Страница 1 от 1

Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Пон Юли 29, 2013 8:16 am
от Vancho_4647
Снощи мой роднина пътува Русе-Габрово след като имаше закупен билет отиване и връщане. На билета обаче е пишело до гара Русе, а той се качва от спирка Товарна гара и му пишат нов билет, тъй като нямало как да му заверят съществуващия от влака понеже не пишело че е до спирка товарна гара. Не е ли крайно време БДЖ да скъса с комунизма и да престане да усложнява живота на хората ? Ами ако по някаква причина не успееш да стигнеш навреме на касата ? Да не говорим сега през лятото покрай засиления пътникопоток както заверките се правят на гише информация в големите гари и то постоянно е с големи опашки ? Мисълта ми е не може ли кондукторите да правят заверките във влака ?

п.с. И друг път същия този човек е ползвал двупосочни билети до Русе централна и се е качвал от товарна и не е имало проблем със заверяването :roll:
Знам че са такива правилата, но не е ли крайно време за промяна :evil:

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Пон Юли 29, 2013 8:35 am
от rain
Какъв е проблема точно тук? Не че няма такива принципно, но Русе товарна е след Русе. С билет Габрово - Русе - Габрово пътуваш до Русе, а не след Русе ...

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Пон Юли 29, 2013 8:43 am
от NikolaiRG
На мен досега не са ми правили проблем за закупен билет с написано "Русе" за влак по посока Горна Оряховица. Качвам се сутринта от Товарна гара, защото градският транспорт е глъмясал тотално. Дори когато "Приста" не спираше на Товарна гара, съм хващал "Синият Дунав" и съм сменял на Централна гара с влака за Варна. Само веднъж ми се опънаха, но не ме таксуваха, защото се държах прилично и културно, а имаше много пътници за таксуване. Беше по-скоро изключение, обикновено не правят проблеми.
Вярно, със заверка може да е по-различно.

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Пон Юли 29, 2013 11:35 am
от Otskov
Този твой роднина има платен билет Р-Гр, но се качва без билет от необслужвана спирка Русе-товарна гара --> той е без билет само до гара Русе и след това има билет --> задължение на кондуктора/билетния касиер е да му издаде билет от спирка Русе-товарна гара до гара Русе, на стойност 1 лев, защото след Р този човек си е платил билета. А защо не е станало така?

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Пон Юли 29, 2013 10:28 pm
от Vancho_4647
Предложил е разбира се, НО кондукторът е казал, че няма как да направи задължителната заверка. Правилата са такива, аз не съм оспорвал това ! По принцип би следвало да се промени регламента и кондукторите да правят тези прословути заверки. Стига с това за най-малкото нещо отделно лице

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Пон Юли 29, 2013 10:59 pm
от ivajlo_nikolov
А ако си вземе човек двупосочен билет до необслужвана гара/спирка, кой го заверява?

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Пон Юли 29, 2013 11:06 pm
от SDI
Доколкото имам спомен Сф -Ко -Сф не се заверява.

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Вто Юли 30, 2013 12:57 am
от Vancho_4647
ivajlo_nikolov написа:А ако си вземе човек двупосочен билет до необслужвана гара/спирка, кой го заверява?

От необслужвана може там кондукторът !

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Вто Юли 30, 2013 2:14 pm
от bdz43r
Тарифа РР не се заверява, но важи само за същия ден и до 100 км.

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Вто Юли 30, 2013 2:36 pm
от strugatsky
В началото се пре$бах да си купя билет отиване и връщане София - Хасково. Проблема започна като се заприбирах. Понеже нямаще влак от Хасково до ДГ както и гарата беше затворена - хванах автобуса до ДГ и отивам да си презаверя билета. Касиерката ми каза абсурд - да съм си купил нов билет даже викна някакъв "шеф" на гарата - в крайна сметка началник влака човека им се развика и ми завери билета за връщане. Вика им човека само си гоните клиентите. Според него имало някакъв телекс, че можело и на първа гара след началната ако е необслужвана да се завери. Касиерката на ДГ не само че не знаеше беше я страх да не сбърка нещо да не я разжалват. ...

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Вто Юли 30, 2013 3:12 pm
от bdz43r
От такъв страх се получават най-големите издънки.

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Сря Юли 31, 2013 3:26 am
от rexkos1991
Типичните за БДЖ простотии. Отново ме връщате в родния Глъм, след като вчера си резервирах билет за Amtrak по дестинацията Las Vegas - Chicago. Никакви ядове! Пращат ти билета по email (може и двупосочен, ако желаеш), разпечатваш го и остава само в деня на пътуването да покажеш разпечатания лист на кондуктора, да сканира баркода и си готов! Толкова ли е сложно всичко това? :lol:

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Сря Юли 31, 2013 9:41 pm
от assen
Не е, разбира се, точно същото е в Trenitalia :)

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Сря Юли 31, 2013 11:04 pm
от bdz43r
И в DB така... ама ги проверяват толкова бавно, че отива по половин час на вагон.

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Пон Авг 05, 2013 5:02 am
от rexkos1991
Хаха, каквото и да си говорим, много ми липсва БДЖ-то и щом се прибера вкъщи, още на другия ден ще прасна едно пътуване до Мездра (както винаги). :lol:

П.П. Отменил съм резервацията за Чикаго, ще пътувам Маями - Вашингтон (DC).

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Вто Авг 06, 2013 3:55 am
от strugatsky
Отличен избор - Силвър Сървис е много як и гледката е много хубава с панорамните прозорци. Пътя през Вирджиния и Каролините е много живописен.

А пък аз ще пътувам по трансибирската магистрала във ВИП купе през септември. ... Днес даже получих билетите :-) Ще правя снимки и видео и ще ги публикувам тук. Дано има интернет във влака. Ако не от Владивосток.

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Пон Авг 08, 2016 11:50 am
от kgeorgiev
Едва ли питането ми е на правилното място но ще го пусна, а пък админите да преценят къде е е по удачно да го прехвърлят:

Задача: Пътник пътува от точка А, която е необслужвана спирка през точка Б до точка В. Състава на влака е непроменен от А до В. До точка Б влакът пътува като пътнически, а от там продължава като бърз до крайна дестинация. Разстоянието от А до Б e 135 км. От Б до В е 7 км.
Въпрос Как се формира цената на билета от А до В?

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Пон Авг 08, 2016 12:35 pm
от bdz46203
Ивайлооо да ти отговори. Нали е компетентен по всичко. Мисли си,че като е ходил в Китай и всичко знае. :mrgreen:

Re: Двупосочните билети

МнениеПубликувано на: Пон Авг 08, 2016 1:55 pm
от Saruman
Много лесно цялата дължина от 142 км се смята за пътнически влак 6,90 лева + разликата за тези 7 километра цената между БВ - 1,80 и ПВ - 1,50 . Тоест 6,90 + 0,30 = 7,20, би трябвало да е цената!