Мнениеот Administrator » Вто Сеп 03, 2013 11:08 pm

„Холдинг БДЖ” осигурява допълнителни вагони за 98 влака през празничните дни

03 септември 2013 | 13:29

София. „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 98 влака, които пътуват по основните направления в страната. Това съобщиха от пресцентъра на компанията. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на почивните дни по повод Съединението на България.
През периода от 5-и до 9-и септември националният железопътен превозвач ще предостави около 8 500 допълнителни места във влаковете, които се движат по най-натоварените маршрути. С увеличени състави през празничните дни ще пътуват 24 бързи влака със задължителна резервация и 74 бързи влака.
„Холдинг Български държавни железници” ЕАД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10% до 30% намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

На 5-и септември допълнителни вагони са осигурени за съставите на:

- шест бързи влака със задължителна резервация по направленията София – Бургас („Чайка”), София – Бургас („Слънчев бряг”), Бургас – София („Слънчев бряг”), Варна – София („Златни пясъци”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”);
- осемнадесет бързи влака по направленията София – Бургас, София – Варна (три влака), Варна – София (два влака), София – Пловдив, Пловдив – София, София – Русе, Русе – София, София – Ямбол, София – Лом, София – Видин (два влака), Видин – София, Пловдив – Варна и Варна – Пловдив (два влака).

На 6-и септември с увеличен състав ще се движат:

- седем бързи влака със задължителна резервация по направленията София – Бургас („Чайка”), Бургас – София („Чайка”), София – Бургас („Слънчев бряг”), Бургас – София („Слънчев бряг”), София – Варна („Златни пясъци”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”);
- двадесет и три бързи влака по направленията Бургас – София, София – Варна (три влака), Варна – София (три влака), София – Пловдив, Пловдив – София, София – Русе, Русе – София, София – Ямбол, Ямбол – София, София – Лом, Лом – София, София – Видин (три влака), Видин – София (три влака), Пловдив – Варна и Варна – Пловдив.

На 7-и септември допълнителни вагони са осигурени за съставите на:

- един бърз влак със задължителна резервация по направлението Бургас – София („Чайка”);
- четири бързи влака по направленията София – Варна, Ямбол – София, Лом – София и Видин – София.

На 8-и септември с увеличен състав ще се движат:
- шест бързи влака със задължителна резервация по направленията София – Бургас („Чайка”), София – Бургас („Слънчев бряг”), Бургас – София („Слънчев бряг”), Варна – София („Златни пясъци”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”);
- двадесет и един бързи влака по направленията София – Бургас, София – Варна, Варна – София (три влака), София – Пловдив, Пловдив – София, София – Горна Оряховица, Горна Оряховица – София, София – Русе, Русе – София, София – Ямбол, София – Лом, София – Видин (три влака), Видин – София (два влака), Пловдив – Варна (два влака) и Варна – Пловдив.

На 9-и септември допълнителни вагони са осигурени за съставите на:

- четири бързи влака със задължителна резервация по направленията Бургас – София („Чайка”), София – Варна („Златни пясъци”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”);
- осем бързи влака по направленията Бургас – София, София – Русе, Русе – София, Ямбол – София, Лом – София, Видин – София, Пловдив – Варна и Варна – Пловдив.
© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

Източник: Фокус
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Влаковете по празниците

Мнениеот Administrator » Пет Дек 13, 2013 12:02 pm

Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за Коледните и Новогодишните празници

12.12.2013 15:25

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак по време на Коледните и Новогодишните празници, от 16 декември (понеделник) Холдинг БДЖ ЕАД въвежда двадесетдневна предварителна продажба на билети за всички бързи влакове.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин Холдинг БДЖ ЕАД дава възможност на своите клиенти да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак в срок от 20 дни преди самото пътуване.

Предварителната продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната.

Клиентите на Холдинг БДЖ ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в гарите и бюрата. Телефоните за връзка с тях са посочени на официалната интернет страница на железопътния превозвач (www.bdz.bg).

За празничните дни по повод Коледа и Нова Година, Холдинг БДЖ ЕАД ще осигури допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

Източник: БДЖ
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Влаковете по празниците

Мнениеот Administrator » Съб Дек 14, 2013 10:03 am

Билети ще се продават с отстъпка

БДЖ очаква 700 хил. пътници по празниците

Допълнителни влакове ще се движат по натоварените линии

Николета Цветкова
14.12.2013


Изображение
Снимка Монитор
От неделя влиза в сила новото разписание за движение на влаковете.


На 20 декември започва електронната продажба на билети.

Около 700 000 пътници очаква националният железопътен превозвач по време на предстоящите коледни и новогодишни празници, съобщиха от БДЖ. По данни на компанията това е с около 22% повече от пътуванията през делнични дни. Най-много пътници се очаква да има непосредствено преди самите празници, както и след тях. Особено натоварено ще бъде в края на следващата седмица, на 27 и 30 декември, както и в началото на януари.

В периода на празничните дни ще бъдат увеличени съставите на 188 влака, които пътуват по основните направления на страната. Най-много пътници ще се превозват между столицата и Варна, Бургас, Видин, Горна Оряховица и Русе. По данни на превозвача с допълнителните композиции ще бъдат осигурени

около 16 000 допълнителни места

за празничния период. Поради очаквания голям пътникопоток около 20 и 30 декември, както и между 1 и 5 януари в по-големите гари ще работят допълнително повече билетни каси за обслужване на пътниците.

При закупуване на билети за отиване и връщане клиентите на БДЖ могат да ползват от 10% до 30% намаление от редовната цена на билета, информират още от железницата. И уточняват, че размерът на намалението зависи от различните търговски оферти на дружеството. Също така клиентите могат да се възползват и от

различните социални оферти

които предлага националният железопътен превозвач. Такива са намаленията при пътуване на учещи и възрастни граждани, както и на цели семейства. Този тип отстъпки от стойността на билета се предоставят срещу закупена железопътна карта. Други намаления пътниците могат да ползват и при пътувания на организирани групи.

Предварителната продажба на билети за коледните и новогодишните празници ще започне от 16 декември. Така желаещите могат да си гарантират пътуването в периода от 16 декември до 6 януари 2014 г.

От края на следващата седмица се предвижда да започне и работа системата за електронна продажба на билети. По информация на министерство на транспорта в момента се правят последни тестове и проблеми не са установени.

Нови 47 трена пуска националният превозвач
В новата транспортна схема на БДЖ е заложено пускането на 47 нови влака, които ще пътуват по различни направления в страната. В региона на София ще бъдат пуснати в движение 12 нови пътнически влака. Те ще са по направленията Радомир, Перник, Костенец, Лакатник и Банкя. В останалите райони на страната допълнителни композиции ще пътуват между Стара Загора и Карлово, между Пловдив и Карлово и от Стара Загора за Пловдив. За подобряване на връзките между влаковете в отделните гари ще се движат допълнителни влакове между Царева ливада и Габрово за връзка с влаковете за Горна Оряховица и Дъбово, както и между Кюстендил и Радомир за връзка с бързия влак от София за Благоевград. Още влакове ще пътуват и между Мездра и Враца, както и между Хисар и Долна махала и ще осъществяват удобни връзки с влакове, пътуващи по други направления.

От неделя влиза в сила новият график за движение на влаковете. Голяма част от направените промени са съобразени с постъпили предложения и молби от страна на областни и общински администрации. Взето е под внимание и повишаването на рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав. В новото разписание на влаковете няма железопътни участъци, в които да е преустановено обслужването с железопътен транспорт.

Източник: Монитор
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Влаковете по празниците

Мнениеот Administrator » Вто Дек 17, 2013 10:20 am

Тарапана на Централна гара за предварително купуване на билети

И автобусните превозвачи започнаха да продават запазени места

16 дек. 2013, 22:33

Огромни опашки от пътници в първия ден за предварителна продажба на билети. Хората, които са избрали да пътуват с влак за почивните дни, могат да си купят запазено място, 20 дни преди самото пътуване. Продажбата на билети за автобуси също започна. Още от сутринта най-нетърпеливите се струпаха пред бюрата за ранна продажба на билети в Централната ж.п. гара в София. „От 12 години пътувам всяка седмица, такова чудо не съм виждала”, сподели пред Нова телевизия жена от дългата опашка, извила се пред гишето за предварителна продажба. „Най-фрапиращото, което мен ме стресна, освен чакането и мръзненето, е че няма запазени места за влак, който пътува до Петрич”, оплака се друга.

„Вариант, за да се промени голямото чакане на опашка, е с електронно запазване на билети”, заяви младеж, който запълваше времето си с електронна книга докато дойде неговия ред.

От държавните железници са готови да отворят и допълнителни гишета, за да спестят времето на хората. За да има места за всички в 188 влака ще бъдат добавени още вагони, а до Нова година пътуването по релсите ще е на старите цени.

„Можем да бъдем само доволни, тъй като явно има интерес към БДЖ. Осигурили сме необходимия ресурс по всички наши жп бюра, също така и в съставите на влаковете, за да може увеличеният пътникопоток да получи възможно най-добро обслужване”, обясни управителят на „БДЖ – Пътнически превози” Димитър Димитров.

Допълнителни места предпразнично ще има и в автобусите. В дните, в които се очакват най-много пътници – 21 декември и 1 януари догодина, към повечето маршрути едновременно ще тръгват по два автобуси, вместо един. За другите дати също са предвидени резервни рейсове, които ще тръгват при нужда.

Предпразнично е завишен техническият контрол върху автобусите, а шофьорите са обучени да как да реагират при струпване на много пътници.

Всеки един от куфарите ще бъде внимателно проверяван, а при съмнителен багаж – служителите на гарата ще известяват органите на реда.

Източник: БЛИЦ
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Влаковете по празниците

Мнениеот mental » Вто Дек 17, 2013 11:11 am

Това е пълна подигравка! Събота и неделя, когато хората имаха свободно време идваха за билети и веднага бяха връщани. Събота сутрин, около 9:30 взимах билети за 19-ти и 20-ти, няколко и за различни влакове и се задържах повече време - буквално през 1-2 минути влизаха хора и ги връщаха. Само през уикенда са върнати стотици. И в понеделник пак се правят на изненадани, че има огромни опашки.

Най-тъпото е че и на мен първо ми отказаха спално място за 20-ти за 8627, но като ги помолих и стана номера. А много други бяха върнати, ей така...
Аватар
mental
 
Мнения: 231
Регистриран на: Нед Сеп 15, 2013 5:46 pm

Re: Влаковете по празниците

Мнениеот railjet » Вто Дек 17, 2013 11:41 am

И после някои ще ми кажат, че още не са наясно с мистериозното явление "Глъм"....
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: Влаковете по празниците

Мнениеот 07 » Вто Дек 17, 2013 1:39 pm

Изображение
БДЖ подобрява транспортното обслужване на населението..............
07
 
Мнения: 3118
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 8:45 pm

Re: Влаковете по празниците

Мнениеот Administrator » Вто Дек 17, 2013 2:44 pm

„Холдинг Български държавни железници” ЕАД осигурява допълнителни вагони за 190 влака през празничните дни

17 Декември 2013 | 13:25

„Холдинг Български държавни железници” ЕАД осигурява допълнителни вагони за 190 влака през празничните дни Снимка: БДЖ
София. „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 190 влака, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Коледа и Нова година.

През периода от 19-и до 23-и декември, както и от 30-и декември 2013 г. до 6-и януари 2014 г. включително, националният железопътен превозвач ще предостави около 16 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 49 бързи влака със задължителна резервация и 141 бързи влака.

„Холдинг БДЖ” ЕАД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

***

На 19-и декември с увеличен състав ще се движат:
- два бързи влака по направленията Стара Загора – София и Горна Оряховица – Варна.

На 20-и декември допълнителни вагони са осигурени за съставите на:
- шест бързи влака със задължителна резервация по направленията София – Бургас („Чайка”), София – Бургас („Слънчев бряг”), Бургас – София („Слънчев бряг”), Варна – София („Златни пясъци”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”);
- двадесет и три бързи влака по направленията София – Бургас (два влака), Бургас – София, София – Варна (три влака), Варна – София (два влака), София – Видин (три влака), София – Пловдив, Пловдив – София, София – Стара Загора, Стара Загора – София, София – Благоевград, Благоевград – София, София – Русе, Русе – София, Лом – София, Пловдив – Варна и Варна – Пловдив (два влака).

На 21-и декември с увеличен състав ще се движат:
- осем бързи влака със задължителна резервация по направленията София – Бургас („Чайка”), Бургас – София („Чайка”), София – Бургас („Слънчев бряг”), Бургас – София („Слънчев бряг”), София – Варна („Златни пясъци”), Варна – София („Златни пясъци”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”);
- двадесет и пет бързи влака по направленията София – Бургас (два влака), Бургас – София (два влака), София – Варна (четири влака), Варна – София (три влака), София – Видин (три влака), Видин – София (три влака), София – Пловдив, Пловдив – София, София – Стара Загора, Стара Загора – София, София – Русе, Русе – София, Пловдив – Варна и Варна – Пловдив.

На 22-и декември допълнителни вагони са осигурени за съставите на:
- седем бързи влака със задължителна резервация по направленията Бургас – София („Чайка”), София – Бургас („Слънчев бряг”), Бургас – София („Слънчев бряг”), София – Варна („Златни пясъци”), Варна – София („Златни пясъци”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”);
- петнадесет бързи влака по направленията София – Бургас, Бургас – София (два влака), София – Варна, Варна – София (три влака), София – Видин, Видин – София (три влака), София – Стара Загора, Стара Загора – София, Пловдив – Варна и Варна – Пловдив.

На 23-и декември с увеличен състав ще се движат:
- два бързи влака по направленията Стара Загора – София и Горна Оряховица – Варна.

На 30-и декември допълнителни вагони са осигурени за съставите на:
- пет бързи влака със задължителна резервация по направленията София – Бургас („Чайка”), София – Бургас („Слънчев бряг”), Бургас – София („Слънчев бряг”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”);
- девет бързи влака по направленията София – Бургас, Бургас – София, София – Варна, Варна – София, София – Пловдив, Пловдив – София, София – Стара Загора, София – Русе и Русе – София.

На 31-и декември с увеличен състав ще се движат:
- два бързи влака по направленията Стара Загора – София и Горна Оряховица – Варна.

На 1-и януари допълнителни вагони са осигурени за съставите на:
- шест бързи влака със задължителна резервация по направленията София – Бургас („Чайка”), Бургас – София („Чайка”), София – Бургас („Слънчев бряг”), Бургас – София („Слънчев бряг”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”);
- тринадесет бързи влака по направленията София – Бургас, Бургас – София, София – Варна, Варна – София (два влака), София – Видин (два влака), София – Пловдив, Пловдив – София, София – Стара Загора, София – Русе, Русе – София и Пловдив – Варна.

На 2-и януари с увеличен състав ще се движат:
- шест бързи влака със задължителна резервация по направленията Бургас – София („Чайка”), София – Бургас („Слънчев бряг”), Бургас – София („Слънчев бряг”), Варна – София („Златни пясъци”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”);
- тринадесет бързи влака по направленията София – Бургас, Бургас – София, София – Варна (два влака), Варна – София, София – Видин, Видин – София (три влака), Стара Загора – София, Пловдив – Варна и Варна – Пловдив (два влака).

На 4-и януари допълнителни вагони са осигурени за съставите на:
- три бързи влака със задължителна резервация по направлението София – Бургас („Чайка”), София – Бургас („Слънчев бряг”) и Бургас – София („Слънчев бряг”);
- тринадесет бързи влака по направленията София – Бургас (два влака), Бургас – София, София – Варна (два влака), Варна – София, София – Видин (два влака), София – Стара Загора, Горна Оряховица – Варна, Пловдив – Варна (два влака) и Варна – Пловдив.

На 5-и януари с увеличен състав ще се движат:
- седем бързи влака със задължителна резервация по направленията София – Бургас („Чайка”), Бургас – София („Чайка”), София – Бургас („Слънчев бряг”), Бургас – София („Слънчев бряг”), Варна – София („Златни пясъци”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”);
- двадесет и един бързи влака по направленията София – Бургас, Бургас – София (два влака), София – Варна (два влака), Варна – София (три влака), София – Видин, Видин – София (три влака), София – Пловдив, Пловдив – София, София – Стара Загора, Стара Загора – София, София – Русе, Русе – София, Пловдив – Варна и Варна – Пловдив (два влака).

На 6-и януари с увеличен състав ще се движат:
- един бърз влак със задължителна резервация по направлението Бургас – София („Чайка”);
- три бързи влака по направленията София – Русе, Русе – София и Стара Загора – София.

Клиентите на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през празничните дни от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.Източник: Фокус
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Влаковете по празниците

Мнениеот Administrator » Сря Фев 26, 2014 2:47 pm

„Холдинг БДЖ” ЕАД осигурява допълнителни вагони за 116 влака през празничните дни по повод националния празник 3-и март

26 Февруари 2014 | 13:26

„Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 116 влака, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод националния празник на Република България – 3-и март.
През периода от 28-и февруари до 4-и март включително, националният железопътен превозвач ще предостави над 9 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 24 бързи влака със задължителна резервация и 92 бързи влака.

„Холдинг БДЖ” ЕАД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

На 28-и февруари допълнителни вагони са осигурени за съставите на:
- шест бързи влака със задължителна резервация по направленията София – Бургас („Чайка”), София – Бургас („Слънчев бряг”), Бургас – София („Слънчев бряг”), Варна – София („Златни пясъци”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”);
- двадесет и четири бързи влака по направленията София – Бургас (четири влака), Бургас – София (два влака), София – Варна (четири влака), Варна – София (два влака), София – Видин (два влака), Видин – София, София – Лом, София – Пловдив, Пловдив – София, София – Стара Загора, София – Русе, Русе – София, Пловдив – Варна и Варна – Пловдив (два влака).

На 1-и март с увеличен състав ще се движат:
- седем бързи влака със задължителна резервация по направленията София – Бургас („Чайка”), Бургас – София („Чайка”), София – Бургас („Слънчев бряг”), Бургас – София („Слънчев бряг”), София – Варна („Златни пясъци”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”);
- двадесет и осем бързи влака по направленията София – Бургас (три влака), Бургас – София (три влака), София – Варна (три влака), Варна – София (четири влака), София – Видин (три влака), Видин – София (три влака), Лом – София, София – Пловдив, Пловдив – София, София – Стара Загора, Стара Загора – София, София – Русе, Русе – София, Пловдив – Варна и Варна – Пловдив.

На 2-и март допълнителни вагони са осигурени за съставите на:
- един бърз влак със задължителна резервация по направлението Бургас – София („Чайка”);
- шест бързи влака по направленията София – Бургас, София – Варна (два влака), Варна – София, Видин – София и Стара Загора – София.

На 3-и март с увеличен състав ще се движат:
- шест бързи влака със задължителна резервация по направленията София – Бургас („Чайка”), София – Бургас („Слънчев бряг”), Бургас – София („Слънчев бряг”), Варна – София („Златни пясъци”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”);
- двадесет и четири бързи влака по направленията София – Бургас (три влака), Бургас – София (три влака), София – Варна, Варна – София (четири влака), София – Видин (три влака), Видин – София (два влака), София – Лом, София – Пловдив, Пловдив – София, София – Стара Загора, София – Русе, Русе – София, Пловдив – Варна и Варна – Пловдив.

На 4-и март допълнителни вагони са осигурени за съставите на:
- четири бързи влака със задължителна резервация по направленията Бургас – София („Чайка”), София – Варна („Златни пясъци”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”);
- десет бързи влака по направленията София – Варна, Видин – София, Лом – София, София – Пловдив, Пловдив – София, Стара Загора – София, София – Русе, Русе – София и Пловдив – Варна и Варна – Пловдив.

Клиентите на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през празничните дни от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

Източник: Фокус
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Влаковете по празниците

Мнениеот Administrator » Вто Мар 04, 2014 11:53 am

Холдинг БДЖ ЕАД осигурява допълнителни вагони за 116 влака през празничните дни по повод националния празник на РБългария 3-и март

26.02.2014 22:42

Холдинг Български държавни железници ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 116 влака, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод националния празник на РБългария 3-и март.

През периода от 28-и февруари до 4-и март включително, националният железопътен превозвач ще предостави над 9 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 24 бързи влака със задължителна резервация и 92 бързи влака.

Холдинг БДЖ ЕАД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

***

На 28-и февруари допълнителни вагони са осигурени за съставите на:

- шест бързи влака със задължителна резервация по направленията София Бургас (Чайка), София Бургас (Слънчев бряг), Бургас София (Слънчев бряг), Варна София (Златни пясъци), София Горна Оряховица (Янтра) и Горна Оряховица София (Янтра);

- двадесет и четири бързи влака по направленията София Бургас (четири влака), Бургас София (два влака), София Варна (четири влака), Варна София (два влака), София Видин (два влака), Видин София, София Лом, София Пловдив, Пловдив София, София Стара Загора, София Русе, Русе София, Пловдив Варна и Варна Пловдив (два влака).

На 1-и март с увеличен състав ще се движат:

- седем бързи влака със задължителна резервация по направленията София Бургас (Чайка), Бургас София (Чайка), София Бургас (Слънчев бряг), Бургас София (Слънчев бряг), София Варна (Златни пясъци), София Горна Оряховица (Янтра) и Горна Оряховица София (Янтра);

- двадесет и осем бързи влака по направленията София Бургас (три влака), Бургас София (три влака), София Варна (три влака), Варна София (четири влака), София Видин (три влака), Видин София (три влака), Лом София, София Пловдив, Пловдив София, София Стара Загора, Стара Загора София, София Русе, Русе София, Пловдив Варна и Варна Пловдив.

На 2-и март допълнителни вагони са осигурени за съставите на:

- един бърз влак със задължителна резервация по направлението Бургас София (Чайка);

- шест бързи влака по направленията София Бургас, София Варна (два влака), Варна София, Видин София и Стара Загора София.

На 3-и март с увеличен състав ще се движат:

- шест бързи влака със задължителна резервация по направленията София Бургас (Чайка), София Бургас (Слънчев бряг), Бургас София (Слънчев бряг), Варна София (Златни пясъци), София Горна Оряховица (Янтра) и Горна Оряховица София (Янтра);

- двадесет и четири бързи влака по направленията София Бургас (три влака), Бургас София (три влака), София Варна, Варна София (четири влака), София Видин (три влака), Видин София (два влака), София Лом, София Пловдив, Пловдив София, София Стара Загора, София Русе, Русе София, Пловдив Варна и Варна Пловдив.

На 4-и март допълнителни вагони са осигурени за съставите на:

- четири бързи влака със задължителна резервация по направленията Бургас София (Чайка), София Варна (Златни пясъци), София Горна Оряховица (Янтра) и Горна Оряховица София (Янтра);

- десет бързи влака по направленията София Варна, Видин София, Лом София, София Пловдив, Пловдив София, Стара Загора София, София Русе, Русе София и Пловдив Варна и Варна Пловдив.

Клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през празничните дни от служителите на гишетата Информация и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.

Източник: БДЖ
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: ГДВ и подвижен състав през празниците

Мнениеот rexkos1991 » Вто Мар 04, 2014 12:30 pm

Всичко хубаво, ама празниците вече са минали. :mrgreen:
rexkos1991
 
Мнения: 875
Регистриран на: Сря Юли 24, 2013 4:45 am

Re: ГДВ и подвижен състав през празниците

Мнениеот Administrator » Сря Апр 02, 2014 10:20 pm

Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за Великденските празници

02.04.2014 15:05

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на Великденските празници, от 7-и април (понеделник) Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин Холдинг Български държавни железници ЕАД дава възможност на своите клиенти да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервации за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

Предварителната продажба на билети, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната през периода от 7-и до 21-и април.

Клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в гарите и бюрата. Телефоните за връзка с тях са посочени на официалната интернет страница на железопътния превозвач (www.bdz.bg).

За празничните дни по повод Великден, Холдинг БДЖ ЕАД предвижда да осигури допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

Националният железопътен превозвач напомня на своите клиенти, че за определени влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътуване. Системата за онлайн резервации и продажба на билети предлага бърз, лесен и модерен начин за закупуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, като позволява и възможност за визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

Билети могат да бъдат закупени онлайн за дванадесет влака, движещи се по основните търговски направления, които обхващат общо 55 гари. Това са: - бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София Пловдив Бургас и обратно; София Карлово Бургас и обратно; Горна Оряховица София и обратно; София Горна Оряховица Варна и обратно; и

- бързите влакове със спални вагони по направленията: София Горна Оряховица Варна и обратно и София Пловдив Бургас и обратно.

Системата е достъпна на официалната интернет страница на Холдинг БДЖ ЕАД www.bdz.bg, както и на електронен адрес http://bdz.transportinfo.bg.

Източник: БДЖ
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: ГДВ и подвижен състав през празниците

Мнениеот Administrator » Вто Апр 22, 2014 11:28 pm

Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за майските празници
Share This
Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за майските празници

Публикувано : вт, апр 22nd, 2014

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на празничните дни по повод Деня на храбростта (Гергьовден), от днес (22-ти април) Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове, съобщават от пресцентъра на БДЖ.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава, в случаите когато предстоят празнични периоди. По този начин Холдинг Български държавни железници ЕАД дава възможност на своите клиенти да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервации за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

Предварителната продажба на билети, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната през периода от 22-и април до 06-и май.

Клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в гарите и бюрата. Телефоните за връзка с тях са посочени на официалната интернет страница на железопътния превозвач (www.bdz.bg).

За празничните дни по повод майските празници, Холдинг БДЖ ЕАД предвижда да осигури допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

Източник: ЕП "БЖ"
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: ГДВ и подвижен състав през празниците

Мнениеот mental » Сря Апр 23, 2014 1:43 pm

Тази година, както никога и трите телеграми за празничните вагони, дойдоха рано и бяха спазени на 100%. Изгъзиците с 2612 и по 4-та просто не ги бяха предвидили и затова се стигна до подобни гледки. Необяснимо е че са пуснали само +2Б на 2612 и само +1Б на 3625 в най-силните им дни.
Аватар
mental
 
Мнения: 231
Регистриран на: Нед Сеп 15, 2013 5:46 pm

Re: Влаковете по празниците

Мнениеот mental » Сря Май 07, 2014 9:56 am

БДЖ честити 1-ви май на пътуващите във влак 2613
Аватар
mental
 
Мнения: 231
Регистриран на: Нед Сеп 15, 2013 5:46 pm


Назад към ГДВ / Timetable

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron