Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

В този раздел се публикуват и коментират всички материали от официалните медии за българските железници като целта е всички жп любители и професионалисти да са в течение на информацията, която циркулира в медийното пространство за сектора. В този раздел може да публикувате и коментирате всякакви материали от официалните български медии за българските железници. Разделът няма за цел да популяризира определени медийни публикации, а да ги потвърди, отрече, коментира и пр. от гл.т. на професионалната фактология и обективност. При по-задълбочени дискусии, които се отклоняват от конкретните коментари по даден медиен материал, модераторския екип си запазва правото да премества дискусиите в съответните специализирани категории и раздели на форума.

Re: Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

Мнениеот railjet » Вто Мар 17, 2015 11:52 am

Тази сутрин камъните пак надвиха Милчо :mrgreen:
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

Мнениеот Варужан Апелян » Вто Мар 17, 2015 12:06 pm

Ако не се застуди времето, до две седмици водата ще надвие всички ни.
Варужан Апелян
 
Мнения: 1405
Регистриран на: Пет Дек 20, 2013 12:16 pm

Re: Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

Мнениеот railjet » Вто Мар 17, 2015 12:19 pm

Мдам, земята ще се срине под краката на Глъма, небето ще му падне върху главата.Природата си отмъщава жестоко за 70 години безчинства над нея.
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

Мнениеот BDZ 07 » Чет Мар 26, 2015 5:34 pm

Днес Комисията за защита на конкуренцията е отменила решение на Милчо Ламбрев за обществена поръчка "Оценка на съответствието на всички части на инвестиционните проекти по проект "Подготовка на проект "Рехабилитация на железопътния участък Пловдив-Бургас - Фаза 2". Оказало се, че офертата на фирма ЕТ "Ел Транс инженеринг - ВМ" не е изготвена в съответствие с изискванията на възложителя.

Процедурата е върната на етап разглеждане на документите за подбор на участниците.
Последна промяна BDZ 07 на Пет Мар 27, 2015 10:48 am, променена общо 1 път
Аватар
BDZ 07
 
Мнения: 1078
Регистриран на: Пон Фев 09, 2015 5:32 pm
Местоположение: Пловдив

Re: Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

Мнениеот bdz46203 » Пет Мар 27, 2015 8:22 am

И сега кой е виновен за това поредно забавяне?
bdz46203
 

Re: Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

Мнениеот dobriii123 » Пет Мар 27, 2015 9:33 am

railjet написа:Мдам, земята ще се срине под краката на Глъма, небето ще му падне върху главата.Природата си отмъщава жестоко за 70 години безчинства над нея.

Хайде, хайде, то да бяха спрели сега безчинствата към природата, но не са, а продължават. В случая всички хора сме виновни за това, а не само „мръсните комунисти" , както ти ни намекваш. Сега не се ли сече, сега въздухът и водите не се ли замърсяват? Разбрахме, че не обичаш определени политически формации. Природата си отмъщава за всички безчинства към нея като цяло,нея не я интересува политиката. Както виждаш, при демокрацията положението не е розово! Извинявам се за спама, не се стърпях!

Тая фаза2 май ще я чакаме до 2030!
dobriii123
 
Мнения: 588
Регистриран на: Вто Юли 23, 2013 9:52 am

Re: Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

Мнениеот railjet » Пет Мар 27, 2015 12:15 pm

Някъде да съм споменал партийната принедлежност на Глъма? Очевидно е, че няма точно определена такава. Но в чугуно-комуноидните общества е покълнал по-здраво. Факт.
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

Мнениеот BDZ 07 » Чет Апр 30, 2015 11:54 am

След вчерашните дандании с ТВ7, започват да душат около сключваните договори от НКЖИ за ремонти на инфраструктурата. Фирмите, с които са сключвани договорите, също са с необслужвани кредити към КТБ.
Последна промяна BDZ 07 на Чет Апр 30, 2015 12:55 pm, променена общо 1 път
Аватар
BDZ 07
 
Мнения: 1078
Регистриран на: Пон Фев 09, 2015 5:32 pm
Местоположение: Пловдив

Кой?

Мнениеот railjet » Чет Апр 30, 2015 11:59 am

Кой обра КТБ? Къде са тези пари? В чии джобове? Защо се появи Дудука на политическата сцена?
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: Кой?

Мнениеот 07 » Пет Май 01, 2015 7:47 am

railjet написа:Кой обра КТБ? Къде са тези пари? В чии джобове? Защо се появи Дудука на политическата сцена?

Кой подписа договорите, кой е тихият съюзник на тиквената партия, чии медии 3,5 години чинно ближеха дирника на граф Тиквенщаин, Дудука беше един кьорфишек - псевдо анти-тиквяк, дефакто служител на Сава Ангелов
07
 
Мнения: 3118
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 8:45 pm

Re: Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

Мнениеот Administrator » Сря Фев 08, 2017 2:20 pm

Министър Алексиев освободи от постовете Милчо Ламбрев и Владимир Владимиров

Публикувано : ср, фев 8th, 2017

С протоколно решение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев са направени промени в състава на съвета на директорите в „Холдинг БДЖ“ ЕАД.

Владимир Владимиров е освободен и на негово място е назначен Георги Друмев. С решение на управляващия орган на дружеството Георги Друмев е избран за изпълнителен директор.

Георги Друмев е специалист в областта на железницата и дългогодишен служител на системата. В различни периоди от своята кариера е бил управител на „БДЖ Товарни превози“ ЕООД.

Със заповед от поста генерален директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ е освободен Милчо Ламбрев, на негово място е назначен Красимир Папукчийски.

Кариерата на Красимир Папукчийски е изцяло свързана с железопътната инфраструктура. Той е заемал ръководни позиции в поделение „Управление движение на влаковете и гаровата дейност“. От 2012 г. е заместник-ръководител и в последствие ръководител на звено за управление на проекти, финансирани с европейски средства.

Източник: ЕПБЖ
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

Мнениеот Administrator » Пон Фев 27, 2017 10:28 am

Нови шефове във фирмите на БДЖ за пътнически и товарни превози

Чрез оптимизация на графика на локомотивите са осигурени допълнителни машини за влаковете

15 февруари 2017

Изображение
Управителите на "БДЖ – Пътнически превози” - Христо Иванов и "БДЖ - Товарни превози” Александър Александров

Назначени са нови управители на дъщерните дружества за пътнически и товарни превози на "Холдинг БДЖ", съобщиха от държавните железници в сряда. В същото време транспортният министър Христо Алексиев обясни пред журналисти, че чрез оптимизация на графика на локомотивите са осигурени допълните десет машини за покриване на разписанията на пътническите влакове.

Промените в "БДЖ Пътнически превози” и "БДЖ - Товарни превози” идват дни след смяната на изпълнителния директор на "Холдинг БДЖ" Владимир Владимиров, който бе обвинен от Алексиев, че не е прилагал адекватни мерки за управляване на компанията.

След Владимиров от железниците си тръгват и управителите на "БДЖ – Пътнически превози” Димитър Костадинов и на "БДЖ - Товарни превози” Любомир Илиев. На тяхно място са назначени Христо Иванов и Александър Александров, чиято кариера е изцяло свързана с железопътния транспорт.

Христо Иванов е магистър по финанси във Великотърновския университет "Св.Св. Кирил и Методий”. Преди това е завършил специалност „Експлоатация на железопътния транспорт” в Техническия университет. Опитът му включва превоз на опасни товари, пътнически превози и организация на превоза при прекъснато влаково движение. До 2012 г. се е занимавал с експлоатацията на цялостната дейност в "БДЖ – Пътнически превози” ЕOOД.

Александър Александров е магистър по "Технология и управление на транспорта” ВВТУ "Тодор Каблешков” и с още една магистърска степен по "Икономика на транспортната фирма”. Израства в кариерата от инструктор в превозна служба в БДЖ до директор в "БДЖ – Товарни превози” ЕООД.

"Не става въпрос за реваншизъм или за каквото и да било. Просто, който не си върши работата, разбира се, че ще бъде сменен", коментира междувременно транспортният министър пред журналисти. Той обясни, че евентуалните смени на ръководни служители в железницата ще зависят от индивидуалната работа на всеки.

Христо Алексиев каза още, че вече са осигурени допълнителни 10 локомотива за пътническите превози в БДЖ. При встъпването си в длъжност той обясни, че ако трябва, ще се търсят машини под наем, но не е нормално железниците заради недостиг на подвижен състав да плащат на автобусни фирми да возят пътниците на БДЖ.

Сега става ясно, че компанията е имала достатъчно налични машини, но те не са били използвани рационално и като резултат БДЖ е понесло загуби.

"Не са били добре организирани като график. Предишното ръководство не е било достатъчно добро в тази организация и затова е имало недостиг и затова са платени за транспортиране 1.3 млн. лв. през миналата година, обясни той, визирайки това, че за известно време БДЖ спря движението на някои влакове и превозваше пътниците си с автобуси, докато върви ремонтът на част от локомотивите.

Източник: Mediapool
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

Мнениеот Administrator » Чет Ное 08, 2018 12:32 pm

Цялото ръководство на БДЖ е подало оставки по настояване на транспортния министър Росен Желязков

Става дума за шефа на борда Велик Занчев, който е и зам.-министър на транспорта, за главния изпълнителен директор Владимир Владимиров и за финасист №1 в жп компанията Филип Алексиев.

Тримата са сложили подписи под молби за напускане след заседание на борда късно снощи, след като деловодството на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е било вече затворено. Затова официално се очаква оставките да бъдат депозирани днес.

Според осведомени, транспортният министър Росен Желязков е подканил настойчиво ръководството на БДЖ към смелата стъпка.

В момента жп превозвачът е в небивало тежко състояние. Липсват здрави локомотиви и вагони, с които да се движат влаковете, което поставя под риск както здравето и живота на пътниците, така и на обслужващия персонал.

Вече се завъртя и име на евентуалния бъдещ главен изпълнителен директор на БДЖ. За поста е спряган инж. Продан Проданов, който в момента е шеф на поделението за товарни превози в Пловдив. Човекът е железничар от кариерата, а целият му трудов стаж до момента е минал в железниците. По време на управлението на Пламен Орешарски Проданов се е издигнал до зам.-шеф на БДЖ.

Синът му Добромир е депутат от ГЕРБ.

Източник: standartnews.com
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Re: Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

Мнениеот Nobody » Чет Ное 08, 2018 6:56 pm

ВлаТко сега няма с кого да играе футбол? Няма да е капитан на отбор жеУезничари?
У Бистрица има отбор, ама нема влак и нема да го вземат и топките да им гони..
Nobody
 
Мнения: 4
Регистриран на: Съб Юли 08, 2017 6:05 pm

Re: Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

Мнениеот Димитър Деянов » Пон Ное 12, 2018 10:32 pm

Интересно, защо министър Росен Желязков вече трети ден не обявява дали приема оставките на Занчев, Владимиров и Алексиев, след като самият той им ги е поискал ?
Аватар
Димитър Деянов
 
Мнения: 772
Регистриран на: Съб Авг 10, 2013 3:50 pm

Re: Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

Мнениеот railjet » Пон Ное 12, 2018 10:48 pm

Няма значение, дали ги приема или не. Нито пък кой ще постави на тяхно място. На всички е ясно, че няма друго възможно решение различно от купуването на тази Гробница от мощен чужд оператор, с напълно развързани ръце да я прочисти както сметне за добре.
railjet
 
Мнения: 7809
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 3:12 pm

Re: Ръководство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НК"ЖИ"

Мнениеот Administrator » Вто Дек 11, 2018 3:21 pm

Никола Василев ще е новият директор на "Холдинг БДЖ"

От: Белчо Цанев -11 декември, 2018

Никола Василев ще е новият изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ“, научи „Стандарт“ от свои осведомени източници в транспотнтото министерство. Очаква се Василев да бъде назначен официално в началото на следващата седмица. Никола Василев е завършил Техническия университет в София. Стана популярен като изпълнителен директор на Вагоно-ремонтния завод в Карлово (ВРЗ-Карлово), и то в годините, когато заводът беше в апогея си и произвеждаше жп цистерни за Германия. Василев е изключително сериозен и много деен човек, който винаги държи на думата си, коментираха за бъдещия директор на „Холдинг БДЖ“ пред "Стандарт" негови познати. За да оглави „Холдинг БДЖ“ Никола Василев ще напусне длъжността изпълнителен директор и член на съвета на директорите на „Булгартел“, телекомуникационната компания на „Булгаргаз“, която е част от Българския енергиен холдинг.

Източник: Standartnews.com
Administrator
Администратор
 
Мнения: 2429
Регистриран на: Сря Юли 17, 2013 11:35 am

Предишна

Назад към Българските железници през погледа на медиите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта