ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Тук може да публикувате материали от медииите и вашите мнения по тях свързани с реализирането на настоящи и бъдещи проекти от българските железници по Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013, програма ИСПА, проекти по Connecting Europe Facility (Механизъм за свързана Европа), програма "Марко Поло" на ЕС, TEN-T проекти и др. без софийския метрополитен

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот Otskov » Вто Сеп 24, 2013 2:43 pm

Петър Делчев написа:Изпълнени проекти по ОП "Транспорт" досега:
- 8 км рехабилитиран път от Кърджали – Подкова

Железен път или асфалтов път :roll:
Аватар
Otskov
 
Мнения: 1992
Регистриран на: Вто Юли 23, 2013 12:00 am
Местоположение: Горна Оряховица

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот Administrator » Вто Сеп 24, 2013 3:53 pm

Асфалтов е, за съжаление.
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот Administrator » Чет Сеп 26, 2013 10:22 am

Министър Даниел Папазов откри конференцията за приоритетите в транспорта за програмния период 2014 – 2020 г.

26 септември 2013 | 10:06

Варна. Министърът на транспорта Даниел Папазов откри конференцията Приоритет в транспорта за следващия програмен период 2014 – 2020, която се провежда край Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” –Варна. Министър Папазов изрази надежда, че по време на форума ще бъдат изяснени конкретните проекти, които страната ни ще реализира до 2020 г. в сферата на транспорта. Той посочи още, че Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще има и резервни проекти, които да бъдат реализирани при евентуален провал на основните проекти.
По време на заседанията ще бъдат обсъдени с представители на бизнеса и браншовите организации в сферата на тежката индустрия, туризма, транспорта и логистиката основните приоритети и направления, които се предлагат за изпълнение през следващия програмен период на ОП „Транспорт”.

Петко ПЕТКОВ

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

Източник: Фокус
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот Administrator » Чет Сеп 26, 2013 1:47 pm

Данаил Папазов: Министерството на транспорта разработва по-голям пакет от проекти по Оперативна програма „Транспорт”

26 септември 2013 | 10:40

Варна. Министерството на транспорта разработва по-голям пакет от проекти по Оперативна програма „Транспорт” с цел при възникване на невъзможност за реализация на някой, да бъдат заменен. Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, който откри конференцията „Приоритети в транспорта за следващия програмен период 2014 - 2020 г.“, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна . „Подготвяме пакет от проекти, който е почти два и половина пъти по-голям като сума от сумата, която евентуално ще можем да получим по европроектите. В момента по Кохезионния фонд имаме около 960 - 970 млн. евро. С всички останали суми, които може да получим по други проекти, програмата може да стигне 1,5 млрд. евро. С възможностите за съфинансиране тази сума може да достигне и да надхвърли 2 млрд. евро”, каза министърът. Той допълни, че по програмата има някой условности и тя ще бъде ясна до няколко дни. Ще се търсят възможности и за увеличаване на съфинансирането. „Заедно с Министерството на регионалното развитие ще се опитаме да внесем документи на следващото заседание на Министерски съвет, с които ще поискаме увеличено съфинансиране. Това е и мнението на Европейската комисия, желанието ни съфинансирането да достигне 50%, но това ще стане ясно след дебати по бюджета за следващата година за да се види какви са възможностите”, допълни министърът.

Петко ПЕТКОВ

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

Източник: Фокус
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот Administrator » Чет Сеп 26, 2013 1:48 pm

Министър Данаил Папазов: Сигурността е един от основните елементи при изграждането на новата транспортна инфраструктура

26 септември 2013 | 10:58

Варна. Сигурността и удобствата за гражданите е водещ елемент на изградената инфраструктура и тази, която предстои да бъде изградена. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на конференцията „Приоритет в транспорта за следващия програмен период 2014 – 2020, която се провежда край Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Министърът отговори на въпрос по време на дебатите, в който се наблегна на това, че не бива целенасочено да се изгражда само инфраструктура, а трябва да се обърне внимание и на сигурността на пътуващите и на тяхното удобство. Папазов отбеляза, че при изграждането и ремонтирането на жп гарите в страната се спазват всички изисквания на ЕС за придвижване на хора в неравностойно положение, осигуряването им на достъп до санитарни помещения и т.н. Към министъра бяха отправени въпроси относно реализацията на транспортни проекти във Варна, както и реализацията на тунела под Шипка. Той заяви, че има проблеми по отношение на изграждането на обходния път на Габрово, но тунелът под Шипка е залегнал в програмата на правителството за следващия програмен период, има всички необходими документи и той ще бъде реализиран.
„Ние не можем да си позволи, за разлика от големите европейски държави, да изпуснем и едно евро по ОП „Транспорт” - затова ще направим всичко възможно да реализираме всички проекти за следващия програмен период, но въпреки това по транспортната система на България ще има още много работа”, подчерта министърът.

Петко ПЕТКОВ

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

Източник: Фокус
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот Administrator » Чет Сеп 26, 2013 1:49 pm

Данаил Папазов: Търсят се средства от републиканския бюджет за проектирането на интермодален терминал във Варна

26 септември 2013 | 11:24

Варна. Търсят се средства от републиканския бюджет за проектирането на интермодален терминал във Варна, който да включва преместване на пристанище Варна - Изток и нова ЖП гара със съответните връзки и подходи от южната страна на линията. Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, който откри конференцията „Приоритети в транспорта за следващия програмен период 2014 - 2020 г.“, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна . Данаил Папазов посочи, че това е много стара идея, но сега има предпоставки този важен за Варна проект да бъде реализиран. „Лично работя много усилено за това, този проект е много важен и за логистиката в цялата страна. Подготвяме и няколко проекта за интермодални терминали в страната, които също са много важни и при интерес за публично - частно партньорство ще бъдат ускорени”, посочи Папазов. Един от тях е са Русе – Видин. Министърът подчерта, че във Видин е интересно това, че трафикът значително надвишава очакванията по всички разчети при строителството на моста. Очаква се трафикът да се засили след влизане в експлоатация на тунела под Босфора. „Това трасе ще стане едно от най-атрактивните и ако имаме готова инфраструктура със скоростни отсечки, ще можем да привлечен значителни товаропотоци, които да изплащат големите инвестиции в инфраструктурата, за да помагат на другите, които се занимават с по-социални дейности, каквото е БДЖ Пътнически превози”, допълни министър Папазов.

Петко ПЕТКОВ

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

Източник: Фокус
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот Administrator » Чет Сеп 26, 2013 2:58 pm

Министър Папазов: Предлагаме жп проекти за 1 млрд. евро за следващия програмен период на ОП „Транспорт“

26.09.2013

Общата стойност на проектите в железопътния сектор, които са предложени за изпълнение в новия програмен период на Оперативна програма „Транспорт“, възлизат на около 1 милиард евро. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов при откриването на конференцията „Приоритети в транспорта за следващия програмен период 2014-2020 г.“

По думите му, при планирането на следващия програмен период ще се търси баланс между инвестициите насочени към Северна и Южна България и между железопътния и пътния сектор. „През последните години основният политически приоритет бе строителството на пътища и магистрали. Това е важно за всеки, но едрите товародатели, бизнесът, който осигурява работни места, има най-вече нужда от бърз и конкурентоспособен жп транспорт. Такива са и европейските приоритети. Затова ние предлагаме инвестициите през новия програмен период да бъдат разпределени 50 на 50 % между железопътния и пътния сектор“, каза Данаил Папазов.

Очаква се бюджетът на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г. да бъде около милиард и половина евро. Българската държава ще получи и около 350 милиона евро по линия на Механизма „Свързана Европа“. „Сумите не са малки, но е ясно, че са крайно недостатъчни за проектите, с които разполагаме. Затова днес ще представим максимално съкратения списък, за да набележим заедно кои проекти трябва да изпълним приоритетно и кои да запазим като резервни“, каза още министър Папазов.

Сред основните приоритети в жп сектора е завършването на рехабилитацията по цялата линия Пловдив – Бургас. През този програмен период се изпълняват три участъка, а за завършване на цялото направление ще са необходими още около 350 милиона евро. Друг приоритетен проект е изграждането на жп линията Карнобат – Синдел, която е частично изградена преди годините. За да функционира е нужно да бъде завършен един тунел и няколко участъка на обща стойност около 170 млн. евро. „С една сравнително малка инвестиция ще направим връзка между Северна и Южна България и най-важното – между пристанищата във Варна и Бургас“, обобщи министър Данаил Папазов. Той подчерта, че важността на тази връзка ще бъде още по-голяма след реализирането на проекта за изграждане на тунел под Босфора и отсечките, които се строят в момента по ОПТ (Пловдив – Свиленгад – турска/гръцка граници).

За включване в новия период на оперативната програма е предложен и жп проектът Русе – Варна, с който река Дунав ще бъде свързана с пристанищата във Варна и Бургас. Предвижда се и подготовката на проекти за изграждане на интермодални терминали в двата града. „Целта ни е да започнем строителство и по жп направлението София – Септември. Там приоритетно ще се изгражда отсечката Септември – Елин Пелин, която е най-тежката и където в момента се губи най-много време при пътуване“, подчерта министър Папазов.

Предложените за обсъждане проекти в пътния сектор също са на приблизителна стойност 1 млрд. евро. Приоритетно трябва да бъде изграден най-тежкият участък от АМ „Струма“, който обхваща Кресненското дефиле. В зависимост от останалия наличен финансов ресурс ще се работи и по направлението Видин – София, като приоритетно ще се финансира отсечката до Монтана. „Аз ще продължа да настоявам да бъдат обмислени всички варианти и ако има възможност за някакви икономии на средства, те да бъдат насочени към автомагистрала „Хемус“, каза Данаил Папазов.

„Предлагаме през следващия програмен период през нашата програма да бъде финансирано строителството на най-тежкия участък от третия лъч на метрото. Той обхваща трасето от бул. Янко Сакъзов до кв. Красно село. Неговата индикативна стойност е 280 млн. евро и ще осигури връзката с другите две линии, които бяха реализирани през последните години“, допълни министър Папазов.

По време на конференцията министър Данаил Папазов представи и проектите, които се предлагат за изпълнение по линия на Механизма „Свързана Европа“. Предвижда се, съвместно с Румъния, да кандидатстваме за финансиране на проекта за премахване на критичните участъци по река Дунав. Очаква се сумата за изпълнението му е да бъде около 100 милиона евро за всяка от двете страни. Другият проект, който ще кандидатства по Механизма е участъка Видин – Медковец, който е част от жп връзката между дунавския град и столицата. Като резервен се подготвя и проекта Драгоман – София.

На форума присъстваха представители на бизнеса и браншовите организации в сферата на тежката индустрия, транспорта, спедицията, туризма, представители на местната и изпълнителната власт. По време на дискусиите браншът представи очакванията си и нуждите към транспортната система на стрната с акцент върху предложените проекти по линия на европейските фондове.

Източник: МТИТС
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот Administrator » Сря Окт 02, 2013 9:49 pm

Нова жп линия между София и Пловдив

Близо 1 млрд. евро ще струва изграждането на трасето

ВТОРНИК, 1 Октомври 2013

Частично нова жп линия ще свързва София и Пловдив след няколко години. Сред основните цели на транспортното министерство е да осигури пари от еврофондовете за пълна модернизация на жп трасето от столицата до Септември. От него приоритетно ще се изгражда отсечката Елин Пелин-Белово, по която сега влаковете губят най-много време. Това обясни Христо Алексиев, зам. генерален директор на НК "Железопътна инфраструктура". След наводненията през 2005 г. там жп линията висеше във въздуха и дори след изграждането на подпорни стени скоростта е много ниска. Освен това кривите на линията са с малки радиуси, което не дава възможност линията да се модернизира за скорост 160 км/час. Затова между Немирово и Белово линията ще мине по ново трасе по билото на планината - ще се изградят много тунели и виадукти, което ще оскъпи проекта. Финансирането ще е по ОП "Транспорт", като бюджетът на целия проект София-Септември е около 1 млрд. евро, каза Алексиев. Правим техническо проектиране и оптимизация на разходите за да намалим стойността, допълни той.
До средата на 2015 г. ще е готова и жп линията Септември-Пловдив. Дотогава ще приключи и модернизацията на жп участъка Димитровград-Свиленград. Проектът за оставащата отсечка за пълното обновяване на линията от сръбската до турската граница - София-Драгоман, също се разработва, но за финансиране по новия инструмент "Свързване на Европа". По него ще се финансира и жп участъкът Видин-Медковец, като бюджетът за двата проета е 350 млн. евро.

Белчо Цанев

Източник: Стандарт
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот Administrator » Чет Окт 03, 2013 2:22 pm

50% да е националното съфинансиране на пътни и жп проекти в програма "Транспорт"

03.10.2013

Министрите на регионалното развитие Десислава Терзиева и на транспорта Данаил Папазов са внесли в Министерския съвет проекторешение, с което да се осигури възможност за предоставяне на до 50% национално съфинансиране за приоритетните пътни и жп проекти по оперативна програма "Транспорт" през новия програмен период.
Средствата могат да бъдат осигурени от държавния бюджет или със заем от ЕИБ, обясни министър Терзиева пред журналисти във Варна, където участва в Шестата национална конференция по пътища.

Източник: Infrastructura.bg
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот assen » Пет Окт 04, 2013 11:25 pm

Петър Делчев написа:Затова между Немирово и Белово линията ще мине по ново трасе по билото на планината - ще се изградят много тунели и виадукти


Немирово е селото точно преди влизането на Момин проход (край него минава и магистрала "Тракия" преди да се качи към "Траянови врата"). Надморската височина е 670-680 м, при Белово е 320-330 м. За да мине "по билото на планината" линията трябва да се качи още нагоре... те сериозно ли го мислят? И как така бързите влакове за/от По няма да спират на Костенец? :)
assen
 
Мнения: 104
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 8:26 pm

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот Administrator » Сря Окт 09, 2013 12:59 pm

Няма опасност за изпълнението на Оперативна програма „Транспорт“

09 октомври 2013 | 12:56

София. Проектите за обход на гр. Габрово и Западната дъга на Софийски околовръстен път могат да бъдат реализирани с европейско финансиране, това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. На 4 октомври 2013 г. в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) е получено официално писмо от Европейската комисия във връзка с изпратените за разглеждане проекти за обхода на гр. Габрово (който включва и проектиране на тунел под връх Шипка) и модернизирането на Западната дъга на Софийския околовръстен път (СОП). Двата проекта са изпратени съответно на 26.09 и 30.09 за окончателно одобрение към ЕК. В писмото, получено в МТИТС се казва, че двата проекта няма да бъдат разглеждани от ЕК, докато не бъде решен въпросът с наддоговорените средства по приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Транспорт“ (за жп проекти) чрез заем от ЕИБ по Кредитното споразумение. Никъде в писмата не се споменава, че се отказва европейска помощ за тях като експертите от ЕК заявяват, че проектите могат да бъдат отново внесени за разглеждане, след като въпроса с наддоговорените средства за жп проекти бъде решен. С други думи, Европейската комисия отлага разглеждането им, като не е споменато, че се отказва европейска помощ за тяхната реализация.
Проблемът с наддоговарянето на средствата по приоритетна ос 1 на ОП „Транспорт“ датира от 2011 г. Той е можело да бъде решен по три начина: финансиране със средства от националния бюджет; заемни средства; или пренасочване на средства от други проекти. След направени анализи, казусът е решен с Решение № 519 на МС от 29.08.2013 г., с което се дава мандат на министъра на финансите, съвместно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да договорят условията на споразумение с ЕИБ в рамките, на което да бъдат осигурени средствата за изпълнението на жп проектите. Заради важността на въпроса за цялостното изпълнение на ОП „Транспорт“, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията максимално е ускорило процесите и на 30 септември е изпратено официално искане от Министерството на финансите за искане на ползване на средства от ЕИБ. Както стана ясно от информациите в публичното пространство нужните средства за жп проекти е била и сред темите обсъждани на срещата между премиера Пламен Орешарски и вицепрезидента на ЕИБ Михай Танасеску. Това е поредно доказателство за ангажираността на правителството на най-високо ниво с казуса.
Веднага след като бъде постигнато споразумение с ЕИБ и двата проекта – за изграждането на обход на гр. Габрово (включително проектиране на тунел под връх Шипка) и Западната дъга на СОП, ще бъдат повторно изпратени в ЕК за разглеждане. Забавянето на процедурата по тяхното разглеждане не крие опасност за изпълнението на ОП „Транспорт“, тъй като на този момент програмата е договорила на 100% Безвъзмездната европейска помощ и вече е изплатила повече от половината от наличния финансов ресурс на бенефициентите (около 1 млрд. евро).

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

Източник: Фокус
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот railjet » Сря Окт 09, 2013 1:07 pm

Случайно, има ли опасност да започнат Септември-Пловдив, или да сме спокойни ?
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот railjet » Сря Окт 09, 2013 1:51 pm

Защо ми се изтри така недемократично тази тема:

http://m.news.bg/item.php?rss=rss_2&id=216891936

Правото на метнат кифтак да не е само на еднолична лицензирана фирма?
Последна промяна railjet на Сря Окт 09, 2013 1:52 pm, променена общо 1 път
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот Administrator » Сря Окт 09, 2013 1:52 pm

Защото трябва да я пуснеш в тази тема и да копираш текста. А не да сложиш нова тема в която има само 1 линк. Знам, че всеки бърза и няма време, но пък 1 мин отделена от теб може да спести на стотици четящи няколко минути.
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот 07 » Сря Окт 09, 2013 1:59 pm

railjet написа:Защо ми се изтри така недемократично тази тема:

http://m.news.bg/item.php?rss=rss_2&id=216891936

Правото на метнат кифтак да не е само на еднолична лицензирана фирма?

1 Как може да има извършване на СМР по проекти по ОП Транспорт (Томи Дончев твърди че по проектите са работи), ако апликационните форми не са приети?
2. Ако няма извършване на СМР (Томи се е излъгал нещо), а тепърва се кандидатства по ОП Транспорт за тези проекти - пропускаме един факт - ЕК каза че с приоритет ще са ЖП проектите, а автомобилните пътища отпадат от приоритетите на ЕС. Томи и началниците му направиха тунела под Шипка само асвалтов. Така че ако ЕК е отрязала асвлатаджиите - проблема не е при тези, на които Томи и началниците му искат да го припишат.
07
 
Мнения: 3118
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 8:45 pm

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот railjet » Сря Окт 09, 2013 2:00 pm

Коментар на потребител на електронните медии:

БСП-ДПС имат два варианта:

1. Взимат 20 млн от бюджета, взимат 400 млн от ЕС и три години строят тунел под шипка - в крайна сметка печалбата на Черепа от проекта е 40 млн, като той им дава комисионна 5 млн. Толкова! Щото контрола на парите от ЕС е жесток.

2. Взимат 20 млн от бюджета, дават 2 млн на циганите, 2 млн на медиите, 1 млн на Волен и останалите в офщорните сметки.

Познайте кои вариант предпочитат.

Хер Мамут | 09.10.2013 11:17
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот 07 » Сря Окт 09, 2013 2:16 pm

railjet написа:Коментар на потребител на електронните медии:

БСП-ДПС имат два варианта:

1. Взимат 20 млн от бюджета, взимат 400 млн от ЕС и три години строят тунел под шипка - в крайна сметка печалбата на Черепа от проекта е 40 млн, като той им дава комисионна 5 млн. Толкова! Щото контрола на парите от ЕС е жесток.

2. Взимат 20 млн от бюджета, дават 2 млн на циганите, 2 млн на медиите, 1 млн на Волен и останалите в офщорните сметки.

Познайте кои вариант предпочитат.

Хер Мамут | 09.10.2013 11:17

Хер мамут по-добре да се прекръсти на хер капут. За да се реализира проект за 400 млн по ОП, първо се кандидатства дали този проект ще бъде одобрен, ЕК не е длъжна да го одобри, дори да попада в европейски транспортен коридор ( за приоритетите на ЕК вече казахме - асвалтаджиите губят). После се намират от бюджета 400 млн и се организират търговете, прави се проект, извършва се отчуждаване и строителство. ЕС мисля че не финансира отчуждаване. Строителство. завършва се обекта, ЕС възстановява 50 до 80% от признатите разходи - периода е от 1 до 2 години след завършването.
Колкото до сиганите, медиите и Болен Шизеров и офшорните сметки - това си го има и без предното. Общо взето - до сега не е имало правителство дето не е хрантутило сигани и медии. А Болен шизеров беше 2,5 години и на издържка на предното правителство. Яне меката димка - също...
07
 
Мнения: 3118
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 8:45 pm

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот railjet » Сря Окт 09, 2013 2:28 pm

Херът може и капут да е, но важен е само изводът от ситуацията. По отношение на европроектите ГЕРБ също заслужават храчки. Аз също съм набрал потенциал секреции срещу тях. Но няма нищо по-ненормално от защитаване на тандема БСП-ДСП (и специално в този аспект!)! Все едно да кажеш, че животът с въшки и кърлежи по тялото е нормален!
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот 07 » Сря Окт 09, 2013 2:33 pm

railjet написа:Херът може и капут да е, но важен е само изводът от ситуацията. По отношение на европроектите ГЕРБ също заслужават храчки. Аз също съм набрал потенциал секреции срещу тях. Но няма нищо по-ненормално от защитаване на тандема БСП-ДСП (и специално в този аспект!)! Все едно да кажеш, че животът с въшки и кърлежи по тялото е нормален!

Най малкото от мен може да очакваш да защитавам тандема, или да проявя политически пристрастия когато говоря за транспорт... винаги съм твърдял че правилни решения се вземат с акъл, а не с партийна книжка! Но ще ти припомня и една мисъл на Марк Твен - "нека първо установим фактите и след това да ги изопачаваме". А живота с въшки и кърлежи по тялото е нормален - примерно за помиярите. За някои хора също. За други хора не е нормално, ама се случва!
07
 
Мнения: 3118
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 8:45 pm

Re: ОБЩА ТЕМА за европейските програми и проекти

Мнениеот NikolaiRG » Сря Окт 09, 2013 5:00 pm

Публикувано по молба на Варужан Апелян:

Днес в Брюксел е представянето на Оперативните програми 2014-2020 от 17.00 ч. в сградата на Европейския парламент:

ПРОГРАМА

17:00 – 17:15 Откриване
Г-жа Зинаида Златанова, заместник министър-председател и министър на правосъдието

Модератор: Башар Рахал

17:15 – 19:00 Представяне на Оперативните програми:

Оперативна програма „Транспорт“
Г-н Петър Киров, заместник-министър на транспорта и ръководител на УО на ОПТ

Оперативна програма „Околна среда“
Г-жа Малина Крумова, директор на дирекция „Кохезионна политика за околна среда“ и ръководител на УО на ОПОС, Министерство на околната среда и водите

Оперативна програма „Регионално развитие“
Г-жа Снежина Славчева, главен директор на ГД „Програмиране на регионалното развитие“, ръководител на УО на ОПРР, Министерство на регионалното развитие

Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“
Г-жа Ели Милушева, главен директор на ГД „Европейски фондове за конкурентоспособност“, Министерство на икономиката и енергетиката

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“
Г-жа Наталия Ефремова, главен директор на ГД „Европейски фондове и международни програми и проекти“, ръководител на УО на ОПРЧР, Министерство на труда и социалната политика

Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“
Г-н Иван Кръстев, заместник-министър на образованието

Оперативна програма „Административен капацитет“
Г-н Александър Йоловски, началник на отдел „Програмиране, търгуване и договаряне“, дирекция „Оперативна програма „Административен капацитет“, Министерство на финансите

Оперативна програма „Техническа помощ“
Г-жа Ирена Първанова, директор на дирекция „Оперативна програма „Техническа помощ“, Администрация на Министерския съвет

Оперативна програма „Добро управление“
Г-жа Ирена Първанова, директор на дирекция „Оперативна програма „Техническа помощ“, Администрация на Министерския съвет

19:00 – 19:30 Фолклорна програма
Фолклорен ансамбъл „От извора“

19:30 – 20:00 Коктейл
Аватар
NikolaiRG
 
Мнения: 514
Регистриран на: Пон Юли 22, 2013 4:39 pm
Местоположение: Русе

ПредишнаСледваща

Назад към Европейски програми и проекти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron